Namik Kemal University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Namık Kemal University ditubuhkan pada 17 Mac 2006 sesuai dengan undang-undang no 5647. Fakulti Pertanian, Çorlu Fakulti Kejuruteraan dan Pusat Pengajian Kesihatan sekolah, Sekolah Vokasional di Tekirdağ Center, Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmara Ereğlisi, Muratlı , Saray, dan Şarköy, yang sebelumnya berafiliasi dengan Trakya University, menjadi mandiri di bawah bumbung Universiti Namal Kemal pada tahun akademik 2006-2007.

Pada tahun yang sama, Universiti Namık Kemal mula mengusahakan asas pengajian siswazahnya di institusi, seperti Ilmu Alam, Sains Kesihatan, Sains Sosial dan Teknikal. Universiti kami melangkah lebih jauh ke dalam kehidupan akademik dengan asas Fakulti Sastera dan Sains dan Fakulti Perubatan.

Dalam proses itu, Pusat Pengajian Bahasa Asing dan Sekolah Kesihatan Vokasional juga memulakan pendidikan akademik sambil menyelesaikan persediaan mereka. Sekolah Vokasional yang terletak di Tekirdağ dibahagikan kepada dua sekolah vokasional sebagai Sains Sosial dan Sains Teknikal, sehingga memberikan peluang yang luas dan moden kepada pelajar.

Dengan Fakulti Ekonomi dan Sains Pentadbiran yang baru, Fakulti Seni Halus, Fakulti Undang-Undang, dan Fakulti Pergigian, Universiti Namal Kemal hari ini telah menjadi institusi penting di kalangan universiti yang baru ditubuhkan. Lebih-lebih lagi, sejak tahun 2006, ia telah menjadi salah satu universiti yang berkembang pesat di Turki.

Lokasi

Tekirdağ

Alamat
Namık Kemal, Kampüs Cad No:1, 59030 Süleymanpaşa/Tekirdağ, Turkey
Tekirdağ, Tekirdağ, Turki

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami