TMC Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

TMC Academy ditubuhkan di Singapura pada tahun 1981. Ia menawarkan kursus dalam pelbagai disiplin termasuk Perakaunan, Perniagaan dan Pengurusan, Teknologi Infokom, Pengurusan Hospitaliti / Pelancongan dan Psikologi / Kaunseling. Ia juga menawarkan kursus bahasa dan jambatan untuk pelajar antarabangsa untuk memasuki sistem pendidikan Singapura.

TMC Academy adalah salah satu daripada enam Institusi Pendidikan Swasta yang pertama untuk memperoleh Sijil EduTrust yang berprestij selama empat tahun yang dianugerahkan oleh Jawatankuasa Pendidikan Swasta (CPE).

Kenapa Mempelajari Dengan TMC Academy ?

Menjadi Perindustrian

Lembaga Penasihat Industri kami mengkaji kurikulum kajian untuk memenuhi keperluan industri

Pelbagai Pembelajaran

Pautan kuat kami kepada persatuan dan syarikat industri memberikan anda akses kepada acara industri luaran

Laluan Kemajuan yang Menarik

Laluan pantas ke Ijazah dengan program Diploma Tinggi kami, bersamaan dengan 2 tahun pertama 3 Tahun Honours UK!

Bantuan kewangan sedia ada

Dari geran belajar, biasiswa kepada pinjaman, membiayai pendidikan anda dengan mudah.

Visi

Akademi utama yang membangunkan graduan yang berjaya dan berprestasi tinggi.

Misi

Kami berkomitmen untuk menyampaikan kursus berkualiti tinggi dengan kemahiran dan pengetahuan berkaitan industri dalam persekitaran yang memupuk.

Visi Jenama

Visi jenama kami, "Membuat Impian Nyata", menunjukkan bahawa kami berkongsi aspirasi pelajar kami sebagai kami sendiri dan kami berhati-hati untuk membantu mimpi pelajar kami nyata.

Misi Jenama

Kami berusaha untuk mewujudkan perjalanan pembelajaran, penemuan dan kesedaran yang benar-benar memberi inspirasi kepada pelajar kami untuk membantu menjadikan impian mereka menjadi kenyataan. Mengejar ini disingkat NICE - setiap langkah yang diambil dengan pelajar kami adalah momen bagi kami untuk:

Memupuk
Terinspirasi
Penjagaan dan
Memberdayakan mereka dalam membantu membuat mimpi mereka nyata.


Pendidikan Kualiti

Komitmen kami

Perjalanan kualiti TMC telah dirasmikan apabila TMC mendapat anugerah ISO9001: 1994 pada tahun 1997 untuk Reka Bentuk Kursus dan Pembangunan untuk program Diploma dalam Pentadbiran Perniagaan dan Pemasaran. Tidak lama selepas standard ISO yang baru diperkenalkan, TMC sekali lagi mematuhi komitmen berkualitinya dengan memperoleh anugerah ISO9001: 2000 pada tahun 2002. Pada masa itu, skop pensijilan telah diperluaskan untuk merangkumi Reka Bentuk dan Penyerahan Proprietari / Bukan Proprietari Program, Pentadbiran dan Tingkah Laku Program Pembelajaran Jarak Jauh dan Penyediaan Perkhidmatan Sokongan.

Pada tahun 2009, TMC berjaya ditukar kepada piawaian ISO9001: 2008 yang baru, dengan skop pensijilan yang sama tetapi meliputi liputan yang lebih luas disebabkan oleh sekolah tambahan di dalam TMC. TMC memutuskan untuk menghentikan pensijilan ISO pada tahun 2015 kerana pensijilan EduTrust lebih relevan kepada institusi pendidikan.Akta Pendidikan Swasta

Akta Pendidikan Swasta telah digubal pada bulan Disember 2009 untuk memperkuat rangka kerja pendaftaran dan peruntukan penguatkuasaan Institusi Pendidikan Swasta (PEI) yang sedia ada.

