Abbey College Cambridge

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lebih 300 pelajar dari 30 negara mengkaji dengan kami. Mereka bersatu oleh satu cita-cita: untuk memasuki salah satu daripada universiti terkemuka di UK. Pelajar-pelajar kita, bekerja bersama-sama dengan kakitangan yang berkelayakan, kami profesional, membentuk masyarakat kolej yang khusus untuk pencapaian cemerlang untuk semua.

Pelajar-pelajar kita bercakap tentang persekitaran kolej itu sebagai seperti sebuah keluarga. Dari satu hari nanti mereka pasti akan merasa selesa sangat dialu-alukan di dalam dan di luar pelajaran mereka. Di tempat penginapan kami, mereka membuat kawan baru dan berkembang maju dalam persekitaran antarabangsa yang inklusif benar-benar.

rekod prestasi pelajar kita bercakap untuk dirinya sendiri, dan keputusan mereka telah menubuhkan kolej kami sebagai salah satu yang terbaik di UK. Pada 2015 A pelajar peringkat kami mencapai A / B kadar kelulusan sebanyak 82%, dan yang lebih menakjubkan, A Kadar -A lulus 61%.

Lokasi kami di bandar Cambridge adalah gabungan setiap hari dan yang luar biasa. Ia adalah sebuah bandar yang telah membentuk sejarah kita dan terus membuat kesan ke atas masa depan kita.

Sejarah Kami

Sejak asas kami pada tahun 1994 Abbey College Cambridge telah menjadi salah satu yang terbaik kolej tingkatan enam untuk pelajar antarabangsa di UK.

Kami telah membangunkan dan mengekalkan rekod cemerlang kejayaan akademik. yang luar biasa kadar lulus tahap A pelajar kita bermakna kita telah secara konsisten diletakkan di bahagian atas jadual liga kolej sejak 1997.

masyarakat kolej kami telah berkembang dengan ketara pada masa ini dan kami kini mempunyai 340 pelajar dari lebih 30 buah negara yang diajar dan disokong oleh 90 orang kakitangan.

Semasa pertumbuhan ini etos pendidikan kita kekal sangat jelas: cemerlang pencapaian untuk semua. penawaran pendidikan kita telah berubah sejak tahun 1994, daripada mulanya direka untuk Tahap retaking pelajar kini menjadi GCSE, Foundation dan A kolej tahap yang mengkhusus dalam memenuhi keperluan pelajar antarabangsa.

kolej kami ditetapkan sebagai suatu "Sekolah Cemerlang" oleh inspektorat sekolah UK, PPP, akibat daripada mencapai gred yang tertinggi dalam semua 12 penilaian yang dibuat ke atas pengajaran dan kualiti berasrama di kolej.

Pada Julai 2016 kami melaksanakan satu peringkat baru dalam pembangunan kami dengan berpindah ke satu tapak baru, yang dibina kampus. kampus kolej baru kami telah direka oleh kakitangan Abbey College Cambridge untuk sempurna sesuai dengan keperluan pelajar-pelajar kita.

Abbey College Cambridge ialah sebuah kolej konstituen Abbey DLD Kumpulan Kolej, yang seterusnya sebahagian daripada Alpha Plus Group.

Penginapan

Dari September 2016 bilik Lembaga penuh boleh didapati di laman web di kampus baru kami. Penginapan asrama akan dikenali sebagai 'Abbey House' dan ia akan melengkapkan penyediaan penginapan yang sedia ada kami.

keistimewaan penginapan Abbey House kami termasuk:

120 Luas bilik bujang ensuite untuk pelajar berumur 13+ sarapan pagi yang sihat dan lazat, makan tengah hari dan makan malam makanan yang disajikan dalam kita di kampus kantin, dengan pelbagai pilihan makanan Pada kopi kampus dan bar peruntukan berasrama diberi nilai 'Cemerlang' PPP Akses Wifi di seluruh (termasuk dalam Yuran penginapan) Ditetapkan lelaki dan lantai penginapan perempuan bilik yang sama dan kawasan umum dengan dapur kecil Mengenai keselamatan laman web 24 jam sehari, 7 hari seminggu akses kad kunci bermakna bahawa lantai penginapan, hanya dapat diakses oleh pelajar yang tinggal dalam diri mereka

Life College

Pelajar-pelajar kita mendapat keputusan akademik yang terbaik. Kami mencapai ini melalui pengajaran yang rapi tetapi tidak rasmi, saiz kelas kecil, kerap ujian dan pakar guru yang meletakkan kepentingan setiap pelajar kita di tengah-tengah setiap perkara yang dilakukan.

Kami percaya bahawa pelajar, tanpa mengira usia, mencapai sesuatu yang hebat melalui perisikan mereka sendiri, imaginasi dan inisiatif. Tetapi kita juga percaya bahawa peranan kita adalah untuk mewujudkan struktur di mana ini boleh berlaku.

Pelajar kami mencapai keputusan cemerlang mereka kerana guru-guru kami mengambil berat tentang kebajikan dan kemajuan mereka. Mereka membantu mereka membina keyakinan dan disiplin dan motivasi yang diperlukan untuk menukar usaha mereka ke dalam keputusan.

Tutor peribadi menyelia kemajuan akademik; mereka bertemu dengan pelajar-pelajar di bawah jagaan mereka setiap minggu.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Tahun Penubuhan » Lihat Tahun Persediaan » Lihat Sijil » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Akademik Bahasa Inggeris

Campus Sepenuh masa Sambilan August 2018 United Kingdom Cambridge

Kami menawarkan pelbagai kursus Academic English berdasarkan keperluan individu dan aspirasi pelajar. [+]

Kami menawarkan pelbagai kursus Academic English berdasarkan keperluan individu dan aspirasi pelajar.

Apakah Akademik Bahasa Inggeris?

Bahasa Inggeris adalah bahasa global utama perniagaan, ahli akademik dan hubungan antarabangsa, ia adalah lingua franca global. A kursus peringkat di Abbey College Cambridge dan di seluruh UK diajar dalam bahasa Inggeris, ia juga akan menjadi bahasa pengantar bagi kursus ijazah yang anda akan pergi untuk belajar di universiti.

Mengapa mengkaji Akademik Bahasa Inggeris?

Walaupun faedah keseluruhan yang menguasai bahasa Inggeris membawa yang besar, jika matlamat utama anda adalah untuk diterima ke universiti pilihan anda di UK atau lain Bahasa Inggeris negara bercakap, anda akan dikehendaki untuk menunjukkan tahap yang ditetapkan dalam penguasaan Bahasa Inggeris. Ini biasanya ditunjukkan oleh skor dalam ujian diiktiraf bahasa Inggeris, seperti IELTS.... [-]


Sijil

Kursus GCSE

Campus Sepenuh masa 1 - 2  September 2018 United Kingdom Cambridge

program GCSE Abbey College Cambridge kami diajar selama tempoh satu tahun, dua tahun, dan dari Januari 2017, lapan belas bulan. keputusan GCSE pelajar kita, setaraf jauh di atas UK purata. [+]

program GCSE Abbey College Cambridge kami diajar selama tempoh satu tahun, dua tahun, dan dari Januari 2017, lapan belas bulan. keputusan GCSE pelajar kita, setaraf jauh di atas UK purata.

GCSE merupakan langkah pertama di atas jalan ke arah sebuah universiti UK. kursus GCSE satu dan dua tahun kami kedua-dua bermula pada September. kursus GCSE lapan belas bulan kami akan bermula pada Januari 2017.

Dua Tahun Kursus GCSE

seni dan reka bentuk biologi pengajian Perniagaan kimia EKONOMI Bahasa Inggeris (1 atau 2 Language) SEJARAH MATEMATIK FIZIK

Bilangan Mata Pelajaran

Pelajar belajar tujuh mata pelajaran GCSE wajib, Biologi, Pengajian Perniagaan, Kimia, Ekonomi, Bahasa Inggeris, Matematik dan Fizik, dan perlu memilih subjek yang kelapan dari sama ada Art & Design atau Sejarah.... [-]


Tahun Penubuhan

Program Asasi Antarabangsa

Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Cambridge

Kami menawarkan pelajar tiga Pathways Yayasan untuk menyediakan mereka untuk belajar di universiti UK. Pada semua 3 laluan pelajar lengkap modul Kemahiran Teras dalam mata pelajaran Matematik, Teknologi Maklumat, Pembentangan & Kemahiran Penyelidikan, dan Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik. [+]

Kami menawarkan pelajar tiga Pathways Yayasan untuk menyediakan mereka untuk belajar di universiti UK.

Pada semua 3 laluan pelajar lengkap modul Kemahiran Teras dalam mata pelajaran Matematik, Teknologi Maklumat, Pembentangan & Kemahiran Penyelidikan, dan Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik.

Ketiga-tiga laluan direka untuk memberikan pelajar asas yang menyeluruh dalam konsep-konsep utama dan teori mereka akan bertemu semasa pengajian ijazah pertama.

Kami Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan asas laluan meliputi perakaunan, pengajian perniagaan, ekonomi dan matematik untuk perniagaan. Anda akan membangunkan pemahaman yang kritikal organisasi, pasaran, persaingan dan nilai tambah. kursus-kursus universiti biasa diakses oleh laluan ini termasuk Kewangan dan Perakaunan, Ekonomi, Pengurusan Perniagaan, Perniagaan Antarabangsa, Perbankan dan Pemasaran.... [-]


Tahun Persediaan

A-tahap Perjalanan

Campus Sepenuh masa 18 - 24  September 2018 United Kingdom Cambridge

kursus A-Level kami diajar lebih 18 bulan atau dua tahun. Kursus dua tahun bermula pada bulan September dan kursus 18 bulan bermula pada bulan Januari. Pelajar mengambil empat mata pelajaran dalam tahun pertama mereka dan tiga atau empat mata pelajaran dalam tahun kedua mereka. [+]

kursus A-Level kami diajar lebih 18 bulan atau dua tahun. Kursus dua tahun bermula pada bulan September dan kursus 18 bulan bermula pada bulan Januari. Pelajar mengambil empat mata pelajaran dalam tahun pertama mereka dan tiga atau empat mata pelajaran dalam tahun kedua mereka. Pelajar dengan IELTS (atau setara) kurang daripada 6.5 juga akan belajar bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik pada tahun pertama pengajian A-Level.

MATA PELAJARAN:

seni dan reka bentuk biologi pengajian Perniagaan kimia EKONOMI Kesusasteraan Inggeris SEJARAH Matematik dan Matematik lanjut Moden Bahasa Asing psikologi

A-Level Syarat Kemasukan

Kursus Tarikh Mula dan Panjang: September (2 tahun), January (18 bulan) English Level (minimum): IELTS 5.5 (atau setaraf) Umur: 16 - 19 tahun pada kemasukan Kelayakan: 5 GCSE pas di gred C, atau yang setaraf dengannya ... [-]

Video

Why study at Abbey College Cambridge?