AMIDEAST America-Mideast Educational & Training Services

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

AMIDEAST adalah sebuah pertubuhan bukan keuntungan-Amerika terkemuka yang terlibat dalam aktiviti-aktiviti pendidikan, latihan dan pembangunan antarabangsa di Timur Tengah dan Afrika Utara. Ditubuhkan pada tahun 1951, AMIDEAST pada tahun-tahun awal tertumpu kepada menggalakkan kajian AS kepada pelajar-pelajar di rantau MENA dan menguruskan biasiswa dan pertukaran seperti perdana Fulbright Program Pelajar Asing Amerika Syarikat. Manakala program-program penting terus serentak, kerja-kerja kami telah berkembang dengan ketara.

Hari ini AMIDEAST program dan perkhidmatan menyentuh kehidupan setengah juta individu setahun - meningkatkan peluang pendidikan dan kualiti, mengukuhkan institusi tempatan, dan membangunkan bahasa dan kemahiran profesional penting untuk kejayaan dalam ekonomi global.

Misi

  • Bangunan silang budaya pemahaman
  • Memperluaskan peluang pendidikan
  • Menyediakan individu untuk pekerjaan dalam ekonomi global
  • Mengukuhkan institusi dan masyarakat
  • Memperkasakan wanita dan belia

Kerja kita

Setiap tahun, AMIDEAST menyediakan Inggeris bahasa dan kemahiran profesional latihan, pendidikan menasihati, dan perkhidmatan ujian kepada beratus-ratus beribu-ribu pelajar dan profesional di Timur Tengah dan Afrika Utara. Kami juga menyokong pelbagai projek pembangunan institusi di rantau ini dan mentadbir sebahagian daripada program pertukaran pendidikan terbaik di dunia.

Di mana Kami Kerja

Yang beribu pejabat di Washington, DC, AMIDEAST NETWORK menjangkau Timur Tengah dan Afrika Utara - suatu kawasan yang mempunyai kepelbagaian yang sangat besar dan warisan budaya yang kaya. Dari Maghribi ke Oman dan Iraq ke Yaman, AMIDEAST mengendalikan lebih daripada 20 pejabat di 11 buah negara MENA dan menggaji kira-kira 1,000 profesional yang berdedikasi.

pejabat negara individu menyokong portfolio khusus negara program dan perkhidmatan. Walau bagaimanapun, setiap kerja-kerja setiap hari untuk memajukan misi asas AMIDEAST untuk memperluaskan peluang melalui pendidikan yang sama mengukuhkan persefahaman antara orang Amerika dan orang-orang di Timur Tengah dan Afrika Utara.

Sorotan tahunan

Memperkasa Belia dan Wanita - tema kami 2016 laporan-mencerminkan tahunan penekanan yang semakin meningkat program kami pada kedua-dua kumpulan demografi utama. Rasionalnya adalah mudah: Apa yang berlaku hari ini untuk meningkatkan akses belia dan wanita kepada pendidikan dan latihan akan menentukan masa depan negara mereka dan rantau MENA. Melalui program-program kami, kami membina kemahiran bahasa Inggeris profesional dan meningkatkan kebolehpasaran, meluaskan akses kepada US pendidikan tinggi, baik sekolah, memupuk perspektif global, dan memudahkan penglibatan. Cerita-cerita inspirasi dalam laporan ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana belia dan wanita mendapat manfaat daripada program-program ini, dan bagaimana AMIDEAST adalah mesyuarat Cabaran yang paling penting ini.

Lokasi

Tunis

Alamat
Tunis, Tunis, Tunisia

Rabat

Alamat
Rabat, Rabat-Salé-Kénitra, Maghribi

Amman

Alamat
Amman, Wilayah Persekutuan Amman, Jordan

Washington

Alamat
Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Kaherah

Alamat
Kaherah, Gabenor Kaherah, Mesir

Baghdad

Alamat
Baghdad, Governorate Baghdad, Iraq

Kuwait City

Alamat
Kuwait City, Gubernur Al Asimah, Kuwait

Beirut

Alamat
Beirut, Gabenor di Beirut, Lubnan

Riyadh

Alamat
Riyadh, Wilayah Riyadh, Arab Saudi

Abu Dhabi

Alamat
Abu Dhabi, Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu

Sana'a

Alamat
Sana'a, Perbandaran Ibu, Yaman

Gaza

Alamat
Gaza, Negara Palestin