AISTS - International Academy of Sports Science and Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai AISTSThe AISTS ditubuhkan pada tahun 2000 oleh Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC), EPFL (Ecole Polytechnique Federale de Lausanne), Universiti Lausanne, Universiti Geneva, IMD Business School, Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL), City Lausanne dan Canton Vaud.AISTS bertindak balas kepada keperluan industri sukan dengan memberi tumpuan aktivitinya kepada tiga tunggak utama: Pendidikan; mendidik pemimpin dalam pengurusan sukan melalui program pendidikan disesuaikan. Penyelidikan gunaan; menyediakan pengetahuan dan kepakaran dalam bidang yang berkaitan digunakan untuk persekitaran sukan. Sambungan; bertindak sebagai penyambung strategik dalam dunia sukan. AISTS MissionMisi utama AISTS adalah untuk Menguasai Sukan dengan positif menyumbang kepada pengurusan sukan melalui pendekatan pelbagai disiplin kepada pendidikan dan sains dan dengan kekal di barisan hadapan dalam pembangunan industri sukan dan pergerakan Olimpik.Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai AISTS - Akademi Antarabangsa Sains & Teknologi Sukan, anda boleh membuat permintaan maklumat di bawah dan sekolah akan menghubungi anda dengan maklumat selanjutnya.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Pengurusan Acara Sukan

Campus Sepenuh masa 5 - 5  October 2018 Switzerland Lausanne

AISTS Seminar Pengurusan Acara dan Organisasi Acara AISTS (SEMOS) menawarkan gambaran keseluruhan tugas utama yang diperlukan oleh orang ramai untuk merancang, berkomunikasi dan beroperasi apabila menganjurkan acara sukan. [+]

AISTS Pengurusan Acara Sukan

8 - 12 Oktober - 2018

Dapatkan semua faedah kursus universiti dan pendidikan mengenai topik yang difokuskan dan dalam jangka masa yang dipertingkat.

Modul AISTS AISTS menawarkan gambaran keseluruhan tugas utama yang diperlukan oleh orang ramai untuk merancang, berkomunikasi dan beroperasi dengan baik semasa menganjurkan acara sukan, menyediakan pemandangan 360 ° dan di belakang tabir melihat mekanik acara sukan.

Membawa bersama para pemimpin Persekutuan Sukan Antarabangsa dan pakar lain dari rangkaian AISTS , termasuk Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa dan penganjur acara sukan, AISTS SEMOS adalah kedua-duanya penting dan praktikal, dan mengakui peningkatan jangkaan penonton, media dan penaja pada acara-acara utama.... [-]


Sukan Lestari

Campus Sepenuh masa 2 - 2  March 2019 Switzerland Lausanne

Sukan Lestari AISTS [+]

NOTA: Pendaftaran untuk edisi 2019 edisi modul pembelajaran terbuka dan Muda Lestari masih belum dibuka. Tarikh telah disahkan tetapi program dan penceramah sedang dimuktamadkan.

Acara sukan dan sukan berpotensi memberi kesan kepada masyarakat kita dengan cara yang positif dan negatif. Keupayaan persekutuan atau organisasi sukan untuk menyeimbangkan impak ekonomi, alam sekitar dan sosial aktiviti mereka, termasuk peristiwa yang menjadi tuan rumah, menganjurkan atau mentadbir adalah penting untuk perkembangan masa depan sukan mereka.

Sekarang lebih dari sebelumnya, pengurus sukan dan penganjur acara berpeluang untuk memanfaatkan sukan secara positif demi kebaikan masyarakat, dan dengan berbuat demikian, menyumbang kepada dasar organisasi mereka.... [-]


Video

About the AISTS | Mastering Sport in Lausanne | the Olympic Capital

Contact

AISTS - Academy International des Sciences et Techniques de Sport

Alamat AISTS Quartier UNIL-Centre Bâtiment Synathlon Lausanne, Switzerland EPFL
CH-1015 Lausanne, Vaud, Switzerland