Microfusa

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kehidupan di sekolah

Jadual harian di sekolah itu dibahagikan antara kelas-kelas; teori dan amalan, di bilik-bilik komputer dan studio. Kelas-kelas yang dipimpin oleh tutor berkelayakan yang membawa pengalaman mereka kepada persekitaran pembelajaran semasa mengikuti metodologi sekolah. Terdapat juga jam untuk kajian dan amalan yang dijalankan di sekolah dengan semua kemudahan yang diperlukan dan di kalangan rakan-rakan pelajar yang bakat, pengetahuan dan dahaga untuk belajar menjadikan sekolah tempat yang menarik dan kreatif di mana untuk belajar.

sekolah

Pelajar-pelajar kita datang dari seluruh pelusuk planet dengan satu matlamat di dalam minda: untuk belajar sebanyak mungkin, membuat sebahagian besar setiap minit mereka berada di sini, untuk mencapai impian mereka. yang Microfusa Sekolah mempunyai pelbagai kursus dan kelayakan, masing-masing dengan jadual dan tempoh yang berbeza. Sebelum pelajar lama dari latar belakang yang sangat berbeza, tetapi mempunyai minat yang sama bertemu dan mula untuk bekerjasama dalam projek.

Guru-guru di sekolah itu adalah yang berkelayakan dalam bidang masing-masing dan menyampaikan kelas motivasi dan dinamik. Pelajar menghadiri kelas teori dan praktikal akan mencari penjelasan dan demonstrasi, berguna, bermaklumat dan inspirasi.

Microfusa menawarkan masa tambahan besar kepada pelajar supaya mereka boleh menjalankan amalan dalam bilik darjah dan studio. Matlamat kami adalah untuk memupuk keinginan untuk belajar. Sepanjang tahun Microfusa menjadi tuan rumah kepada sesi tambahan seperti persidangan (kelas master), sesi produk demonstrasi, lawatan, dan lain-lain

sekolah

Pada Microfusa kami menyokong inisiatif dan projek, dan sentiasa mendengar keluar bagi cadangan dan pekerjaan. Jika kita mendapat peluang untuk mendapatkan latihan, kerjasama atau bekerja dengan syarikat, kami melakukan segala-galanya dalam kuasa kami untuk menjadikannya satu kenyataan. Kami tidak dapat menjamin kejayaan untuk semua orang yang melalui pintu kami tetapi hakikatnya bahawa terdapat banyak profesional yang bekerja dalam industri hari ini yang memulakan kerjaya mereka dalam program latihan kami.

Sukatan pelajaran yang diajar di dalam kelas juga boleh diakses dalam bentuk manual latihan yang disediakan sebagai buku hardback atau di Kampus Maya.

Kehidupan di Barcelona

barcelona

The Persekitaran

Setiap tahun sekolah kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia. Salah satu perkara yang membawa mereka untuk Microfusa Barcelona adalah daya tarikan bandar itu sendiri. Tanpa mengurangkan jua dari bandar-bandar lain di mana Microfusa telah membenarkan pusat-pusat, hakikatnya bahawa Barcelona telah menjadi salah satu bandar yang paling popular Eropah.

Bandar ini mempunyai kepelbagaian budaya yang luas, seni bina yang hebat dan menjadi tuan rumah kepada sebilangan besar acara kebudayaan tahunan dan festival. Rakyat Barcelona terkenal dengan kemesraan dan toleransi mereka. Bagi pelajar yang datang dari kawasan atau negara-negara lain ia adalah satu peluang yang baik untuk menggabungkan pengajian mereka dengan menemui Barcelona.

Sekali di sini, anda akan menemui sebuah bandar yang benar-benar boleh menjadi kedua-dua purba dan moden. seni bina menjangkau Millenia dari zaman Rom melalui zaman moden dengan karya-karya pergerakan Catalan Modernist oleh arkitek seperti Antoni Gaudi Lluis Domenech i Montaner dan Puig kalangan lain. (La Sagrada Familia, Parc Guell dan Hospital Sant Pau terletak hanya beberapa minit dari pusat kami).

Tetapi ia tidak berhenti di situ! Persembahan kebudayaan di bandar ini adalah sangat besar: muzium bertaraf dunia, pameran, teater, konsert serta festival muzik seperti Sonar dan Primavera Sound, yang menarik artis perdana di dunia.

barcelona

Penginapan

Salah satu keperluan asas pelajar yang tiba dari tempat lain adalah penginapan. Di Barcelona terdapat tiga jenis penginapan yang ditawarkan.

Yang paling biasa adalah untuk mencari sebuah bilik di flat yang dikongsi bersama. Terdapat beberapa laman web yang menyediakan perkhidmatan rata-memburu. Biasanya pelajar-pelajar kita pertama menyewa bilik berhampiran sekolah dan sepanjang tahun ini mereka mencari pilihan yang lebih baik atau lebih murah melalui pelajar-pelajar lain di sekolah atau di papan buletin.

Satu lagi pilihan adalah untuk mencari asrama. Ini biasanya menawarkan perkhidmatan tambahan untuk menyewa swasta seperti perkhidmatan cucian kering dan dobi.

Permit dan Visa

Jika anda bukan warganegara Sepanyol atau dari Kesatuan Eropah (Jerman, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Greece, Belanda, Hungary, Ireland, Itali, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta , Poland, Portugal, United Kingdom, Republik Czech, Romania dan Sweden) atau Liechtenstein, Iceland, Norway dan Switzerland, untuk mengambil kursus lebih daripada enam bulan anda dikehendaki untuk mendapatkan permit kediaman pelajar (NIE).

Untuk mendapatkan dokumen ini anda mesti melengkapkan dokumen yang diperlukan di konsulat Sepanyol di negara tempat tinggal anda. Anda memerlukan visa kediaman pelajar (jenis D), yang, sebaik sahaja anda tiba di Sepanyol, akan membolehkan anda untuk memohon NIE anda dari balai polis. Anda mempunyai 30 hari selepas ketibaan anda untuk melengkapkan ini. NIE akan membolehkan anda untuk tinggal secara sah di negara ini dan perjalanan ke semua negara anggota EU yang telah menandatangani perjanjian untuk bergerak bebas dengan kerajaan Sepanyol.

This school offers programs in:
  • English
  • Sepanyol

Lihat Diploma » Lihat kursus » Lihat Kursus - OnlineStudies » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Kejuruteraan Bunyi

Campus Sepenuh masa October 2018 Sepanyol Barcelona

Diploma Kejuruteraan Bunyi adalah kursus dua tahun yang ditawarkan oleh Microfusa dan direka bentuk untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang paling meluas mengenai pencatatan, pencampuran, kejuruteraan bunyi dan pasca produksi untuk media audio-visual dan muzik. [+]

Penerangan

Diploma Kejuruteraan Bunyi adalah kursus dua tahun yang ditawarkan oleh Microfusa dan direka untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang paling meluas mengenai pencatatan, pencampuran, kejuruteraan bunyi dan pasca pengeluaran untuk media audio-visual dan muzik.

Latihan dan penyediaan terbaik yang diperlukan untuk menjadi profesional yang berjaya dalam dunia musik dan audio visual yang terus berkembang, dan pengalaman yang kami peroleh selama bertahun-tahun dalam mengajar teknologi audio, membolehkan kami menawarkan kursus komprehensif ini untuk memenuhi keperluan untuk keperluan ini.

Teknologi-teknologi baru ini telah merevolusi dunia pengeluaran audio-visual, menawarkan pelbagai pilihan profesional yang lebih luas; dari televisyen dan radio, kepada teknologi yang semakin bervariasi dari sistem penyampaian kandungan dalam talian dan aplikasi mudah alih, belum lagi pasaran permainan video yang luas dan berkembang. Bilangan dan saiz domain ini, memerlukan para profesional yang terlatih dan dapat menyesuaikan diri dapat menyesuaikan diri dengan perubahan di pasaran.... [-]


Kursus

DJ Profesional

Campus Sambilan October 2018 Sepanyol Barcelona Madrid + 1 lagi

Ketahui cara menjadi seorang DJ profesional dengan kursus Pro DJ dua-trimester kami. Kursus ini penuh dengan semua teori dan pengetahuan praktikal yang anda perlukan untuk bekerja di industri; dari peralatan dan pemasangan gerai DJ, kepada struktur muzik dan kunci; memberikan anda pilihan terbaik untuk membuat campuran hebat dan artistik. [+]

Penerangan

Ketahui cara menjadi DJ profesional dengan kursus kami. Kursus ini penuh dengan semua teori dan pengetahuan praktikal yang anda perlukan untuk bekerja di industri; dari peralatan dan pemasangan gerai DJ untuk struktur muzik dan kunci; memberikan anda pilihan terbaik untuk membuat campuran hebat dan artistik.

Membangunkan pengetahuan anda mengenai gaya dan trend yang berbeza, belajar tentang psikologi DJ penting dan bagaimana untuk meletakkan diri anda secara profesional di media sosial.

Campurkan dan buat sesi anda sendiri menggunakan pelbagai peralatan kami: CD (Pioneer CDJ-2000), sistem digital (XDJ-1000), pengawal untuk Traktor, Serato dan Rekordbox DJ dan, tentu saja, vinil.... [-]


Komposisi Muzik Dan Reka Bentuk Bunyi Untuk Permainan Video

Campus Sambilan October 2018 Sepanyol Barcelona

Komposisi muzik dan reka bentuk bunyi untuk kursus permainan video bertujuan untuk semua yang berminat untuk belajar bagaimana membuat soundtrack, dari kajian pengaturcaraan mudah sehingga hari rakaman dilakukan dalam studio rakaman, sama ada dengan komedi Jazz, yang Orkestra Besar, dengan bunyi elektronik atau sebarang keperluan lain yang memerlukan projek itu. Sepanjang kursus ini, kami akan mempunyai tetamu yang sangat istimewa yang akan berkongsi pengalaman mereka dengan kami dalam Kelas Sarjana: Oscar Araujo, Eduardo de la Iglesia, Matías Lizana dan Pep Terradas antara lain. Di samping itu, pelajar akan mempunyai kemungkinan memilih untuk bekerjasama dengan Universiti yang diiktiraf sektor ini [+]

Penerangan

Pada tahun-tahun yang lalu, kedua-dua pengeluaran muzik elektronik dan evolusi permainan video, telah mengalami pertumbuhan yang tidak pernah berlaku sebelum ini, menjadikannya sebahagian daripada belanjawan industri sinematografi, menghasilkan pendapatan dan pendapatan.

Evermore, projek juta dolar dilancarkan ke pasaran, di mana beratus profesional dari pelbagai sektor, bekerja pada pengaturcara, artis, pakar dalam pemasaran, pereka grafik, pereka teknik suara ... dan lain-lain.

Adegan permainan video mengalami keperluan yang jelas, kakitangan yang berkelayakan yang mengerjakan semua kerja yang terlibat dalam penciptaan muzik dan kesan bunyi dari projek-projek ini.

... [-]

Pengeluaran Muzik Elektronik

Campus Sambilan October 2018 Sepanyol Barcelona Madrid + 1 lagi

Kursus Pengeluaran Muzik ini memberi tumpuan kepada muzik elektronik dan akan memberi anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menguasai alat-alat pengeluaran muzik kreatif. Anda akan berpeluang bekerja dengan perisian audio terkemuka seperti Ableton Live, Logic Audio and Reason. [+]

Penerangan

Kursus Pengeluaran Muzik ini memberi tumpuan kepada muzik elektronik dan akan memberi anda kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menguasai alat-alat pengeluaran muzik kreatif. Anda akan berpeluang bekerja dengan perisian audio terkemuka seperti Ableton Live, Logic Audio, dan Alasan.

Kursus ini menyediakan pengetahuan penting untuk komposisi, sintesis audio, pencampuran dan pemprosesan, penguasaan dan banyak lagi. Kursus ini dibahagikan kepada tiga peringkat dan mempunyai sejumlah 220 jam pengajaran, yang kebanyakannya berada di bawah pengawasan pasukan guru kami; semua yang berpengalaman dalam bidang pengeluaran dan pengajaran.

Silibus

Bahagian pertama... [-]


Video

#UnDJcrea: Microfusa Making Djs & Producers

Contact
Alamat lokasi
Ronda Guinardó, 65
Barcelona, Catalonia, 08024 ES
Alamat lokasi
El Rompeolas
c/ Tarragona 18

Madrid, Community of Madrid, 28045 ES
Alamat lokasi
Spain Online, ES