Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1989, IEB adalah pusat pengajian pertama di Sepanyol khusus untuk melatih Kewangan, dengan Ijazah Sarjana di Bursa Saham dan Pasaran Kewangan, yang unik pada masa itu dan ditaja oleh Bursa Saham Madrid.

Sejak itu, lebih daripada 85,000 pelajar dan profesional telah menyelesaikan salah satu program pendidikan IEB.

Pada tahun 1994, IEB adalah perintis dalam menawarkan Ijazah Double, mengkaji pelajar undang-undang Universiti Complutense Madrid secara serentak sebagai Master di Bursa Saham di IEB. Seterusnya, IEB akan menjadi pusat yang melekat pada Complutense University of Madrid, salah satu universiti tertua dan paling berprestij di Sepanyol, dan kemudian juga ke Universiti Rey Juan Carlos. IEB telah berkembang selama bertahun-tahun dengan pelbagai Sarjana, dari MBA hingga yang paling khusus dalam pelbagai bidang kewangan dan undang-undang.

Pada tahun 2003, IEB memulakan perjalanan antarabangsanya, dengan persekutuan dengan London School of Economics, sebuah institusi rujukan dunia dengan 20 hadiah Nobel dan pelajar dari 5 benua. Pembangunan antarabangsa tidak berhenti sejak itu.

Sejak akhir tahun 90an, tawaran pendidikan IEB telah diperluas dengan ketara, dengan penciptaan kawasan latihan Syarikat untuk pelanggan korporat Sepanyol dan antarabangsa mengenai skop global.

Sejak penubuhannya, IEB telah menumpukan banyak sumber untuk penyelidikan, terutama di kawasan kewangan, dengan beberapa Observatories. Antara penerbitan penyelidikan IEB yang banyak, AESTIMATIO menonjol, The IEB International Journal of Finance, yang mempunyai penyertaan 2 hadiah Nobel.

Kehadiran IEB dalam forum utama sektorial adalah jelas: pada tahun 2008 IEB menyertai CLADEA (Sekolah Latin Amerika Pengurusan Sekolah), persatuan terpenting Sekolah Perniagaan Ibero-Amerika; pada tahun 2011 untuk AACSB (Persatuan untuk Advance Sekolah Perniagaan Collegiate), persatuan terkemuka sekolah perniagaan di Amerika Syarikat; dua tahun kemudian, beliau menyertai EFMD (Yayasan Eropah untuk Pengurusan Develpoment), persatuan terkemuka Sekolah Perniagaan di Eropah; dan akhirnya sejak 2012 dia adalah ahli Persatuan Sekolah Sekolah dan Pengurusan Sepanyol.

Hari ini, IEB menawarkan hampir 100 program pendidikan, yang merangkumi pembentukan akademik yang mantap dalam ijazah Sarjana Muda dan Sarjana, katalog pendidikan Eksekutif Eksekutif dan Sekolah Musim Panas yang penting.

Belajar dengan melakukan

motor pengajaran di IEB

Metodologi Pembelajaran IEB oleh Doing menonjol untuk mengkaji kes-kes sebenar yang sebenarnya, serta realisasi simulasi perniagaan dan penilaian kuantitatif dan kualitatif mereka, supaya pelajar menghadapi masalah yang sama, dilema dan situasi yang ditemui oleh pengurus kehidupan sebenar

Pelajar mesti menguruskan keadaan yang sama seperti yang berlaku oleh mana-mana syarikat: momen ketidakpastian, rundingan, tekanan, tarikh akhir, peristiwa yang tidak dijangka, dan sebagainya. Dalam konteks ini, guru-guru akan sebelum ini telah menyediakan satu rangka kerja pengetahuan teknikal di mana para pelajar perlu mendasarkan diri mereka sendiri, meletakkan apa yang mereka pelajari dalam amalan untuk menghadapi cabaran-cabaran ini.

Melalui latihan berpandu ini, anda belajar secara praktikal, semulajadi dan intuitif untuk membuat keputusan terbaik.

Program diajar dalam:
  • Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

IEB - Executive Education

Program perintis, dengan kerjasama Pejabat Sepanyol Perubahan Iklim. Program ini akan memungkinkan untuk difahami, dari sudut pandangan praktikal, strategi asas mengenai ... [+]

Program perintis, dengan kerjasama Pejabat Sepanyol Perubahan IklimSelepas perjanjian bersejarah yang dicapai di Paris pada bulan Disember 2015, perubahan iklim adalah pusat agenda ekonomi, politik dan sosial, menjadi tonggak strategik dan menimbulkan cabaran dan peluang penting di peringkat global.

Kerajaan, institusi, syarikat dan masyarakat secara keseluruhan menghadapi paradigma baru, berdasarkan model pembangunan karbon rendah.

Program ini akan memungkinkan untuk difahami, dari sudut pandangan praktikal, strategi asas mengenai perubahan iklim di peringkat antarabangsa dan kesannya terhadap dasar serantau dan tempatan.

Kursus ini membincangkan instrumen pengawalseliaan dan kewangan untuk mencapai objektif kemampanan dan kesan konkrit mereka dalam sektor awam, kewangan dan perniagaan.... [-]

Sepanyol Madrid
Permintaan Maklumat
Sepanyol
Sepenuh masa
147 jam
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu