Baca keterangan rasmi

Mengenai Skies Airline Training

Pilot

Skies Airline Training adalah organisasi pelatihan yang diluluskan oleh EASA yang menyediakan perkhidmatan latihan krew penerbangan dan krew kabin bagi pengendali syarikat penerbangan serta untuk individu yang ditaja sendiri di pusat latihan kami di Stockholm, Sweden.

Skop latihan merangkumi latihan perintis ab-initio (ATPL bersepadu dan PPL modular, CPL, ME, IR), penarafan pengajar penerbangan (FI, CRI, IRI, TRI, SFI) serta latihan anak kapal, pengesahan dan latihan jenis.

EASA meluluskan pengendali ATO, CCTO dan FSTD

Skies Airline Training beroperasi dengan mematuhi peraturan dan peraturan Eropah (EASA) dan antarabangsa (ICAO) yang ketat. Kelulusan kami dikeluarkan dan diselia oleh Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Sweden (SCAA).

Sebagai tambahan kepada kelulusan ATO kami, Skies juga memegang kelulusan CCTO yang berasingan (Pertubuhan Latihan Krew Kabin EASA), dengan memberi kebenaran untuk menyediakan latihan awal kru kabin, pengesahan krew kabin dan latihan jenis krew kabin ke atas Airbus dan Boeing.

Simulator state-of-the-art Latihan Syarikat Penerbangan mempunyai realisme visual pemecahan, replikasi kokpit, simulasi avionik tinggi kesetiaan serta ciri penerbangan dan pengendalian tanah yang tidak dapat dibezakan daripada pesawat yang beroperasi sepenuhnya.

Kemudahan

Kemudahan Latihan Penerbangan Skies terletak di Lapangan Terbang Antarabangsa Stockholm-Skavsta, di selatan Stockholm, ibukota Sweden.

Kemudahan sekolah

 • Ruang pejabat 1000sqm; ibu pejabat dan pentadbiran
 • Bilik kelas yang luas dengan sistem unjuran ultra moden
 • Bilik taklimat
 • Perancangan penerbangan
 • Kawasan rehat pelajar
 • Kawasan penerimaan tetamu
 • Kantin
 • Pusat simulator
 • Hangar pesawat

Bilik darjah

KELAYAKAN PENILAIAN JENIS (Airbus A320, Boeing 737, Saab SF340 dan sebagainya)

Bilik kelas penarafan jenis ini dilengkapi dengan komputer, sistem komputer dan sistem unjuran visual moden dan digunakan untuk bahagian teori kursus penarafan jenis yang memegang kapasiti untuk menampung 12 pelajar.

KELULUSAN CBT

Bilik darjah mempunyai kapasiti untuk menampung sehingga 16 pelajar dan dilengkapi dengan komputer, latihan dalam talian CBT, dan sistem unjuran moden.

TKI TKI

Bilik kelas yang luas dengan kapasiti untuk menampung sehingga 24 orang pelajar, dilengkapi dengan komputer mudah alih dan sistem unjuran moden.

Data lapangan terbang

Lapangan Terbang Antarabangsa Stockholm - Skavsta

Kod ICAO: ESKN

Kod IATA: NYO

Dua landasan melintas: 9442 ft / 6990 ft

AFTN: ESKNZTZX

SITA: NYOAPXH (Pentadbiran Lapangan Terbang)

NYOOPXH (Dispatch)

NYOPHXH (Pengendalian Penumpang)

Armada pesawat

Pada masa ini, Skies Airline Training memiliki 6 pesawat termasuk 3 pesawat Enjin Tunggal dan 3 Mesin Pelbagai.

Juruterbang langit juga dapat menikmati latihan penerbangan mereka dengan keadaan seni simulator Alsim ALX FNTPII kami.

Skies Airline Training terus memperluaskan armadanya mengikut permintaan pengeluaran latihan penerbangan kami.

 • Beech Duchess BE76
 • Piper PA28 -161
 • Piper PA28 -151
 • Piper PA28 -181

Simulator penerbangan

SE-319, SE-320, SE-321

Simulator state-of-the-art Latihan Syarikat Penerbangan mempunyai kejayaan realistik visual, replikasi kokpit, simulasi avionik tinggi kesetiaan serta ciri penerbangan dan pengendalian tanah yang tidak dapat dibezakan daripada pesawat yang beroperasi sepenuhnya.

Penginapan pelajar

Penginapan pelajar Skies terletak terus di lapangan terbang antarabangsa Stockholm-Skavsta dalam jarak berjalan kaki dari premis sekolah dan jalan operasi.

Hubungi Kami

Skies Airline Training AB

Alamat Pejabat:

Rotevägen 8

SE-611 92

Nyköping, Sweden

Telefon (meja depan):

46 155 20 30 10

E-mail:

info@skies.aero

Waktu pejabat:

09:00 - 17:00 (CEST)

- Kami bertutur dalam bahasa Inggeris, Sweden, Perancis, Arab, Sepanyol, Jerman dan Belanda!

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:


Skies Airline Training

Mahu menjadi juruterbang syarikat penerbangan? Program bersepadu ke dalam kami membawa anda dari pengalaman sifar kepada pemegang Lesen Percubaan Pengangkutan Udara ... [+]

Program ab-inito bersepadu kami membawa anda dari pengalaman sifar kepada pemegang Lesen Percubaan Pengangkutan Udara

Kandungan kursusLATIHAN TEORETIKAL - MIN. 750 JAMBahagian 1: Tahap ATPL peringkat; 3 mata pelajaranBahagian 2: Tahap ATPL peringkat 1; 7 mata pelajaranBahagian 3: Tahap ATPL peringkat 2; 7 mata pelajaranLATIHAN LELAKI - MIN. 222 JAMLatihan Penerbangan 134 jam ke atas Single Engine (SE)Latihan Penerbangan 33 jam di Multi Engine (ME)40 jam Latihan Penerbangan di Jet Pesawat FSTDHarga pakej termasuk:Yuran pengajar penerbanganManual pesawatPenerbangan Bahasa Inggeris Proficiency check (ELP)Pemeriksaan kesihatanPercubaan pertama yuran peperiksaan CAAYuran pemeriksa dan semua cukaiTempoh Kursus... [-]
Sweden Stockholm
Sept. 2019
English
18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Skies Airline Training

Program latihan Krew Kabin Skies adalah berdasarkan pengalaman pembelajaran. Untuk mengasimilasikan, mesti ada realiti yang kuat dan tahap pengiktirafan yang tinggi; semu ... [+]

Program latihan Krew Kabin Skies adalah berdasarkan pengalaman pembelajaran. Untuk mengasimilasikan, mesti ada realiti yang kuat dan tahap pengiktirafan yang tinggi; semua pengajar kami mempunyai latar belakang yang kukuh dalam penerbangan, peristiwa sebenar yang digunakan dalam sesi latihan dan amali diikuti dengan maklum balas yang tepat. Latihan berasaskan realiti menjadikan pekerja lebih baik untuk bertemu dengan pelanggan dan menghadapi situasi yang mencabar di dunia nyata.

Kandungan kursus

Matlamat kursus ini adalah untuk pelajar untuk mendapatkan pengesahan kru kabin EASA - lesen yang diperlukan untuk bekerja sebagai anggota krew kabin di sebuah syarikat penerbangan yang beroperasi di EU, dan pensijilan kualiti yang akan membuka pintu di mana-mana syarikat penerbangan keluar dari wilayah EU .... [-]

Sweden Stockholm
Sept. 2019
English
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Skies Airline Training

Program ab-inito modular kami membawa anda dari pengalaman sifar kepada pemegang Lesen Percubaan Pengangkutan Udara. ... [+]

Program ab-inito modular kami membawa anda dari pengalaman sifar kepada pemegang Lesen Percubaan Pengangkutan Udara.

Kandungan kursusLATIHAN TEORETIKAL - MIN. 767 jamTeori PPL: 100 jamTeori ATPL: 660 jamTeori ME-IR: 7 jamLATIHAN LELAKI - MIN. 220 JAMLatihan penerbangan 197 jam pada Single Engine (SE)23 jam latihan penerbangan di Multi Engine (ME)Appr. 6 jam ujian kemahiran (PPL / CPL / ME-IR)Harga pakej termasuk:Yuran pengajar penerbanganManual pesawatPenerbangan Bahasa Inggeris Proficiency check (ELP)Pemeriksaan kesihatanPercubaan pertama yuran peperiksaan CAAYuran pemeriksa dan semua cukaiTempoh Kursus

Bahagian 1: 3 bulan

Bahagian 2 -3: 7,5 bulan... [-]

Sweden Stockholm
Sept. 2019
English
18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Skies Airline Training

Pensijilan penerbangan masuk adalah lesen perintis swasta (PPL). Sebagai pemegang lesen PPL, anda boleh terbang pesawat enjin kecil tunggal. ... [+]

Pensijilan penerbangan masuk adalah lesen perintis swasta (PPL). Sebagai pemegang lesen PPL, anda boleh terbang pesawat enjin kecil tunggal.

Skies Airline Training membawa anda dari pengalaman sifar kepada pemegang Lesen Percubaan Swasta dalam masa kurang dari 4 bulan.

Kandungan kursus100 jam latihan teoretikal52 jam latihan penerbanganBahan sekolah dasarYuran pengajar penerbanganManual pesawatPeperiksaan Bahasa Inggeris AviationPemeriksaan kesihatanPercubaan pertama yuran peperiksaan CAAYuran pemeriksa dan semua cukai yang dikenakanTempoh

Jumlah tempoh kursus: 4-5 bulan

Syarat kemasukanUmur ... [-]
Sweden Stockholm
Sept. 2019
English
4 - 5 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Skies Airline Training

Penilaian Jenis ialah pengesahan atau pensijilan jenis pesawat berat dengan berat di atas 5700kg (12500lb), yang mana semua pihak berkuasa penerbangan awam memerlukan and ... [+]

Penilaian Jenis ialah pengesahan atau pensijilan jenis pesawat berat dengan berat di atas 5700kg (12500lb), yang mana semua pihak berkuasa penerbangan awam memerlukan anda sebagai juruterbang untuk disiapkan sebelum anda boleh menerbangkan pesawat berbilang krew berat.

Penarafan jenis Boeing B737 Skies Airline Training adalah dengan pilihan pelajar - sama ada dilakukan pada Generasi Akan Datang (-600 hingga -900) atau Classic (-300 hingga -500).

Kandungan kursusLATIHAN TEORETIKAL - 68 JAMLATIHAN PRAKTIKAL (FLIGHT) - 36 JAM

Harga pakej termasuk:

Set lengkap manual Boeing (salinan lembut)CBT dalam talianKursus asas teknikalLatihan prosedur kokpitLatihan simulator penerbangan penuh FFS Level DUjian kemahiranLatihan asasKursus Orientasi Jet - JOC (Jika diperlukan)Kerjasama Multi Krew - MCC (Jika diperlukan)LVO, AWO (Jika diperlukan)Tempoh Kursus... [-]
Sweden Stockholm
Sept. 2019
English
3 - 4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu