Bosworth Independent College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenapa pilih Bosworth?

Ditubuhkan pada tahun 1977 sebagai kolej tutorial kecil, hari ini Bosworth adalah kolej pendudukan bebas terkemuka di UK. Hasil akademik kami yang cemerlang, hubungan universiti yang ditubuhkan dan etos penyayang dan sokongan telah menghasilkan reputasi yang menarik. Pengajaran di semua peringkat dicirikan oleh semangat dan keghairahan dan kami bangga menjadi kolej tidak terpilih dengan rekod terbukti, baik di dalam dan di luar negara, untuk meningkatkan aspirasi pelajar.

Bosworth mempunyai lebih daripada 310 pelajar dengan setiap orang berharap untuk memenuhi potensi akademik masing-masing. Dengan campuran kebangsaan yang pelbagai pada setiap tahun, pelajar Bosworth kerap mendapati mereka bekerja bersama rakan sekelas yang berbeza latar belakang budaya, sosial dan agama. Ini memastikan mereka meninggalkan kolej sebagai individu yang bulat dengan peluang yang sangat baik untuk berjaya di dunia yang lebih luas. Bosworth boleh menawarkan pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk pelajar cemerlang.

Menyediakan program akademik untuk umur 14-19, Bosworth memastikan jadual tersuai yang disediakan untuk setiap pelajar. Terdapat beberapa sekatan ke atas kombinasi subjek di GCSE dan A-level dan, dengan saiz kelas purata lapan setiap pelajar mendapat perhatian individu yang mereka perlukan untuk mencapai potensi akademik mereka. Memandangkan Kolej membina masa lalu yang berjaya, ia mengharapkan masa depan mendidik pelajar-pelajar British, Eropah dan antarabangsa dalam Budaya Pencapaiannya.

Persatuan Sekolah Bebas (ISA)

Sehingga 2015 Bosworth telah diperiksa oleh Ofsted, sebuah jabatan kerajaan yang bertanggungjawab untuk memeriksa piawaian sekolah. Anda boleh membaca laporan pemeriksaan terbaru kami di laman web Ofsted. Kami kini telah menyertai Persatuan Sekolah Bebas, jadi sebarang pemeriksaan masa depan akan datang di bawah ISI (Inspektorat Sekolah Bebas). Ahli-ahli inovasi dan inspirasi nilai ISA, membina tradisi terbaik untuk mempromosikan integriti, piawaian tinggi, industri dan tanggungjawab.

Fiona Pocock, Pengetua, juga duduk di lembaga IHE (Pendidikan Tinggi Bebas) http://independenthe.com/about-us/our-board/

Nilai Bosworth

Matlamat kami adalah untuk memupuk dan mendidik setiap pelajar dalam komuniti kami apa sahaja keupayaan, budaya, etnik atau latar belakang sosialnya. Kami berusaha untuk menggalakkan setiap pelajar untuk meningkatkan keyakinan, untuk menanam rasa ingin tahu sepanjang hayat bagi dunia di sekeliling kita, untuk berkomunikasi dengan semangat, bekerjasama dan menyumbang kepada komuniti kami dengan komitmen dan kreativiti. Kami berhasrat untuk menggalakkan kecemerlangan akademik yang dikawal oleh perhatian dan keprihatinan kepada orang-orang di sekeliling kita.

Mesej Utama

Ia adalah orang yang menjadikan Kolej Bebas Bosworth unik. Para pelajar, guru dan kakitangan bekerjasama sebagai satu pasukan untuk memastikan kami mencapai hasil akademik terbaik dalam persekitaran yang penuh keprihatinan, aman dan bahagia. Kami menawarkan struktur yang seimbang dengan kefleksibelan, bimbingan yang diabaikan dengan pemahaman dan dorongan tanpa henti, yang ditawarkan dengan kehangatan dan keyakinan. Setiap ahli kolej perlu merasa dihargai dan dihormati semasa kita belajar dan berkembang bersama.

Pelajar kami berkongsi aspirasi yang tinggi dan realistik yang kami miliki untuk mereka sambil menyumbang kepada kesejahteraan seluruh komuniti global kami. Kami menikmati identiti yang kaya dan pelbagai di mana kami mempromosikan kecemerlangan dan meraikan pencapaian individu, termasuk keseronokan dan keaslian. Pelajar kami berbuat baik dalam persekitaran yang penuh kasih sayang dan penuh kasih sayang yang penuh dengan positif.

Saya sangat berharap anda berpeluang melawat Kolej Bebas Bosworth. Saya akan menyukai anda untuk mengalami suasana yang mesra di mana pelajar dapat berkembang maju.

Fiona Pocock MA PGCE

Principal

Life College

Bosworth Hall dan tiga buah rumah tumpangan yang diawasi kami memandang taman lima ekar yang dipanggil The Racecourse. Ia sesuai untuk sukan luar dengan bola sepak menjadi yang paling popular. Di kawasan yang sama, kami menggunakan dewan sukan di mana, pada waktu petang dan pada hujung minggu, para pelajar boleh mengambil bahagian dalam beberapa sukan dalaman: badminton, bola keranjang, bola tampar, tenis meja dan sepak bola 5-a-side.

Setiap minggu kami menyediakan sesi pengayaan dan pelajar boleh memilih untuk mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti yang berlainan. Ini berbeza mengikut setiap istilah tetapi termasuk aktiviti seperti: yoga, bola sepak, fotografi, seni, memasak, merajut, Mandarin, kerajinan manik, berlari, yoga, berdebat, bermain gitar dan catur.

Majlis Pelajar Bosworth sangat terlibat dalam mengatur Bola Musim Sejuk dan Musim Panas serta menganjurkan acara penggalangan dana tahunan. Mereka yang mengambil bahagian dalam Majlis Pelajar mempunyai banyak keseronokan. Aktiviti petang dan hujung minggu yang lain ditawarkan kepada para pelajar untuk menyertai dan ini termasuk sekolah rock, pilates, kelas pertahanan diri serta lawatan Sabtu ke bidang yang menarik di UK misalnya Oxford dan Cambridge.

Kami boleh mengatur pelajaran muzik individu di Kolej untuk pelbagai instrumen yang berbeza dari pemula hingga tahap diploma. Peperiksaan Gred boleh dianjurkan di Northampton School of Music. Pelajar Sekolah Rock juga sentiasa berkhidmat pada konsert Krismas dan musim panas, bersama-sama dengan mana-mana pelajar berbakat lain yang ingin mengambil bahagian.

Setiap tahun aktiviti dan aktiviti baru berubah; ini sangat sering didorong oleh kepentingan pelajar baru yang digalakkan untuk bertanding untuk Majlis Pelajar. Laman web kami memberikan butiran lanjut mengenai aktiviti pelajar dan acara yang kami pegang atau menyertai.

Hari Hasil Tahap A 2017

Kami gembira untuk melaporkan hasil tahun ini lagi mengatasi purata kebangsaan UK dengan 74.6% mencapai gred A * hingga B dan 89.4% mencapai gred A * hingga C.

Fiona Pocock, Pengetua di Bosworth menyatakan,

"Kami gembira kerana ramai pelajar kami telah menerima hasil yang memuaskan seperti hasil kerja keras mereka, tidak melupakan sokongan ibu bapa mereka dan bimbingan pasukan di sini di Bosworth. Kami mengalami tunggu yang sangat panas pada musim panas ini kerana ia merupakan kitaran pertama yang menggunakan spesifikasi yang disemak dalam banyak mata pelajaran, terutamanya sains. Ini adalah bukti perancangan khusus oleh guru kami dan penentuan yang luar biasa kepada pelajar kami bahawa hasilnya sangat menyenangkan. Kami penuh dengan kebanggaan dan sedikit kelegaan! "

Kami amat berbangga dengan semua pelajar kami yang kini boleh bergerak ke tahap seterusnya kerjaya akademik mereka di mana kami ingin mereka berjaya dan ingin tahu berterusan untuk terus belajar. Kita tahu kita boleh bergantung kepada mereka untuk mewakili kita dengan baik.

Lokasi

Northampton

Alamat
Nazareth House
Barrack Road
Northampton

NN2 6AF Northampton, England, United Kingdom

Program-program