Swiss Mode

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

Sekolah Reka Bentuk Fesyen Antarabangsa Swiss Mode ditubuhkan pada tahun 2016. Walaupun sekolah ini agak muda, ia telah berjaya berkembang dengan mendalam sejak ia ditubuhkan. Untuk maju baik dari segi kualiti pendidikan dan pelbagai kursus.

Swiss Mode menyediakan suasana yang sempurna untuk memberi inspirasi kepada para pelajar dan membiarkan kreativiti mereka terus hidup sambil menikmati pendidikan Switzerland yang terkenal di dunia.

Pelajar kami mempunyai peluang yang baik untuk bertemu rakan sebaya yang sama dan juga guru mahir untuk pengalaman pembelajaran dan latihan yang tiada tandingan dalam Reka Bentuk Fesyen.

Guru-guru kami yang bersertifikat berkongsi kepakaran, pengalaman dan semangat mereka untuk membantu pelajar mereka memperoleh kemahiran yang tidak dapat diketepikan dan meningkatkan kreativiti dan gaya mereka.

Sekolah Reka Bentuk Fesyen Antarabangsa Swiss Mode diiktiraf oleh Pearson dan berhak untuk menyampaikan kelayakan BTEC Higher Nationals dalam Seni dan Reka Bentuk.

Lokasi Kami

Swiss Mode terletak di bandar Montreux yang indah di pinggir Tasik Geneva (Lac Leman), yang merupakan rumah bagi banyak sekolah antarabangsa. Montreux terkenal dengan perayaan muzik terkenal di dunia dan menjadi tempat tinggal bagi ramai orang ikonik sepanjang tahun seperti Charlie Chaplin, Vladimir Nabokov, David Bowie dan Freddie Mercury.

Montreux menyediakan suasana yang sempurna untuk memberi inspirasi kepada anda dan membiarkan kreativiti anda terus hidup sambil menikmati pendidikan Switzerland yang terkenal di dunia. Anda akan mendapat peluang yang baik untuk bertemu dengan pelajar yang berpikiran sama serta guru mahir untuk pengalaman pembelajaran dan latihan yang tiada tandingan dalam Reka Bentuk Fesyen di Switzerland.

Montreux mempunyai sambungan keretapi langsung dengan Milan (3 jam Jelajah) yang memudahkan pertukaran dekat dengan ibu pejabat IMB di modal fesyen Itali. Montreux terletak setengah jam dari pusat peranginan ski terkenal di dunia di Alps, 1 jam dari Geneva dan 2.5 jam dari Zurich dengan kereta api.

Sekolah kami menawarkan peluang kepada pelajarnya mempelajari Reka Bentuk Fesyen di lokasi tasik yang indah Montreux, Switzerland, yang merupakan rumah bagi banyak sekolah antarabangsa. Montreux terkenal dengan perayaan muzik dunia yang terkenal dan menjadi tempat tinggal bagi ramai orang ikonik selama ini.

Visi

Sekolah Reka Bentuk Fesyen Antarabangsa Swiss Mode mahu mewujudkan generasi pereka fesyen global yang akan datang, yang akan mematuhi dan menyokong nilai-nilai teras yang ditanamkan di dalamnya oleh Sekolah.

114963_pexels-photo-1478477.jpeg

Natacha Blazquez - Pengarah Sekolah

Seorang graduan Gorky School of Design (penghormatan) dan Sekolah Rekaan Antarabangsa Moscow, Natacha telah menjadi pengarah Swiss Mode sejak tahun 2016. Setelah kerjaya yang berjaya sebagai Pengarah Seni, Natacha mengambil lompatan iman untuk memasuki bidang pendidikan dan tidak pernah menoleh ke belakang.

Lebih daripada sekadar pengarah sekolah, Natacha juga mengajar dan sentiasa hadir untuk membantu dan menyokong pelajar sepanjang perjalanan mereka. Bakat kesenian dan reka bentuknya ada, dan akan terus memberi inspirasi kepada ramai.

Lokasi

Montreux

Alamat
Grand' Rue 90
1820 Montreux, Vaud, Switzerland

Program-program