Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya - IEFC

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Fotografi IEFC menawarkan studio fotografi yang menyediakan latihan yang diperlukan kepada orang-orang yang mencari outlet profesional, cara ekspresi artistik, atau pengetahuan yang akan membantu mereka dalam aktiviti mereka.

Sekolah ini merupakan rujukan penting dalam pengajaran Fotografi di peringkat Eropah . Lebih dari 15,000 pelajar telah melalui bilik darjahnya, kebanyakannya didedikasikan untuk fotografi profesional , sama ada dalam bidang seni, akademik, budaya, perniagaan atau perkhidmatannya.

Siapa kita?

Institut d'Estudis Fotografer de Catalunya adalah Persatuan Budaya nirlaba , dengan falsafah entiti dalam perkhidmatan orang ramai.

Tahun 2010 telah dianugerahkan dengan penghormatan Entitas kehormatan oleh Persekutuan Fotografi Catalan.

Misi IEFC adalah untuk menggalakkan, merangsang dan mempromosikan kajian, penyelidikan dan penyebaran fotografi.

Institut d'Estudis Fotografer de Catalunya telah bekerja selama 40 tahun dalam latihan dan promosi jurugambar , dan dalam pemuliharaan dan penyebaran warisan fotografi . Projek kami adalah untuk menjadi lebih kompetitif dalam masyarakat pengetahuan dan maklumat, di mana imej mempunyai peranan yang relevan.

Sebagai entiti bukan keuntungan , semua pendapatan yang dihasilkan oleh IEFC sendiri akan kembali kepada perkhidmatan yang ditawarkannya, yang sebahagiannya bebas dan terbuka kepada umum . Komitmen pasukan manusia IEFC bersama-sama dengan kerjasama entiti dan orang-orang yang telah mengiringi kami dalam projek kami, telah membolehkan kami sampai ke tempat kami sekarang.

IEFC disusun menjadi tiga jabatan:


Jabatan Sekolah

Menawarkan pelajaran fotografi untuk orang yang mencari latihan profesional atau cara ekspresi artistik.

Jabatan Dokumentasi dan Penyelidikan

Mengekalkan, mengurus dan menyebarkan dokumentasi sedia ada mengenai fotografi, serta warisan fotografi Catalonia. Ia menawarkan perkhidmatan yang terbuka kepada orang ramai Perpustakaan, Arkib Photo Sejarah dan Pustaka Foto.

Jabatan Aktiviti Kebudayaan

Ia menyebarkan dan mempromosikan fotografi sebagai acara budaya, melalui organisasi dan penyertaan dalam pameran, persidangan dan aktiviti latihan lain (bengkel, kursus inisiasi dalam fotografi, dll.).

Sejarah IEFC

Institut d'Estudis Fotografer de Catalunya (IEFC) ditubuhkan pada tahun 1972 oleh Miquel Galmes i Creus (1937-2015), yang menjadi pengarah sehingga 2012 dan presiden sehingga 2015.

Sejak 2012, Eduard Bertran adalah pengarah IEFC, dan beliau juga presiden sejak 2016.

Lokasi

Barcelona

Alamat
C/ Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona, Catalonia, Sepanyol