Metàfora Art School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Teras kaedah pengajaran Metafora ini terletak pada pendekatan individu kepada pelajar-pelajar kita. Melalui tunjuk ajar satu-sama-satu dan intensif studio-kerja, semua pelajar digalakkan untuk membangunkan siasatan seni peribadi dan motivasi diri yang membawa kepada projek kendiri.

Kami percaya bahawa semua pelajar harus dibenarkan kebebasan mengenai komponen latihan mereka sendiri. Atas sebab ini, program kursus ini direka mengikut satu siri konsep-konsep utama proses pembelajaran.

Kelas di alat dan teknik

Bengkel International menawarkan aliran malar kelas pengenalan kepada alat-alat dan teknik yang berbeza, dan pelajar memilih mereka mengikut minat dan keperluan.

Think Tank, Studio Tugasan dan Bengkel

Melalui latihan suka bermain dan "eksperimen gila", kita merangsang dan mencucuk pelajar untuk berfikir dan mencerminkan.

karya seni peribadi

Dalam studio pelajar dijangka untuk membangunkan kerja mereka sendiri. Bengkel Antarabangsa memberikan kebebasan yang perlu untuk memberi tumpuan kepada kepentingan dan bentuk, tetapi juga untuk membangunkan wacana konsep di luar sempadan tradisi seni membuat.

karya seni peribadi

Dalam studio pelajar dijangka untuk membangunkan kerja mereka sendiri. Bengkel Antarabangsa memberikan kebebasan yang perlu untuk memberi tumpuan kepada kepentingan dan bentuk, tetapi juga untuk membangunkan wacana konsep di luar sempadan tradisi seni membuat.

Tutorial, kerja-ulasan

Kami sentiasa cuba untuk meletakkan pelajar-pelajar kita dalam keadaan di mana mereka boleh mengkaji sebab-sebab mereka untuk memilih teknik dan media. Melalui menganalisis kerja peribadi - dalam kumpulan atau secara individu - kita meningkatkan kesedaran tentang kepentingan niat, wacana dan idea.

Pameran

Pada tahun ini, pelajar boleh mengemukakan kerja untuk pengalaman hidup sebenar yang membantu membuat persediaan untuk kehidupan seorang profesional sebagai seorang artis.

Metafora

Ruang dan kemudahan

Metafora ditempatkan di tiga bangunan kilang lama dalam bidang Sants, dan ruang adalah penanda penting untuk pengalaman semua pelajar kita. Sebagai sebahagian daripada sejarah menghilang Barcelona kilang lama, azimat ruang mana-mana artis dengan sisa sebanyak beberapa dekad realiti industri, di mana 20 tahun teater dan seni telah meninggalkan tanda mereka dalam semua cara yang masuk akal.

Hati sekolah adalah Dewan Besar yang menempatkan sebahagian daripada ruang studio peribadi. Dari bangunan utama dan melalui halaman, satu memasuki "Di tingkat bawah Studio", dengan ruang studio tambahan dan akses ke halaman kedua. Dari sini studio terus ke dalam "New Studios", di mana yang paling besar daripada tiga halaman kami terletak. Di sini anda juga mencari alat-kawasan dengan kimpalan-stesen dan kuasa-alat serta bilik percetakan di mana pelajar boleh bekerja pada permukaan bersih dengan percetakan skrin dan mono jenis.

Lama lagi akan datang di bahagian sekolah adalah sebuah studio fotografi dengan pencahayaan, tripod dan latar belakang.

The halaman adalah antara ruang yang disukai oleh ramai pelajar kerana kilang mereka dan suasana panas yang indah. Di sini ia adalah mungkin untuk bekerja di udara terbuka dan dengan bahan-bahan yang memerlukan tahap yang tinggi pengudaraan.

