Baca keterangan rasmi

school

KAMI KAMI

Plató de Cinema adalah sebuah sekolah di mana anda boleh mempelajari Diploma Pawagam dan Diploma Tafsiran. Di samping itu, kami menawarkan kursus yang lebih spesifik bagi perdagangan khusus Cinema dan bengkel dan monograf Tafsiran.

Kami bekerja dengan kumpulan pelajar yang sangat kecil , agar dapat memberikan pendidikan yang lebih peribadi dan individual kepada pelajar kami.

El Plató de Cinema , mempunyai pasukan profesional dari sektor ini, pencinta profesion dan pengajaran. Sebuah sekolah yang mengajar pengajian tinggi kedua-dua disiplin secara berasingan, tetapi yang menyatukan semua muridnya untuk melaksanakan semua amalan mereka. Dengan cara ini, pelajar Filem dan Audiovisual berlatih dengan pelakon dari tahun pertama, dan pelajar Tafsiran memulakan hubungan mereka dengan kamera, teks dan pautan dengan projek audiovisual dari awal.

Kami semua bersatu dengan semangat yang sama: pawagam.school

PEMASANGAN

Plató de Cinema mempunyai satu ruang yang diperlukan untuk mengalu-alukan pelajar kami, baik dari segi tafsiran dan teknik sinematografi. Dengan sejumlah 650 meter persegi disesuaikan secara khusus dan meluas untuk setiap disiplin yang kami selamatkan.

Di antara semua ruang yang ada, set amalan untuk pelajar filem menonjol, dengan 90 meter persegi dan tinggi 6 meter. Dalam satu ini, kedua-dua amalan pencahayaan dan pembinaan pelbagai set yang kemudiannya akan digunakan untuk pelajar untuk menggunakan projek dan kelas peribadi mereka, seperti rumah, bilik mandi, penjara dan sebagainya.

Untuk bahagiannya, bilik pengeditan video dan audio terdiri daripada 7 komputer Imac dan 1 MacPro Dual-Core Intel Xeon, antaranya terhubung melalui gentian optik, yang membolehkan trafik bahan berkelajuan tinggi walaupun dengan maklumat HD Program-program yang terdapat di stesen kerja ialah: Potong Akhir, Gerak, Warna, Lagu, Studio Dvd, Pemampat, ProTools, dan sebagainya.

Bilik ini dihubungkan dengan mudah ke bilik dubbing kami, di mana kedua-dua pelajar akting dan filem berkumpul.

Bagi pelajar tafsiran kami, kami mempunyai tiga bilik darjah yang besar, salah satunya dengan bunyi akustik, dan semuanya dilengkapi dengan jelas: parket, cermin, perabotan ...

Kawasan prop dan kostum menampung perabot dan pakaian yang diperlukan oleh pelajar untuk mempunyai bahan latihan dan filem pendek yang perlu, dan dengan itu dapat mengambil kira keperluan setiap projek.

Pelajar dapat bertemu dan bekerja di antara kelas di bilik rehat, yang mempunyai mesin kopi, minuman dan makanan, serta sofa, kerusi dan meja.

Kenapa Barcelona?escuela

Barcelona adalah sebuah bandar yang jelas kosmopolitan, dengan masa lalu dan sekarang kuasa kebudayaan yang hebat, tidak diragui salah satu daripada bandar-bandar Eropah dengan rujukan dalam disiplin seperti fotografi, reka bentuk, seni bina dan, tentu saja, panggung wayang.

Dikawasan oleh Mediterranean, Barcelona adalah gaya kreatif yang mencampur semangat dan kewarasan.

