ACC Aviation Career Center

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebab utama mengapa memilih Pusat Kerjaya Penerbangan sebagai rakan latihan anda

INSTRUKTOR: Jurulatih berpengalaman penerbangan memberikan anda penerbangan teratas dan latihan teoretis

AIRPORT: Latihan di Lapangan Terbang Antarabangsa, memberikan anda pengalaman yang tidak ternilai untuk kerjaya masa depan sebagai juruterbang penerbangan

LATIHAN: Latihan berorientasikan syarikat penerbangan yang optimum, meningkatkan kapal udara dan penggunaan teknologi latihan dalam talian moden

KESELAMATAN: Dengan rekod keselamatan yang sempurna, keselamatan bukan sekadar slogan untuk kita, itu cara berfikir dan melakukan

LOKASI: Terletak di tengah-tengah Eropah, dengan sambungan ke seluruh Eropah dalam masa kurang dari 2 jam

Lapangan Terbang

Lapangan Terbang Maribor, yang berdekatan dengan A1 dan betul-betul bersebelahan dengan lebuh raya A4, mudah diakses dengan jalan, kereta api atau bas. Bandar lain berhampiran lapangan terbang adalah: Ljubljana (120 km), Graz (77 km) dan Zagreb (107 km) jauhnya. Ia juga mudah diakses dengan kereta api dari semua arah.

Pada tahun 2005 sistem pendaratan instrumen ILS CAT I dan stesen pengubah pengedaran telah diubahsuai, dan lapangan terbang itu kemudian dihidangkan dengan penerbangan berjadual oleh Roh Slovenia, sebuah cabang dari Styrian Spirit, yang menawarkan penerbangan berjadual ke Paris dan Salzburg.

Terminal baru lapangan terbang dibuka pada 2012 dengan kapasiti sekurang-kurangnya 600,000 pax / tahun dan pada tahun 2013 terminal lama lama juga telah diubahsuai. Kawalan lalu lintas udara (ATC) adalah perkhidmatan yang disediakan oleh pengendali berasaskan darat yang mengarahkan pesawat di lapangan dan melalui ruang udara terkawal, dan dapat memberikan khidmat nasihat kepada pesawat udara di ruang udara yang tidak terkendali. Tujuan utama ATC di seluruh dunia adalah untuk mengelakkan pertembungan, mengatur dan mempercepat aliran lalu lintas, dan memberi maklumat dan sokongan lain untuk juruterbang. pembekal perkhidmatan kawalan trafik udara di Slovenia adalah Slovenia Air Navigation Services atau SLOVENIA CONTROL, dengan sertifikasi Single Sky Europe, menyediakan perkhidmatan navigasi udara yang selamat, fleksibel dan berkualiti tinggi di ruang udara Slovenia. Mencapai, menjamin dan sentiasa meningkatkan tahap keselamatan yang ditetapkan.

Pelajar-pelajar dalam persekitaran semacam itu lebih cekap dengan kemajuan pembelajaran mereka, dan dapat diterapkan dengan baik kepada situasi lalu lintas dan tingkah laku dalam persekitaran sedemikian, semasa semua modul penerbangan, menjadi juruterbang yang kompetitif, berjaya dan selamat.

Ruang udara dan lapangan terbang

Latihan disediakan di tengah-tengah EU, dengan persekitaran yang sangat padat dan pilihan untuk latihan penerbangan yang optimum, dari Alps, ke laut Mediterranean. Semua lapangan terbang di sekitar juga digunakan oleh sekolah penerbangan kami untuk latihan Pilot yang dilanjutkan. Lokasi latihan mewakili persekitaran yang ideal untuk pelajar, kerana dia belajar navigasi visual dan instrumental ketepatan dalam pelbagai jenis ruang udara dan tanda tempat.

Di Slovenia terdapat tiga lapangan terbang utama antarabangsa. Mereka dilengkapi dengan pelbagai jenis peralatan, menyediakan juruterbang pelajar untuk mengenali semua jenis ini, bahawa dia boleh bertemu kemudian dalam kedudukan pekerjaannya yang sebenarnya sebagai co-pilot atau kapten. Semua lapangan terbang mempunyai sistem pendekatan presisi (ILS) dan tanpa presisi (VOR-DME, NDB-Locator, dan sebagainya) yang boleh didapati untuk latihan IR (penarafan instrumen) yang berkualiti tinggi.