Semua studio mempunyai dinding bahagian dan dilengkapi dengan perabot dan studio asas easels. Terdapat Wi-Fi percuma di seluruh premis itu, untuk pelajar yang ingin membawa komputer sendiri, tablet mereka atau telefon pintar. Studio-studio yang dibuka sepanjang hari dari 8'00 untuk 24'00, tujuh hari seminggu. Terdapat ruang dapur yang kecil oleh halaman utama dan pelajar adalah dialu-alukan untuk makan tengah hari di sekolah.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Bengkel Antarabangsa

Campus Sepenuh masa September 2017 Sepanyol Barcelona

Bengkel International ialah program seni studio pelbagai disiplin 4 tahun untuk pelajar dari tahap permulaan kepada amalan seni maju. Pelajar boleh memilih untuk mengambil keseluruhan latihan atau memulakan penginapan jangka pendek dari satu tahun ke bawah untuk 6-7 minggu. [+]

Yang Bengkel Antarabangsa adalah program seni studio pelbagai disiplin 4 tahun untuk pelajar dari tahap permulaan kepada amalan seni maju. Pelajar boleh memilih untuk mengambil keseluruhan latihan atau memulakan penginapan jangka pendek dari satu tahun ke bawah untuk 6-7 minggu. Pelajar mempunyai studio-ruang mereka sendiri di sebuah gudang perindustrian lama. Kursus ini menawarkan jumlah rendaman dalam seni dan budaya di Barcelona walaupun studio-lawatan dan mengambil bahagian dalam pameran galeri. Metafora terletak di dalam sebuah kompleks kilang lama dan menarik artis dan seni-pelajar dari seluruh dunia. Kelas dalam bahasa Inggeris dengan 25 + rakyat dari setiap kumpulan. jangka pendek kekal Tidak semua orang mempunyai kemungkinan 'untuk mencabut tahun yang keseluruhan kalendar dan terbang ke Sepanyol. Kami memahami bahawa. Oleh itu, kami menawarkan kemungkinan penginapan pendek di Bengkel Antarabangsa. Pilihan ini adalah cara yang lebih murah, namun sengit dan pekat sambil menikmati kursus. pelajar luar negara di penginapan pendek tidak perlu memohon visa pelajar, dan boleh menggunakan visa pelancong 3 bulan sebaliknya. Pelajar yang memulakan untuk penginapan jangka pendek mengintegrasikan sepenuhnya dengan pelajar kumpulan di Bengkel Antarabangsa dan boleh mengambil bahagian dalam semua kelas dan aktiviti-aktiviti yang dijadualkan. Pada awal bagi penginapan jangka pendek pelajar akan diberi tutor peribadi, yang akan memantau kerja-kerja pelajar sekali seminggu sepanjang penginapan. Kemasukan mengikut tahap dan pengalaman sebelumnya. [-]

Kajian Asas Dalam Seni Studio

Campus Sepenuh masa 37  January 2017 Sepanyol Barcelona

asas seni Metafora ini dirancang untuk pelajar di peringkat permulaan ini yang ingin melanjutkan pelajaran dalam seni. Pelajar mengenai modaliti ini ditawarkan pengenalan yang luas untuk teknik yang berbeza dan juga jumlah yang saksama sejarah seni. [+]

"Setelah pengalaman mengambil bahagian di dunia. Mengambil bahagian di dunia adalah benar-benar tentang berkongsi tanggungjawab. " Olafur Eliasson Program Asasi Studio Seni (tahap Starter ini) - Lima blok studio 6-7 minggu, pilihan 1 minggu blok (Madrid), 2 kredit pameran pilihan Apakah itu Program Foundation? asas seni Metafora ini dirancang untuk pelajar di peringkat permulaan ini yang ingin melanjutkan pelajaran dalam seni. Pelajar mengenai modaliti ini ditawarkan pengenalan yang luas untuk teknik yang berbeza dan juga jumlah yang saksama sejarah seni. Kami menganggap ia asas untuk membantu pelajar untuk menghasilkan badan kerja yang meluas yang mungkin, untuk meluaskan ufuk mereka dan untuk memperkenalkan cara-cara baru untuk bekerja dan perceiving seni. Tahap Metafora ini Starter ini diiktiraf sebagai Kursus Asas di UK. [-]

Video

International Workshop, Art School in Barcelona

Contact

Metàfora

Alamat Carrer de Papin 29
Barcelona 08028, Spain
Website http://international-workshop.com/
Telefon +34 933 30 00 89