Arts University Bournemouth - Summer Courses

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Eksperimen. Soalan. Cabaran. Buat. Hanya beberapa perkara yang anda akan digalakkan lakukan pada kursus musim panas kami.

Ditulis oleh pasukan kursus kami, yang mengajar di program sarjana sepenuh masa kami, dan disokong oleh tutor, juruteknik pakar dan siswazah pelajar, kursus yang sangat praktikal membolehkan anda meneroka pelbagai pendekatan untuk pemikiran kreatif dan membuat pelbagai seni bentuk.

Selain mempelajari teknik dan proses kreatif, kursus musim panas kami bertujuan untuk meningkatkan keyakinan anda terhadap kebolehan artistik anda, memberikan anda peluang untuk membuat keputusan yang lebih tepat mengenai masa depan anda.

Anda mungkin mendaftar untuk meningkatkan portfolio seni anda , untuk menambah aplikasi universiti anda atau kerana anda ingin memperkayakan CV atau minat anda dalam dunia kreatif.

Kursus kami menarik pelajar muda, profesional kreatif dan freelancer dari UK dan seluruh dunia dari pelbagai peringkat umur, latar belakang dan pengalaman.

Kursus tiga minggu kami terbuka kepada semua peminat dari usia 13, 15 dan 18; tiada had umur atas.

Kursus Summer kami memberi anda peluang untuk:

  • Membangunkan kemahiran dan teknik kreatif baru
  • Sediakan kursus seni di universiti
  • Belajar dari pakar kreatif
  • Pengalaman belajar di universiti seni British
  • Meningkatkan prospek kerjaya anda
  • Berkongsi idea dan kemahiran dengan pelajar dari seluruh dunia
  • Luangkan waktu di salah satu destinasi musim panas utama di UK
  • Menerima nasihat portfolio dan sokongan aplikasi universiti
  • Sijil Kehadiran AUB

FAQs

Sekiranya soalan anda tidak dilindungi, sila hubungi kami di summercourses@aub.ac.uk atau hubungi 44 1202 363831/363823. Anda juga boleh Skype kami: summercoursesAUB.

Siapa yang Boleh Mengambil Bahagian dalam Kursus Summer AUB?

Kursus musim panas kami terbuka kepada semua peminat kreatif

Pelajar muda boleh mengambil bahagian dalam Sekolah Musim Panas Seni Kreatif kami, yang direka untuk kreatif yang berminat berusia 14-16 (kursus Jun) dan berumur 13-14 (kursus Julai).

Kursus ini menarik pelajar, profesional kreatif dan freelancer dari semua peringkat umur dari UK dan seluruh dunia, dengan pelbagai latar belakang dan pengalaman.

Kursus musim panas kami mendapat manfaat daripada termasuk campuran orang-orang yang boleh belajar dan bekerjasama bersama.

Adakah Syarat Kemasukan Khusus untuk Kursus Summer?

Tidak ada keperluan kemasukan formal untuk kursus musim panas kami kerana kami mahu pelajar dan kreatif berkongsi dan belajar tidak kira latar belakang atau pengalaman terdahulu.

Kursus ini amat praktikal dan ditulis untuk mereka yang mempunyai minat yang tinggi dalam kreativiti; kami hanya mengharapkan para pelajar musim panas bersemangat dan bersedia untuk belajar sebagai individu dan sebagai sebahagian daripada pasukan.

Anda tidak memerlukan kelayakan terdahulu untuk menyertai kursus kami.

Bahasa Apakah Kursus yang Dimulakan? Adakah saya Perlu Sijil Atau Ujian Bahasa Inggeris atau Ujian Saya untuk Mengambil Bahagian?

Semua kursus musim panas diajar dalam bahasa Inggeris.

Tidak ada syarat kemasukan Bahasa Inggeris formal, namun, kami mengesyorkan anda mempunyai tahap bahasa pertengahan Bahasa Inggeris untuk mendapat manfaat sepenuhnya dari pengalaman anda pada kursus musim panas kami dan dapat berkomunikasi dengan pemimpin kursus dan rakan-rakan anda.

Jika anda ragu-ragu sama ada Bahasa Inggeris anda cukup baik, sila e-mel kepada kami di summercourses@aub.ac.uk untuk mendapatkan nasihat.

Berapa Banyak Orang Akan Berada di Kursus Saya?

Kursus kami sangat popular, bagaimanapun, untuk memastikan anda mempunyai pengalaman kursus yang hebat dan masa hubungan yang cukup dengan tutor anda, kami mengekalkan saiz kelas kami yang kecil.

Nombor kelas akan berbeza-beza bergantung pada subjek kursus, namun, kursus musim panas biasanya mempunyai antara 15 - 25 pelajar setiap kursus, dengan Pemimpin kursus, pembantu kursus dan duta pelajar AUB untuk menyokong anda.

Bagaimana saya boleh menempah kursus musim panas?

Semua kursus musim panas boleh ditempah dengan mudah melalui kedai online kami dengan kad debit atau kad kredit.

Sekiranya anda tidak dapat membayar secara dalam talian, kami akan meminta anda melengkapkan borang tempahan dan kami akan memberikan butiran akaun bank anda supaya anda boleh mengaturkan pemindahan bank (harap maklum akan ada bayaran bank tambahan untuk membayar jika memilih ini kaedah).

E-mel summercourses@aub.ac.uk untuk Borang Tempahan.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai cara menempah di sini .

Saya Seorang Pelajar Antarabangsa - Adakah Saya Perlu Visa Untuk Mengambil Kursus Summer?

Jika anda tidak memegang pasport UK / EU / EEA anda memerlukan visa yang membolehkan anda belajar di sini untuk mengambil salah satu kursus kami.

Majoriti pelajar antarabangsa yang berminat untuk belajar kursus musim panas pendek di UK boleh melakukannya menggunakan Visa Kajian Jangka Pendek.

Walau bagaimanapun, adalah tanggungjawab anda untuk menentukan sama ada anda perlu memohon visa terlebih dahulu dan untuk membenarkan masa yang mencukupi untuk mendapatkan visa.

Anda perlu membenarkan masa yang cukup untuk mendapatkan visa yang diperlukan sebelum menghadiri kursus musim panas kami dan Universiti akan menyediakan surat pengesahan sokongan visa setelah menerima bayaran penuh.

Sila rujuk kepada Visa Kerajaan UK

Semua visa dan dokumen perjalanan untuk mengesahkan kelayakan akan diperiksa sama ada semasa ketibaan di penginapan universiti atau pada hari pertama pendaftaran. Sekiranya anda tidak mempunyai visa yang betul, kami tidak akan dapat membenarkan anda menyertai kursus ini dan tidak akan layak untuk sebarang bayaran balik.

Sekiranya anda memohon visa dan memerlukan dokumen untuk mengesahkan urusan perjalanan dan kursus anda untuk memastikan visa anda, sila ambil perhatian bahawa surat pengesahan kursus untuk permohonan visa hanya akan dikeluarkan sebaik sahaja yuran kursus dan mana-mana tempat penginapan yang anda telah bayar telah dibayar sepenuhnya.

Apa Lagi yang Saya Perlu Bayar?

Kursus musim panas kami adalah sepenuhnya termasuk semua bahan dan sumber termasuk.

Bagi mereka yang tinggal di penginapan kami, sarapan pagi dan makan tengah hari (Isnin - Jumaat) disediakan dan pelajar hanya memerlukan wang tambahan untuk makan malam dan hujung minggu mereka. Ia dinasihatkan untuk membawa tambahan tambahan jika anda merancang untuk membeli-belah untuk hadiah, pembelian peribadi, makanan ringan tambahan dan aktiviti hujung minggu.

Jika anda tinggal secara tempatan atau memilih untuk menempah kursus musim panas dan mengatur penginapan anda secara berasingan, anda perlu membenarkan dana untuk makan tengah hari dan apa-apa makanan, aktiviti atau pembelian peribadi yang diperlukan.

Apa yang saya dapatkan di akhir kursus?

Anda akan dikeluarkan dengan Sijil Kehadiran AUB apabila berjaya menyelesaikan kursus.

Anda boleh menggunakan ini untuk membuktikan kerja yang boleh ditambah kepada portfolio anda atau cv. Anda juga layak memohon kredit universiti rumah untuk membuat apa-apa kajian yang sedang anda lakukan (contohnya sebagai pelajar Luar Negara di universiti lain, atau pelajar yang mengambil IB untuk kredit CAS).

Bergantung kepada kursus musim panas yang anda telah ambil, anda juga akan berpeluang untuk membawa anda kerja yang dihasilkan semasa anda.

Sebagai contoh, pelajar Make-up akan mempunyai buku skrip dan satu set cetakan digital gaya yang lengkap dari pemotretan foto, Pelajar Filem dan Animasi akan mempunyai filem pendek, Pelajar fesyen boleh membawa pulang pakaian fesyen mereka dan juga fesyen fesyen mereka.

Lokasi

Bournemouth

Arts University Bournemouth - Summer Courses

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami