Abbey College Manchester

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami adalah sebuah kolej bebas bukan terpilih, bersama-pendidikan di tengah-tengah pusat bandar Manchester. Kebanyakan pelajar 220 kami belajar A-peringkat, GCSE atau Program Yayasan Antarabangsa kami. Dalam mesra, selamat, pelajar persekitaran menyokong kami mencapai matlamat mereka dan berjaya bergerak ke universiti yang mereka pilih. Kami menawarkan alternatif yang unik untuk sekolah-sekolah tradisional dengan program yang fleksibel dan pembelajaran peribadi yang sama mengekalkan etos akademik yang kukuh.

Sejarah Kami

Abbey College Manchester ditubuhkan pada tahun 1990 dan merupakan sebahagian daripada Alpha Plus Group sekolah persendirian dan kolej.

Abbey College Manchester kini menyambut ulang tahun ke-25 semasa 2015 dan telah maju reputasi yang kukuh dalam negara, kebangsaan dan antarabangsa untuk pengajaran berkualiti tinggi, saiz kelas kecil dan sistem sokongan tutor yang kuat.

Pelbagai kursus-kursus yang sesuai dengan keperluan pelajar individu yang ditawarkan: Dua Tahun A-Level; Setahun Retake Rapi A-Level; Setahun Perniagaan BTEC; Satu dan Program (Perniagaan dan Kejuruteraan) dan Satu GCSE Tahun Dua Tahun Antarabangsa Foundation.

Kolej ini terletak di dalam sebuah bangunan moden lima tingkat di tengah-tengah pusat bandar Manchester. Semua bilik darjah, suite dan makmal yang serba lengkap dan sumber, dan menyediakan pengajaran dan pembelajaran yang berkesan untuk membantu pelajar memenuhi aspirasi mereka.

Kemudahan

Abbey College Manchester mempunyai pelbagai peralatan moden dan sumber untuk membantu menyampaikan berkualiti tinggi mengajar kepada pelajar.

Semua bilik darjah kami mendapat manfaat dari kemudahan, akses state-of-the-art dengan teknologi moden termasuk papan putih interaktif, komputer riba dan skrin sentuh. Semua jabatan dilengkapi dengan bilik pakar dan buku teks disediakan untuk semua kursus.

Pelajar perlu log masuk komputer peribadi mereka sendiri dan akses kepada pelajar memandu yang dikongsi di mana sumber-sumber pengajaran disimpan. Kerja amali dan penyiasatan adalah penting kepada pengajaran Biologi, Kimia dan Fizik, dan setiap mata pelajaran yang diajar di dalam sebuah makmal khusus tertakluk moden. Setiap bilik telah dipasang pada standard tertinggi dan dilengkapi untuk membolehkan penyampaian pelbagai eksperimen dan demonstrasi untuk merangsang pembelajaran pelajar.

Kreativiti berkembang dalam kolej dengan Art & Design dan Fotografi diajar dalam berdedikasi, bilik yang lengkap. Pelajar digalakkan untuk meluahkan perasaan dengan menggunakan teknik yang terdiri daripada pemodelan 3D, tekstil, ukiran dan fotografi serta lukisan konvensional dan lukisan. Terdapat juga sebuah bilik gelap di mana imej boleh dipertingkatkan dan dibangunkan oleh para pelajar. Sebuah pusat kajian besar boleh didapati sebagai kawasan kajian yang senyap dan diselia. Di sini, pelajar boleh menggunakan komputer riba sendiri atau kolej untuk kerja peribadi. Terdapat sambungan wayarles boleh didapati di sini dan sekitar kolej.

Pengajaran dan Pembelajaran

Pengajaran dan pembelajaran adalah ketat walaupun tidak kreatif dan responsif kepada keperluan murid.

Kelas kecil

Kami percaya bahawa kelas kecil dan pengajaran yang berkualiti tinggi adalah kunci kepada kejayaan. Pendekatan ini adalah sangat peribadi dan bermakna pelajar memberi tumpuan kepada pelajaran dan diberi banyak perhatian daripada guru-guru untuk memaksimumkan pencapaian dan memenuhi potensi. Di samping saiz kelas kecil kita memupuk persekitaran yang mesra dengan mempunyai polisi tidak seragam dan mewujudkan hubungan di mana semua orang adalah berdasarkan terma nama pertama.

guru pakar

guru-guru yang berdedikasi kami mempunyai pengetahuan yang sangat baik mata pelajaran dan spesifikasi dan sebagai pemeriksa untuk lembaga peperiksaan utama mereka berada pada kedudukan yang baik untuk menawarkan bimbingan dan sokongan dalam membangunkan teknik peperiksaan. Guru memecahkan mata pelajaran kepada bahagian-bahagian terkawal supaya pelajar dapat bekerja dengan lebih mudah ke arah gred yang mereka perlukan. Pelajar disediakan dengan teliti bagi peperiksaan awam dan keuntungan kemahiran belajar yang penting.

Belajar di kolej

Semua pelajar telah timetabled, kajian diselia dibina ke dalam program mereka. Di pusat kajian kami pelajar bekerja secara senyap-senyap dan ini membina budaya tumpuan dan menghormati keperluan pembelajaran orang lain.

Penilaian dan pemantauan proses

saiz kelas kecil bermakna guru boleh menghabiskan lebih banyak masa menilai kerja setiap pelajar dan memberi maklum balas secara lisan dan bertulis pada 12:59 asas. Guru menilai usaha pelajar dan pencapaian kerap. Laporan dihantar pulang setiap penggal separuh dan termasuk komen bertulis dan data meliputi kehadiran, pencapaian akademik dan usaha pelajar di dalam bilik darjah dan dalam masa mereka sendiri. Pelajar dan guru merenung kerja semasa dan meningkatkan taraf dengan bersetuju sasaran dalam bidang-bidang seperti pengetahuan mata pelajaran, pengurusan masa, teknik semakan dan kemajuan dalam kerja kursus. Ini seterusnya membina keyakinan dan meningkatkan taraf.

Kehadiran

Kehadiran dipantau melalui pendaftaran setiap hari dan pada permulaan setiap pelajaran. Ibu bapa / penjaga dihubungi sekiranya terdapat pelajar yang tidak hadir di dalam kelas.

This school offers programs in:
  • English

Lihat A-levels » Lihat Tahun Penubuhan » Lihat Sijil » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

A-levels

Dua Tahun Tahap Yang

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom Manchester

Terdapat lebih daripada 130 pelajar tingkatan enam, majoriti daripada mereka mengambil tiga atau empat A-Level pada program dua tahun AS dan A2. Kemasukan adalah bergantung kepada gred GCSE memuaskan biasanya termasuk pelbagai A *, A, B dan gred C bersama-sama dengan rujukan yang baik dari sekolah terdahulu. [+]

Terdapat lebih daripada 130 pelajar tingkatan enam, majoriti daripada mereka mengambil tiga atau empat A-Level pada program dua tahun AS dan A2. Kemasukan adalah bergantung kepada gred GCSE memuaskan biasanya termasuk pelbagai A *, A, B dan gred C bersama-sama dengan rujukan yang baik dari sekolah terdahulu.

Jika anda telah dikaji AS Tahap tempat lain dan ingin menyertai kami untuk Tahap A2, kami akan memberi nasihat yang terbaik kira-kira yang kursus untuk mengambil. Kadang-kadang anda mungkin perlu memindahkan lembaga peperiksaan. Ini biasanya satu tugas yang mudah dan kita boleh menasihati anda mengenai perkara ini. Kolej itu mempunyai pengalaman dalam membolehkan peralihan pelajar memasuki tahun keenam atas.... [-]


Kursus

Akademik Bahasa Inggeris

Campus Sepenuh masa Sambilan August 2018 United Kingdom Manchester

Bahasa Inggeris adalah bahasa global utama perniagaan, ahli akademik dan hubungan antarabangsa, ia adalah lingua franca global. A kursus peringkat di Abbey College Cambridge dan di seluruh UK diajar dalam bahasa Inggeris, [+]

Apakah Akademik Bahasa Inggeris?

Bahasa Inggeris adalah bahasa global utama perniagaan, ahli akademik dan hubungan antarabangsa, ia adalah lingua franca global. A kursus peringkat di Abbey College Cambridge dan di seluruh UK diajar dalam bahasa Inggeris, ia juga akan menjadi bahasa pengantar bagi kursus ijazah yang anda akan pergi untuk belajar di universiti.

Mengapa mengkaji Akademik Bahasa Inggeris?

Walaupun faedah keseluruhan yang menguasai bahasa Inggeris membawa yang besar, jika matlamat utama anda adalah untuk diterima ke universiti pilihan anda di UK atau lain Bahasa Inggeris negara bercakap, anda akan dikehendaki untuk menunjukkan tahap yang ditetapkan dalam penguasaan Bahasa Inggeris. Ini biasanya ditunjukkan oleh skor dalam ujian diiktiraf bahasa Inggeris, seperti IELTS.... [-]


Sijil

Kursus GCSE

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom Manchester

Kolej ini menawarkan program GCSE satu tahun unik dan sangat berjaya bagi pelajar yang ingin untuk memindahkan GCSE pertengahan ke tahun 11. Pelajar dapat mengambil masa sehingga 6 mata pelajaran dan kursus ini disampaikan dalam keseluruhannya dalam setahun. [+]

Kolej ini menawarkan program GCSE satu tahun unik dan sangat berjaya bagi pelajar yang ingin untuk memindahkan GCSE pertengahan ke tahun 11. Pelajar dapat mengambil masa sehingga 6 mata pelajaran dan kursus ini disampaikan dalam keseluruhannya dalam setahun. Ia dijangka bahawa di bawah keadaan biasa pelajar akan berumur 16 tahun atau di bawah pada 1 September tahun ini atau cadangan kajian.

Pelajar mempunyai bilik asas dan seorang Ketua yang berdedikasi dan berpengalaman Tahun untuk menyelia kejayaan menyiapkan kursus. Pelajar umur sekolah berkanun telah timetabled Peribadi, Sosial dan Pendidikan Kesihatan (PSHE) dan sukan.

Setelah menyelesaikan GCSE mereka ramai pelajar dijemput untuk menyertai program A Level dua tahun kami.... [-]


Tahun Penubuhan

Program Asasi Antarabangsa

Campus Sepenuh masa 1 - 2  August 2018 United Kingdom Manchester

Ini adalah kursus sepenuh masa yang direka untuk menyediakan pelajar antarabangsa untuk masuk terus ke kebanyakan universiti British. Sekolah yang berikut termasuk Bristol, Mandian, Manchester, Sheffield, Leeds, Birmingham, Aston, Nottingham, York, Southampton, University College London, Salford dan Queen Mary. [+]

Ini adalah kursus sepenuh masa yang direka untuk menyediakan pelajar antarabangsa untuk masuk terus ke kebanyakan universiti British. Sekolah yang berikut termasuk Bristol, Mandian, Manchester, Sheffield, Leeds, Birmingham, Aston, Nottingham, York, Southampton, University College London, Salford dan Queen Mary. Ia biasanya dihantar melalui satu tahun. Walau bagaimanapun, ia juga boleh dijalankan lebih 18 bulan atau dua tahun bagi pelajar yang akan sesuai dengan kadar yang lebih perlahan atau tidak belajar di bersamaan Level 3 (iaitu A-Level) sebelum ini.

Ia diiktiraf sepenuhnya oleh NCFE selaras dengan keperluan UK Visa Imigresen (UKVI).

Laluan

Pelajar mempunyai pilihan empat laluan, setiap yang terdiri daripada Kemahiran Teras dan Laluan Modul Khusus:... [-]


Video

Abbey College Manchester - The Gold Standard in Education