EUSA Centro Universitario

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

EUSA adalah salah satu komponen pendidikan yang merupakan Kampus Dewan Perniagaan Seville, konfigurasi unik dengan dua lokasi di Seville, di tengah-tengah kota dan di La Cartuja. Kampus ini mempunyai populasi pelajar lebih dari 2000 dengan 15% pelajar antarabangsa. Persekitaran pembelajaran yang luar biasa ini berkaitan langsung dengan dunia perniagaan dan keperluan pasaran buruh, mempromosikan inovasi dan kreativiti dengan Pathways pembelajaran yang unik.

Komponen lain di kampus termasuk Sekolah Latihan Vokasional kami, Nuevas Profesiones, yang menawarkan diploma Pengajian Tinggi 2 tahun di 14 bidang yang berbeza; dan Sekolah Perniagaan Escuela de Negocios, dengan 18 ijazah Master Profesional yang berbeza.

EUSA adalah salah satu komponen pendidikan yang merupakan Kampus Formativo dari Kamar Dagang Seville, sebuah konfigurasi unik yang terletak di tengah-tengah Seville yang telah memenuhi sejak awal keperluan pembelajaran lebih dari 55,000 pelajar nasional dan antarabangsa. Persekitaran yang luar biasa ini secara langsung dihubungkan dengan dunia perniagaan dan keperluan pasaran buruh, mempromosikan inovasi, kreativiti, dan memberi nilai tambah kepada masyarakat masa kini.

Kampus kami adalah salah satu persekitaran pendidikan paling moden di Eropah, memupuk pertukaran dan kerjasama antara budaya di antara pelajar yang menamatkan pengajian sarjana, siswazah, Sarjana, dan vokasional. Kami melengkapkan tawaran akademik kami untuk melawat pelajar dengan kursus Bahasa dan Budaya Sepanyol yang disediakan dalam pelbagai format.

Misi

Misi kami adalah untuk menyediakan peluang pendidikan untuk pelajar masuk dan keluar yang dapat meningkatkan kreativiti, kemahiran, dan pekerjaan mereka melalui perjanjian antarabangsa dalam Pengajian Tinggi.

Visi

Visi kami adalah untuk mengekalkan program yang memenuhi keperluan global semua pelajar kami.

Nilai

  • Beroperasi dengan Integriti Akademik
  • Memupuk Pemahaman & Penglibatan Global
  • Menyasarkan Pembangunan Kemahiran Peribadi & Profesional Pelajar
  • Bertujuan untuk Inovasi & Kebolehkerjaan
  • Mengingat Kesihatan & Keselamatan Kakitangan, Fakulti & Pelajar

136862_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Status Pelajar

Pelajar antarabangsa yang memutuskan untuk menyertai EUSA boleh melakukannya dalam tiga cara rasmi, bergantung pada tahap atau sijil yang ingin mereka dapatkan.

Status Pelajar Ijazah: EUSA menawarkan ijazah rasmi, ECTS yang diiktiraf dan pelajar antarabangsa boleh memohon mana-mana mereka memenuhi satu set syarat. Sila lawati laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ijazah kami.

Status Pelajar Erasmus +: EUSA mengadakan perjanjian pertukaran antarabangsa dengan beberapa institusi Pengajian Tinggi di bawah program Erasmus +. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat di sini.

Status Pelajar Melawat: Universiti Seville, dan EUSA sebagai salah satu pusat gabungannya, memberikan pilihan untuk mendaftar dalam kursus rasmi sebagai Pelajar Pelawat. Status ini memungkinkan untuk membuat program Studi Luar Negara, biasanya satu semester dalam jangka masa. Lawati laman web Universiti Seville untuk maklumat terperinci mengenai status ini atau periksa program kami untuk memahami dasar, kursus, kalendar, dan lain-lain.

Mengunjungi pelajar ke EUSA boleh melakukannya sebagai penggerak bebas, mereka yang datang tanpa persetujuan antara EUSA dan institusi pendidikan tinggi mereka, atau sebagai pelajar program rakan kongsi. Sila periksa dasar kami mengenai status dan pembayaran pelajar.

Skala Penggredan

EUSA mengikuti University of Seville dalam skala penggredan angka dan hurufnya. Carta berikut merangkumi gred dan nota ringkas untuk panduan kesetaraan.

Sila rujuk carta kebolehpindahan kami untuk panduan yang lebih lengkap mengenai kesetaraan gred di sebilangan besar sistem akademik yang berbeza (ambil perhatian bahawa carta kebolehpindahan ini dimaksudkan sebagai penghampiran kesetaraan untuk perundingan; kesetaraan akhir akan dibuat oleh institusi Home).

Berangka Surat Nota
Dari 0 hingga 4.9 Suspenso (SS) Gagal
Dari 5 hingga 6.9 Aprobado (AP) Lulus / gred C
Dari jam 7 hingga 8.9 Terkenal (NT) Gred Lulus / B
Dari 9 hingga 10 Sobresaliente (SB) Lulus / Gred A
TBD Matrícula de Honor Lulus dengan Kepujian
TBD Tiada persembahan Tidak lengkap

Kehadiran

Kehadiran ke 75% sesi setiap kursus diperlukan di bawah peraturan EUSA Centro Universitario. Sebarang ketidakhadiran melebihi 25% yang dibenarkan, termasuk yang diturunkan dari keberangkatan awal, akan mengakibatkan hukuman gred yang membawa kepada kemungkinan kegagalan kursus. Sebuah jawatankuasa akademik termasuk Ketua Pengajian, Pengarah Pejabat Antarabangsa, dan pengajar kursus yang dipengaruhi oleh ketidakhadiran berlebihan akan bertemu untuk menentukan hukuman dan pengecualian yang akan dibuat berdasarkan kes demi kes. Tenaga pengajar akan mencatat kehadiran setiap hari.

Pelajar perlu meminta rekod kehadiran daripada tenaga pengajar secara berkala untuk mengesahkan sama ada mereka telah melebihi had ketiadaan. Kursus bertemu dua kali seminggu, 2 jam setiap sesi. Format lain mungkin lebih disukai.

Lokasi

Seville

Alamat
C/Plácido Fernández Viagas, 4
Seville, Andalusia, Sepanyol