Le Cordon Bleu Istanbul

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Le Cordon Bleu telah berkembang dari sekolah memasak Paris ke akademi seni kuliner dengan rangkaian antarabangsa yang besar. Reputasi Le Cordon Bleu terus melonjak menerusi program-programnya yang terus diperbaiki dan disesuaikan dengan keperluan semasa dan masa depan industri gastronomi serta instruktur chef yang berkemahiran tinggi, yang masing-masing memiliki pengetahuan luas dalam bidang kepakaran mereka.

Kursus Seni Kuliner teknikal teoretikal diajarkan dalam sebuah auditorium yang dilengkapi dengan dapur moden dan sistem audio visual, yang membolehkan para pelajar dengan mudah menonton para koki dan bertanya dalam persekitaran bilik darjah. Berikutan kursus teoretikal, pelajar mengamalkan teknik-teknik dalam kelas masakan, di bawah bimbingan dan pengawasan jurulatih koki mereka.

Le Cordon Bleu Istanbul menawarkan programnya dengan pasukan Jurulatih Chef Antarabangsa. Semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris dan kelas demonstrasi diterjemahkan secara serentak ke Turki. Pada akhir program ini, pelajar lulus dalam arahan kedua-dua terminologi gastronomi Inggeris dan Perancis dan diberi pengetahuan teknikal dan material yang diperlukan untuk membuat resipi mereka sendiri.

Le Cordon Bleu Istanbul terletak di atas tanah seluas 3650 m² yang menampung juga bangunan demonstrasi

bertajuk "Pusat Kecemerlangan". Sekolah ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar bukan sahaja dengan pengetahuan teoretikal tetapi

juga dengan semua pengetahuan dan kemahiran profesional yang diperlukan untuk kerjaya masa depan mereka.

Pusat Kecemerlangan menampung;

• Gastro - Auditorium

• Masakan, Pâtisserie, dan Dapur Pelbagai Tujuan

• Makmal Analisis Sensori

• Dapur Utama 200 m²

• Restoran Praktik: L'Atelier Bleu

• Bilik Makan Persendirian

• Bilik Banquet

• Dapur Pengeluaran Utama

• Dapur Penyediaan Makanan, Ayam, Ikan dan Sayuran

Pelajar kami juga sentiasa digalakkan untuk menunjukkan dan menguji pengetahuan dan kemahiran mereka dalam banyak perkara

pertandingan kebangsaan dan antarabangsa, menjalankan penyelidikan masakan tempatan dan dunia; dan semakan

hidangan lama yang terlupa.

Lokasi

Istanbul

Alamat
Nişantepe District,Orman Street, 34794 Çekmeköy
Istanbul, Istanbul, Turki