Instituto BME

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Instituto BME adalah pusat latihan untuk Tas dan Pasaran Sepanyol (BME), pengendali pasaran keempat di Eropah. Ia ditubuhkan pada tahun 2005 yang berterusan dengan kerja penyebaran yang dijalankan sejak 1990 oleh Institut MEFF, sebagai refleksi dalam bidang pembentukan proses penyepaduan set pasaran sekuriti dan sistem pampasan dan penyelesaian yang ada di Sepanyol.

Dengan objektif menyumbang kepada promosi budaya kewangan, aktiviti Instituto BME adalah berdasarkan kepada organisasi perkhidmatan latihan yang berbeza yang dikaitkan dengan pasaran kewangan secara amnya.

Perhatian khusus sepatutnya semua aspek yang berkaitan langsung dengan produk pasaran dan platform perdagangan yang terdiri daripada Beg dan Pasaran Sepanyol (ekuiti, pendapatan tetap dan derivatif) dan sistem pampasan dan penyelesaian mereka, tetapi tanpa melupakan aspek inovatif lain dunia kewangan sebagai akibatnya, di satu pihak proses globalisasi dan lain-lain kemajuan berterusan yang dialami oleh sektor ini.

138523_BME2_p1.jpg

Tawaran latihan Instituto BME cuba memberikan penyebaran maksimum dalam pengetahuan pasaran kewangan dan produknya, selalu menggunakan metodologi yang sangat praktikal yang disokong oleh aplikasi komputer yang maju. Untuk ini, ia memiliki sumber daya manusia yang tidak terkalahkan yang terdiri daripada profesor Instituto BME sendiri dan sekumpulan profesional BME yang memberikan pengalaman lini pertama dalam proses pengurusan pasaran yang berbeza. Di samping itu, pakar dari bidang lain dari sektor kewangan serta akademik dari pelbagai universiti juga bekerjasama secara berkala

"Penyebaran pengetahuan pasaran kewangan secara maksimum"

Program latihan Instituto BME bertujuan para profesional dalam sektor kewangan dan badan pengawalseliaannya, pelabur swasta, pelajar dan, secara umum, semua yang berminat untuk memasuki atau memperdalam dunia kewangan.

Dalam penyerahan setiap Program Latihan, Instituto BME memperbaharui komitmen berkualiti dengan para pelanggannya, setelah memperoleh Sijil Pendaftaran Syarikat pada tahun 1998 dan diperbaharui mengikut piawaian UNE-EN ISO 9001: 2015.

Kemudahan kami

Istana Bursa Saham

Instituto BME memiliki lokasi istimewa di Palacio de la Bolsa di sebelah paksi komunikasi Castellana. Terletak di Plaza de la Lealtad, ia adalah salah satu bangunan paling simbolik di ibu negara. Dibuka pada tahun 1893 dan telah direnovasi pada kesempatan yang berbeda, sehingga memiliki semua kemajuan teknologi dan akses.

Instituto BME aktivitinya di empat bilik darjah (dengan kapasiti sekitar 40 orang setiap satu) yang dilengkapi dengan komputer, simulator pasaran, maklumat kewangan masa nyata dan kaedah pengajaran teknologi yang paling maju.

Tambahan pula, lokasinya di ibu pejabat Bursa Saham dan Pasar Sepanyol membolehkan Instituto BME menikmati kelebihan lain seperti akses ke perpustakaan, auditorium dan perkhidmatan lain.

138524_BME5_p1.jpg

Komitmen Kualiti

Instituto BME telah menubuhkan, mendokumentasikan dan melaksanakan sistem pengurusan kualiti yang telah diperolehi Sijil Pendaftaran Syarikat pada tahun 1998 dan diperbaharui setiap tahun selaras dengan piawaian UNE-EN ISO 9001: 2015.

Dasar Kualiti Instituto BME menetapkan bahawa:

Prestij dan kepimpinan Instituto BME sebagai pusat latihan hanya dapat dicapai jika setiap perkhidmatan yang dilakukan bertujuan mencapai kepuasan pelanggan penuh.

Kami faham bahawa pelanggan yang berpuas hati adalah satu harapan yang telah dipenuhi terima kasih kepada komitmen Total Quality yang dijalankan oleh Instituto BME .

Kualiti Keseluruhan adalah untuk menjaga semua butiran bahawa proses penyediaan perkhidmatan diperlukan. Ini adalah kerana penjagaan yang terperinci mengenai butiran ini bahawa aktiviti Instituto BME dibezakan daripada pesaing.

Kualiti Keseluruhan ini dicerminkan dalam Objektif Kualiti Keseluruhan yang permohonannya menghendaki semua kakitangan Instituto BME mengintegrasikan sepenuhnya skop semua tindakan yang diperlukannya. Pada hakikatnya, Objektif Kualiti Keseluruhan bukan hanya satu set langkah yang dibangunkan secara mekanikal tetapi sikap kakitangan yang ingin menyenangkan pelanggan pada setiap masa. Jumlah Kualiti dicapai berdasarkan sumbangan individu kecil.

Sebaliknya, Objektif Kualiti Keseluruhan Instituto BME juga merujuk kepada isu-isu berikut:

  • Kelajuan perubahan. Kemunculan keperluan baru yang tidak terpenuhi dalam pelanggan kami memaksa Instituto BME untuk sentiasa mengemaskini perkhidmatan dan cara penyediaannya.
  • Penyertaan kakitangan Setiap orang yang bekerja di Instituto BME merumuskan, dalam skopnya, cadangan dan idea yang dianggap sesuai untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan serta proses penyediaan. Kecekapan juga diukur dari segi kos ekonomi dan penjimatan masa yang lebih rendah.
  • Pembentukan dalaman Penyediaan perkhidmatan yang berkualiti tinggi dan latihan personelnya sendiri berkait rapat dan, oleh itu, Instituto BME menganggap aspek ini sebagai tonggak asas bagi Objektif Kualiti Keseluruhan.
  • Pembekal Pembekal produk dan perkhidmatan mesti mematuhi pendekatan kami terhadap kualiti dan oleh itu terlibat dalam program peningkatan berterusan kami.
  • Kemas kini Objektif Kualiti Keseluruhan. Berdasarkan inisiatif kakitangan, pengetahuan permintaan pelanggan dan membandingkan dengan pesaing terbaik, pihak pengurusan akan menentukan setiap tahun keutamaan untuk memberi tumpuan, selaras dengan objektif strategik Instituto BME .

Singkatnya, Objektif Kualiti Keseluruhan sentiasa menjadi keutamaan yang memerlukan usaha berterusan untuk mengekalkan dan menyemak perkembangan anda.

Lokasi

Madrid

Alamat
Instituto BME
Palacio de la Bolsa
Plaza de la Lealtad, 1
28014

Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami