The Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

mengenai CIPFA

CIPFA adalah satu-satunya badan perakaunan profesional di dunia semata-mata khusus untuk kewangan awam.

CIPFA, Chartered Institute of Public Finance dan Perakaunan, adalah badan profesional untuk orang dalam kewangan awam. 14,000 Ahli-ahli kami bekerja sepanjang perkhidmatan awam, dalam agensi audit negara, di firma-firma perakaunan utama, dan dalam badan-badan lain di mana wang awam perlu cekap dan berkesan diuruskan.

Sebagai satu-satunya badan perakaunan profesional di dunia untuk pakar dalam perkhidmatan awam, portfolio CIPFA ini kelayakan adalah asas untuk kerjaya dalam kewangan awam. Ia termasuk kelayakan profesional penanda aras untuk akauntan sektor awam serta diploma lepasan ijazah bagi orang yang sudah bekerja di jawatan kepimpinan. Mereka diajar oleh kami di-rumah CIPFA Pendidikan dan Pusat Latihan dan juga tempat-tempat lain pembelajaran di seluruh dunia.

Kami juga memperjuangkan prestasi tinggi dalam perkhidmatan awam, menterjemah pengalaman dan wawasan kami ke dalam nasihat yang jelas dan perkhidmatan yang praktikal. Ia termasuk penyelesaian pengurusan aset maklumat dan panduan, kursus dan persidangan, hartanah dan, perundingan dan orang interim untuk pelbagai pelanggan sektor awam.

Di peringkat global, CIPFA menunjukkan jalan dalam kewangan awam dengan berdiri untuk pengurusan kewangan awam yang kukuh dan tadbir urus yang baik. Kami bekerja dengan penderma, kerajaan rakan kongsi, badan perakaunan dan sektor awam di seluruh dunia untuk memajukan kewangan awam dan menyokong perkhidmatan awam yang lebih baik.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Sijil - AcademicCourses » Lihat Sijil - OnlineStudies » Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Sijil

Sijil Dalam Pengurusan Kewangan Awam Antarabangsa

Campus Sambilan August 2018 United Kingdom London

Belajar untuk suite kami kelayakan Antarabangsa Pengurusan Kewangan Awam dan mendapatkan diiktiraf sebagai ahli badan global bagi kewangan awam dan menjadi seorang pakar dalam professionalising pengurusan kewangan awam. [+]

Belajar untuk suite kami kelayakan Antarabangsa Pengurusan Kewangan Awam dan mendapatkan diiktiraf sebagai ahli badan global bagi kewangan awam dan menjadi seorang pakar dalam professionalising pengurusan kewangan awam.

Pada CIPFA kita mengemaskini kelayakan kami secara berkala untuk mencerminkan perkembangan dalam menguruskan kewangan yang lebih baik dalam sektor awam. baru 2016 CIPFA Antarabangsa Pengurusan Kewangan Awam (IPFM) Kelayakan kami mencerminkan persekitaran yang sentiasa berubah dan cabaran yang dihadapi dalam pengurusan kewangan awam secara berkesan mana sahaja anda berada di dunia.

Silibus

Sukatan pelajaran CIPFA IPFM baru akan dikaji dari bulan Jun 2016. Ia terdiri daripada 4 peringkat dan 12 peperiksaan, yang termasuk satu kertas kajian kes. Sijil Pengurusan Kewangan Awam Antarabangsa ... [-]


Contact
Alamat lokasi
77 Mansell Street, London, E1 8AN
London, England, GB