Universidad Nebrija Centro de Estudios Hispánicos

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Bahasa Sepanyol sebagai Bahasa Asing, tanda dagangan kami

Bahasa Sepanyol sebagai Bahasa Asing (E / LE) adalah salah satu ciri utama Universidad Antonio de Nebrija. Dengan penyertaan Centro de Estudios Hispánicos dan Jabatan Bahasa Gunaan, Bahasa Sepanyol di Nebrija merangkumi tiga bidang: pengajaran, latihan, dan penyelidikan.

Komitmen kami terhadap kualiti telah menjadikan kami salah satu pembelajaran bahasa Sepanyol yang paling berprestij dan pusat latihan guru E / LE di Sepanyol dan di luar negara.

Komitmen yang sama terhadap kualiti telah membawa Nebrija untuk mewujudkan perjanjian kerjasama dengan institusi swasta dan awam yang sangat berprestij di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

The Centro de Estudios Hispánicos dikaitkan dengan CERCLES (Konfederasi Bahasa Eropah di Pengajian Tinggi) dan ACLES (Asociación de Centros de Lenguas en la Enseñanza Superior).

Ketika Centro de Estudios Hispánicos pertama kali dibuka 30 tahun yang lalu, bahasa Spanyol terutama dipelajari oleh pakar dan peminat bahasa dan budaya Spanyol. Hari ini, bahasa Sepanyol adalah salah satu bahasa yang paling banyak digunakan di dunia.

Akibatnya, profil semasa pelajar kami adalah lebih banyak variasi selain pelajar bahasa dan kemanusiaan, anda juga boleh mencari di bilik kelas pelajar kami dari seluruh dunia yang mempelajari perniagaan, kewartawanan, sains politik, perubatan, dan kejuruteraan.

Kepelbagaian ini dalam bidang kebangsaan dan bidang pengajian telah memperluas ufuk Centro de Estudios Hispánicos dan memperkayakan kehidupan seharian di universiti kami.

Terima kasih kepada banyak perkara hubungan ini, kami telah dapat membangunkan salah satu objektif yang paling penting dalam program kami: untuk membantu pelajar menjadi kompeten interkultur. Ini adalah salah satu kemahiran dan sifat yang paling dituntut dalam masyarakat global kita.

Mengapa belajar di Nebrija?

Lebih banyak daripada belajar di luar negara.

Di Nebrija kami yakin bahawa pengalaman belajar di luar negara di Sepanyol adalah lebih daripada perjalanan atau kursus bahasa. Masa anda di Nebrija dapat dan akan menjadi sebahagian daripada perkembangan anda sebagai seorang profesional masa depan. Program-program kami memastikan pengajaran didaktik dan pengalaman praktikal berjalan seiring supaya para pelajar kami dapat memahami sepenuhnya bahan kursus dan dunia secara keseluruhan .

Marilah kita terangkan bagaimana:

  1. Lokasi utama di pusat Madrid ini membolehkan kami melanjutkan aktiviti mengajar di luar bilik darjah.
  2. Pelajar antarabangsa dari lebih daripada 30 negara berkongsi Kampus Madrid-Princesa dengan pelajar Sepanyol. Ini mewujudkan persekitaran di mana pelajar boleh berinteraksi dengan mudah dan membina hubungan baru.
  3. Struktur dan organisasi program pengajian kami adalah inovatif dan fleksibel. Program ini direka untuk menyesuaikan diri dengan keperluan setiap pelajar, sama ada anda berminat untuk mengambil kelas dalam bahasa Sepanyol sahaja, atau jika anda ingin memasukkan kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris dalam jadual anda juga.
  4. Nebrija memberikan perhatian pelajar secara individu-anda menjadi keutamaan kami.
  5. Kami mempunyai pasukan profesor yang berkelayakan dan berpengalaman. Pembelajaran anda adalah keutamaan mereka. Mereka menggunakan kaedah pengajaran dan orientasi tangan untuk setiap pelajar sepanjang proses pembelajaran.
  6. Metodologi interaktif kami menjamin pengalaman yang berkesan, menghiburkan, belajar. Metodologi ini menjadikan kita sebahagian daripada pelopor antarabangsa di dunia bahasa Sepanyol sebagai bahasa asing.
  7. Tenaga semata sahaja tidak cukup untuk berjaya menggabungkan budaya baru dengan cepat dan berkesan. Kami menawarkan latihan antara budaya melalui pelbagai seminar, bengkel, dan sesi individu untuk memudahkan proses penyesuaian dan membantu anda menikmati pengalaman di luar negara. Latihan ini akan membantu mengembangkan kecekapan antara budaya anda-sifat yang sangat dituntut di dunia hari ini.
  8. Pelbagai tawaran perjalanan dan pengalaman kebudayaan kami akan membuka mata anda ke budaya lain, membolehkan anda mengintegrasikan diri anda ke kehidupan di Nebrija dan memberikan anda banyak peluang untuk berteman.
  9. Madrid, salah satu bandar paling penting di Eropah, juga merupakan bandar yang dipenuhi dengan penawaran budaya dan sosial.
  10. Kakitangan kami di Jabatan Perkhidmatan Siswa akan membuat penginapan anda lancar. Mereka akan menyediakan anda akses internet, maklumat perpustakaan, perumahan, dll.

Lokasi

Madrid

Alamat
Calle Santa Cruz de Marcenado, 27-31
28015 Madrid, Komuniti Madrid, Sepanyol