Majoriti bahagian terbesar Slovenia di ruang udara dikategorikan sebagai Kelas E, sehingga 7,500 kaki, yang bermaksud terbang hampir bebas untuk semua penerbangan latihan visual. Pelajar boleh memilih antara 15 lapangan terbang yang berbeza, di mana 13 daripadanya adalah percuma untuk semua pendaratan dan pelepasan. Lapangan terbang beraspal (mempunyai landasan asfalt) dan padang udara rumput. Pelajar menggunakan kedua-dua mereka untuk mempelajari perbezaan teknik pendaratan.

Mengumumkan penerbangan adalah tugas yang sangat mudah - semua pelan penerbangan sedang dihantar melalui min internet. 30 minit sebelum penerbangan dan tiada kertas kerja atau kelulusan lain yang diperlukan oleh kerajaan, untuk latihan penerbangan tanpa had dan menjalankan sukatan pelajaran latihan.

Lapangan terbang pangkalan udara Aviation Career Centre terletak di Lapangan Terbang Antarabangsa Maribor (Edvard Rusjan). Lapangan Terbang Maribor, yang berdekatan dengan A1 dan betul-betul bersebelahan dengan lebuh raya A4, mudah diakses dengan jalan, kereta api atau bas. Bandar lain berhampiran lapangan terbang adalah: Ljubljana (120 km), Graz (77 km) dan Zagreb (107 km) jauhnya. Ia juga mudah diakses dengan kereta api dari semua arah.

Pada tahun 2005 sistem pendaratan instrumen ILS CAT I dan stesen pengubah pengedaran telah diubahsuai, dan lapangan terbang itu kemudian dihidangkan dengan penerbangan berjadual oleh Roh Slovenia, sebuah cabang dari Styrian Spirit, yang menawarkan penerbangan berjadual ke Paris dan Salzburg.

Terminal baru lapangan terbang dibuka pada tahun 2012 dengan kapasiti sekurang-kurangnya 600,000 pax / tahun dan pada tahun 2013 terminal lama juga telah diubahsuai. Kawalan lalu lintas udara (ATC) adalah perkhidmatan yang disediakan oleh pengendali berasaskan darat yang mengarahkan pesawat di lapangan dan melalui ruang udara terkawal, dan dapat memberikan khidmat nasihat kepada pesawat udara di ruang udara yang tidak terkendali. Tujuan utama ATC di seluruh dunia adalah untuk mengelakkan pertembungan, mengatur dan mempercepat aliran lalu lintas, dan memberi maklumat dan sokongan lain untuk juruterbang. pembekal perkhidmatan kawalan trafik udara di Slovenia adalah Slovenia Air Navigation Services atau SLOVENIA CONTROL, dengan sertifikasi Single Sky Europe, menyediakan perkhidmatan navigasi udara yang selamat, fleksibel dan berkualiti tinggi di ruang udara Slovenia. Mencapai, menjamin dan sentiasa meningkatkan tahap keselamatan yang ditetapkan.

Kawalan lalu lintas udara (ATC) adalah perkhidmatan yang disediakan oleh pengendali berasaskan darat yang mengarahkan pesawat di lapangan dan melalui ruang udara terkawal, dan dapat memberikan khidmat nasihat kepada pesawat udara di ruang udara yang tidak terkendali. Tujuan utama ATC di seluruh dunia adalah untuk mengelakkan pertembungan, mengatur dan mempercepat aliran lalu lintas, dan memberi maklumat dan sokongan lain untuk juruterbang. pembekal perkhidmatan kawalan trafik udara di Slovenia adalah Slovenia Air Navigation Services atau SLOVENIA CONTROL, dengan sertifikasi Single Sky Europe, menyediakan perkhidmatan navigasi udara yang selamat, fleksibel dan berkualiti tinggi di ruang udara Slovenia. Mencapai, menjamin dan sentiasa meningkatkan tahap keselamatan yang ditetapkan.

Pelajar-pelajar dalam persekitaran semacam itu lebih cekap dengan kemajuan pembelajaran mereka, dan dapat disesuaikan dengan situasi lalu lintas dan tingkah laku dalam persekitaran sedemikian, semasa semua modul penerbangan, menjadi kompetisi, juruterbang yang berjaya dan selamat.

x

Lokasi

Maribor

Alamat
Letališče Edvarda Rusjana Maribor (MBX)
Maribor, Unit pentadbiran Maribor, Slovenia