Setiap kali, lebih banyak syarikat multinasional memilih bandar ini untuk memasang pusat operasi mereka kerana iklimnya yang selesa dan kualiti hidup yang hebat. Di bidang pawagam tidak terkecuali, itulah sebabnya pengeluar dari seluruh dunia datang ke Barcelona menjadikannya salah satu kota di Eropah yang menjadi tuan rumah penggambaran paling banyak, mencapai sejumlah besar produksi di kalangan filem, iklan, dokumentari sepanjang tahun lalu. , filem pendek, dan lain-lain

Bukan sahaja kualiti hidup menjadikan Barcelona sebagai bandar utama dalam jumlah penggambaran, tetapi juga kemudahan dan permit penggambaran yang ditawarkan oleh entiti yang berbeza dan set semulajadi megah yang tersendiri di bandar ini.

Tidak syak lagi kota yang sempurna untuk hidup, tetapi juga untuk bertukar pengalaman kreatif dengan orang dari seluruh dunia, pelbagai masa lapang dan kebudayaan menjadikan bandar ini sebagai kota yang sangat gelisah dan dinamik yang ideal untuk pelajar-pelajar seni disiplin.

Beberapa pengeluaran asing ditembak di Barcelona:

 • Vicky Cristina Barcelona
 • Wartawan (Michelangelo Antonioni)
 • Rumah Locos (Cédric Klapisch)
 • Biutiful (Alejandro González Iñarritu)
 • Semua tentang ibu saya (Pedro Almodovar)
 • Minyak wangi (Tom Tykwer)
 • Bilbao (Bigas Luna)
 • The machinist (Brad Anderson)
 • Rec (Jaume Balaguero)
 • Manuale d'Amore 2
 • Peta bunyi Tokyo (Isabel Coixet)
Programs taught in:
Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Plató de Cinema

Semasa Diploma Pawagam, El Plató de Cinema akan membimbing pelajar dalam proses pembelajaran dan menemui pawagam, baik dari perspektif teknikal dan seni; semua ini dari t ... [+]

Berikan Lawatan 360º

Semasa Diploma Pawagam, El Plató de Cinema akan membimbing pelajar dalam proses pembelajaran dan menemui pawagam, baik dari perspektif teknikal dan seni; semua ini dari tangan profesional aktif dalam industri filem.

Dalam ketiga-tiga kursus ini subjek adalah perkara biasa bagi semua pelajar, dengan cara ini pelajar-pelajar kita pergi dengan tahap teknikal dan naratif tertinggi yang mungkin dan dengan tahap autonomi yang tinggi, untuk dapat menghadapi pelbagai jenis produksi dan menyesuaikan diri dengan lebih baik menuntut di bahagian pasaran.

Latihan yang ditawarkan oleh sekolah adalah teori dan praktikal. Memahami bahawa hanya sekali ia dijalankan, pelajar akan mengasimilasikan pengetahuan yang dilihat di dalam kelas.... [-]

Sepanyol Barcelona
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Plató de Cinema

Tafsiran itu, tidak lagi berperanan di mana kita menerima keadaan yang diberikan sebagai nyata. Teks yang ditulis penulis skrip, sebagai kata-kata sendiri. Kata-kata yang ... [+]

Tafsiran itu , tidak lagi berperanan di mana kita menerima keadaan yang diberikan sebagai nyata. Teks yang ditulis penulis skrip, sebagai kata-kata sendiri. Kata-kata yang perlu kita rasakan secara emosi, dan kita mesti mewarna, pewarna dan rasa, dengan tujuan menarik, menghiburkan atau mencerminkan penonton.

Tubuh kita, suara kita dan emosi kita; mereka adalah senjata kita untuk mencipta watak yang hidup dalam keadaan yang dicadangkan seorang pengarah.

Kami memberi anda teknik yang diperlukan untuk menghadapi profesion. Dengan program pendidikan yang direka untuk kesedaran dan banyak amalan dan penggambaran supaya anda dapat mengatasi semua had anda. Hidupkan kamera ke rakan penggambaran terbaik anda. Menyiasat semua rekod mungkin melalui kebenaran. Ketahui dan buat melalui badan dan suara anda. Roll dan dapatkan panggung dengan kami.... [-]

Sepanyol Barcelona
October 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Location address
C/Alhambra 12-14.
L'Hospitalet de Llobregat

Barcelona, Catalonia, 08902 ES
Social Media