Access Creative College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenyataan Misi kami:

Untuk mengembangkan kreativiti generasi akan datang melalui latihan inovatif, praktikal, dan latihan yang dipimpin oleh pekerjaan.

Penyataan Visi kami:

Menjadi kolej utama bagi industri kreatif.

Access Creative College

 • adalah kolej kreatif kebangsaan
 • memberi tumpuan kepada penyediaan alternatif kreatif kepada bentuk keenam atau kolej FusionExcel untuk 16-18s, tetapi mengalu-alukan pelajar yang lebih tua
 • mempunyai tawaran pendidikan tinggi yang semakin meningkat
 • beroperasi di lapan lokasi di seluruh England
 • diasaskan pada tahun 1992 dan meraikan 25 tahun pendidikan kreatif pada tahun 2017.
 • adalah jenama baru Access to Music Ltd.

Pemeriksaan terkini kami

Pada bulan Mei 2016, Access telah dianugerahkan gred 'Baik' dalam pemeriksaan Ofsted penuh. Pemeriksa menyerlahkan penemuan utama berikut:

 • Tutor menggunakan pengalaman industri dan komersil yang komprehensif dan up-to-tarikh untuk memberikan pengalaman pembelajaran berkualiti tinggi.
 • Pelajar mendapat manfaat daripada aktiviti pengayaan yang luas dan peluang pengalaman kerja dengan majikan yang cemerlang.
 • Pelajar menerima sokongan individu yang disesuaikan dengan baik yang membantu mereka untuk maju dan mencapai prestasi yang baik.
 • Pelajar membangunkan keyakinan mereka dan bermotivasi tinggi untuk mendapatkan kemahiran pakar dalam industri muzik.

Akses dianugerahkan Gred 1 Cemerlang oleh Inspektorat Sekolah Bebas (Mac 2017). Mereka mendapati bahawa 'peruntukan kursus, pengajaran dan pembelajaran adalah cemerlang dan melebihi jangkaan'.

Pendidikan

Akses kerja dalam perkongsian dengan badan pemberi semangat, seperti RSL, dalam membangunkan kelayakan dan dengan kolej dan penyedia latihan lain.

Kami juga mempunyai beberapa sambungan terus dalam industri ini untuk memberi permulaan kepada pelajar-pelajar kami.

Kesamaan, Kepelbagaian

Akses bertujuan untuk mempromosikan kesamarataan dan kepelbagaian dalam semua yang kita lakukan dengan:

 • mewujudkan suasana yang positif dan mesra untuk orang ramai untuk belajar, bekerja dan melibatkan diri dalam komuniti yang lebih luas;
 • merawat semua orang secara adil dan dengan hormat dan memberi mereka semua peluang yang sama untuk belajar dan maju;
 • menggalakkan orang ramai dari pelbagai latar belakang untuk terus belajar dan mencapai potensi mereka dalam kehidupan;
 • mematuhi undang-undang dan peraturan, dan menyokong keperluan undang-undang;
 • mencerminkan komitmen kami terhadap kesaksamaan dan kepelbagaian dalam semua kursus dan aktiviti kami;
 • bekerja secara proaktif untuk memerangi diskriminasi, menggalakkan dan mempromosikan kesamarataan dan meraikan kepelbagaian.

Akses menekankan keterangkuman, keterbukaan dan keadilan, menawarkan pandangan positif terhadap banyak perbezaan, serta persamaan, yang dapat mempengaruhi bagaimana orang berinteraksi antara satu sama lain.

Kami menghargai kebolehan dan kemahiran yang dibawa oleh semua individu. Kursus dan peluang kami direka untuk dapat diakses oleh semua orang tanpa mengira jantina, bangsa, kecacatan, keupayaan fizikal, keupayaan mental, pendidikan, orientasi seksual, kepercayaan agama, nilai, umur, keperibadian, pengalaman dan budaya.

Hilang Upaya

Akses adalah komited untuk mempromosikan dan menyokong pembelajaran bagi setiap individu.

Oleh itu, kami menyokong sepenuhnya hak-hak pelajar kurang upaya dan kesukaran / ketidakupayaan pembelajaran untuk menghadiri tempat pembelajaran mereka dan menerima sokongan yang sesuai dan layak. Kami berusaha untuk menyediakan persekitaran pembelajaran inklusif dengan kurikulum yang memastikan bahawa keperluan pembelajaran semua individu dipenuhi dengan sewajarnya.

Access To Music mengalu-alukan objektif yang ditetapkan dalam Akta Kesaksamaan (2010). Skim Kesetaraan Single kami menyediakan satu rangka kerja penting untuk mencapai perkongsian antara orang kurang upaya dan badan awam untuk menghasilkan perkhidmatan yang lebih baik, kerjaya, persekitaran yang lebih inklusif dan komuniti.

Jika anda menganggap bahawa anda mempunyai kecacatan, kesukaran pembelajaran atau keperluan sokongan peribadi tertentu, kami akan bekerjasama dengan anda untuk memastikan penyesuaian yang munasabah dibuat untuk memenuhi keperluan anda.

Proses kemasukan kami membolehkan anda mengenal pasti keperluan sokongan anda pada peringkat awal, supaya kami dapat menyediakan sokongan yang mungkin anda perlukan.

Lokasi

Shoreditch

Alamat
Hoxton Street,50
N1 6LP Shoreditch, England, United Kingdom

Birmingham

Alamat
68 Heath Mill Lane
Digbeth
Birmingham
B9 4AR

Birmingham, England, United Kingdom

Manchester

Alamat
68 Heath Mill Lane
Digbeth
Birmingham
B9 4AR

Manchester, England, United Kingdom

Norwich

Alamat
114 Magdalen Street
Norwich
NR3 1JD

Norwich, England, United Kingdom

Bristol

Alamat
309 Central Park
Petherton Road
Hengrove
Bristol
BS14 9BZ

Bristol, England, United Kingdom

Lincoln

Alamat
32 Clasketgate
LN2 1JS Lincoln, England, United Kingdom

York

Alamat
106 Eldon St
YO31 7NH York, England, United Kingdom