Mengenai CPE

Jawatankuasa Pendidikan Swasta (CPE) telah dilantik oleh Lembaga SkillsFuture Singapore (SSG) pada bulan Oktober 2016 untuk melaksanakan fungsinya dan kuasa yang berkaitan dengan pendidikan swasta di bawah Akta Pendidikan Swasta. CPE disokong oleh sekumpulan staf berdedikasi dari SSG untuk mengawal selia sektor itu, menyediakan perkhidmatan pelajar, pendidikan pengguna dan memudahkan usaha pembangunan keupayaan untuk menaikkan piawaian dalam industri pendidikan swasta tempatan.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari www.cpe.gov.sg

Pada tahun 2004, TMC telah dianugerahkan anugerah Kelas Kualiti Singapura (SQC) dan tidak lama selepas SQC untuk Persijilan Pendidikan Swasta (SQC-PEO) oleh SPRING Singapore. Anugerah ini sangat dihormati di Singapura dan negara-negara Asia yang berdekatan. Ia membuka jalan bagi TMC untuk meneroka lebih agresif ke dalam pasaran Asia Pasifik dengan membawa lebih banyak pelajar antarabangsa untuk belajar di TMC. Pensijilan itu diperbaharui pada tahun 2007 untuk 3 tahun lagi

Pada tahun 2005, kami terus menunjukkan komitmen kami terhadap kualiti apabila TMC dianugerahkan pensijilan CaseTrust for Education oleh CASE Singapore. Pensijilan ini diberikan kepada PEO di Singapura yang komited untuk mengekalkan tahap perniagaan yang baik dan amalan pelanggan. Pada tahun 2009, TMC berjaya memperbaharui pensijilan CaseTrust for Education.

Pensijilan EduTrust 4 Tahun

Pada bulan Mei 2010, komitmen kami terhadap kualiti sekali lagi diiktiraf apabila TMC Academy menerima sijil EduTrust 4 tahun yang berprestij yang dianugerahkan oleh Jawatankuasa Pendidikan Swasta (CPE), sebuah lembaga berkanun di bawah Kementerian Pendidikan. Skim persijilan ini menilai PEI dalam 6 bidang berikut:

 1. Komitmen Pengurusan
 2. Tadbir urus korporat
 3. Ejen Perekrutan Luar
 4. Perlindungan Pelajar dan Perkhidmatan Sokongan
 5. Proses akademik dan penilaian pelajar; dan
 6. Jaminan kualiti, pemantauan dan keputusan

EduTrust

Pada bulan Mei 2010, TMC Academy merupakan antara enam PEIS pertama yang dianugerahkan Pensijilan EduTrust yang berprestij selama empat tahun yang dianugerahkan oleh Jawatankuasa Pendidikan Swasta (CPE). CPE ditubuhkan di bawah Akta Pendidikan Swasta dan diberi kuasa dengan kuasa perundangan untuk mengawal selia dan meningkatkan taraf pendidikan swasta di Singapura. Pengesahan EduTrust masih aktif sehingga kini.


Kualiti servis/>

Sasaran Kualiti Perkhidmatan

 1. Menjawab maklum balas dalam masa 1 hari bekerja.
 2. Selesaikan aduan / pertikaian dalam masa 21 hari bekerja.
 3. Keputusan peperiksaan akhir tahun akan dikeluarkan dalam tempoh 3 bulan dari peperiksaan akhir.
 4. Bayaran balik akan diproses dalam tempoh 7 hari bekerja.

Strategi Pengalaman Pelanggan

Selaras dengan matlamat kami untuk menyediakan Pengalaman Perkhidmatan Pelanggan / Pelajar yang menyenangkan dan memperkaya, kami komited untuk menyediakan yang berikut:

 • Proses penyerahan pelanggan-sentris dan kerumitan
 • Maklumat dan perkhidmatan yang relevan dan tepat pada masanya
 • Kakitangan akademik yang berpengalaman dan berkelayakan
 • "Dengan itu memastikan bahawa kami setiap langkah dengan anda untuk memupuk, memberi inspirasi, menjaga dan memberi kuasa kepada anda untuk membantu menjadikan impian anda menjadi kenyataan"

Nisbah Pelajar-ke-Guru

Lembaga Akademik TMC meluluskan dan mengguna pakai yang berikut:

 1. Sekolah Bahasa Hawthorn: purata nisbah pelajar-guru 22: 1
 2. Sekolah-sekolah lain: purata nisbah pelajar-guru 40: 1
 3. Saiz kelas sehingga 21 untuk sesi makmal komputer
 4. Saiz kelas sehingga 70 untuk sesi teori

Lokasi

Singapura

Alamat
TMC Academy
250, Middle Road

188983 Singapura, Singapura