Cambridge Centre for Sixth-Form Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pendidikan yang anda impikan

CCSS berbangga menjadi menetapkan agenda pendidikan untuk anak-anak muda bercita-cita tinggi. pencapaian pelajar kita dan kejayaan alumni kami mencerminkan cita-cita kami untuk mengubah aspirasi ke dalam pencapaian.

CCSS ... inspirasi pendidikan.

Tentang kita

Centre Cambridge untuk Keenam-borang adalah ditubuhkan dan terkemuka bebas kolej tingkatan enam menawarkan kualiti yang tinggi satu dan dua tahun GCSE dan A kursus Level.

Sejak 35 tahun yang lalu CCSS telah membina reputasi yang mengagumkan untuk merangsang, pendidikan kejayaan fokus, menyediakan pelajar untuk universiti dan untuk hidup.

CCSS terletak di tengah-tengah Cambridge akademik, dikelilingi oleh kolej di Universiti Cambridge.

saiz kelas kecil kami dan tuisyen kelas pertama membolehkan pencapaian dan menggalakkan cita-cita dan keyakinan diri. Dengan kedua-dua hari dan tempat-tempat berasrama penuh dan campuran pelajar antarabangsa yang luas, UK dan pelajar luar negara berkembang maju dan berjaya.

Pelajar antarabangsa ditawarkan pengenalan kepada sistem pendidikan UK melalui program Summer School International kami atau Asasi Akademik kami, atau boleh memilih untuk menyertai GCSE akademik penuh dan A kursus peringkat.

pelajar UK juga boleh mengalami "Pembelit" hidup di CCSS, dengan menyertai sama ada dalam Kursus Paskah Semakan kami atau Kursus Summer yang singkat - kedua-duanya direka untuk membantu pelajar-pelajar dari sekolah persendirian atau negeri mendapat cap tambahan yang membuat perbezaan dalam gred.

Selamat datang kepada pendidikan CCSS ... inspirasi. Kami tidak sabar-sabar untuk bertemu dengan anda.

Pendidikan yang sesuai dengan anda

guru pakar kami dan pembelajaran yang belum mereka buat, dalam beberapa saiz kelas kecil mana-mana sahaja di UK, bermakna pelajar-pelajar kita mempunyai semua masa dan perhatian yang mereka perlukan untuk mengkaji dan untuk memperoleh kemahiran pembelajaran. Suasana yang unik menyokong CCSS memastikan kebolehan dan ufuk pelajar kita sentiasa dicabar dan diperluaskan.

CCSS - pendapat pemeriksa '

"Kolej ini bertujuan untuk memberi pendidikan yang membantu semua pelajar untuk menyediakan, dalam dan di luar kurikulum, untuk permintaan dan kemungkinan kehidupan dewasa."

Laporan ISI 2013

"Ciri menentukan keharmonian rapat dan persahabatan yang telah berkembang di kalangan orang-orang muda. Kepelbagaian disambut dan budaya kolej ini jelas ditunjukkan oleh berkenaan yang ditunjukkan antara satu sama lain. "

PPP 2010

The CCSS kelebihan

kursus dan pembelajaran anda direka untuk sesuai dengan gaya anda dan cita-cita anda.

guru Inspiring, kumpulan tuisyen kecil, pilihan yang tiada tandingan mata pelajaran, masa tuisyen tambahan dan sudah tentu, pelajar bersemangat semua menyumbang untuk membuat masa anda di CCSS pengalaman pembelajaran yang hebat.

saiz kelas kecil (purata enam) campuran kewarganegaraan Cemerlang (40% British / 60% EU dan antarabangsa) Sehingga 7.5 jam mengajar masa setiap subjek setiap minggu di Tingkat A pengajaran Cemerlang oleh kakitangan yang berkelayakan peluang rangkaian yang tiada tolok bandingnya dengan kenalan akademik, sosial dan perniagaan program kokurikulum yang pelbagai dan pendidikan aktiviti sukan dan kebudayaan sokongan UCAS Cemerlang dan perkembangan universiti Semua asrama tinggal di penginapan tunggal dalam CCSS berjaya kediaman persekitaran yang menyokong dan penyayang yang menggalakkan kemerdekaan dan kematangan

"Perhatian individu daripada guru-guru bertaraf dunia adalah cemerlang." Hadley Freeman, Siswazah dari CCSS, kini seorang wartawan untuk The Guardian.

Keputusan dan Destinasi

Sehingga 200 pelajar dari UK dan di seluruh dunia datang untuk CCSS setiap tahun untuk menamatkan pendidikan menengah sebelum maju ke universiti. Dalam semua kes, keputusan kami menunjukkan bahawa pelajar telah mendapat manfaat yang besar dari saiz kecil kelas, pengajar yang berpengalaman dan merangsang, dan tutorial peribadi individu. Sebahagian besar pelajar CCSS memilih untuk meneruskan pembelajaran mereka di universiti-universiti di UK atau di luar negara. Ramai yang telah menikmati kejayaan di universiti-universiti terkemuka di UK, termasuk Cambridge, Oxford, LSE, Imperial dan lain-lain.

Dengan mata pelajaran ijazah yang terdiri daripada Perniagaan Antarabangsa Undang-Undang dan Perubatan pencapaian akademik kami adalah jelas. Dalam seni kami juga cemerlang, dengan graduan CCSS kerap menjadi tempat yang ditawarkan di institusi kreatif terkemuka, sebagai contoh Central St Martin, London.

Ramai pelajar kami mencapai keputusan yang di luar jangkaan asal mereka, membuat statistik "nilai tambah" kami yang benar-benar menarik. Kita boleh yakin bahawa mereka meninggalkan kita dapat meneruskan cita-cita mereka, setelah mencapai yang terbaik, dengan banyak mencapai A * gred diperlukan untuk universiti yang paling berdaya saing di dunia.

Sebagai contoh pada 2015, lima pelajar menerima tawaran dari Oxford dan Cambridge, yang mana tiga mengambil tempat masing-masing September ini, satu ditolak Cambridge memihak kepada Durham, dan ada seorang yang datang ke Edinburgh.

CCSS adalah salah sebuah sekolah yang paling berjaya dan kolej di negara ini mencapai Oxford dan Cambridge tempat, kerana peratusan yang lebih tinggi daripada pelajar-pelajar kita mencapai kejayaan Oxbridge daripada di mana-mana sekolah sama atau kolej yang kita tahu. Untuk lebih terperinci pada semua 2015 keputusan dan destinasi sila klik pautan di bawah (senarai penuh keputusan peperiksaan bagi tahun akademik lepas disediakan atas permintaan dari pejabat sekolah utama).

Kemudahan

CCSS mempunyai dua laman web pengajaran pusat dan lima kediaman asrama. Semua terletak betul-betul di tengah-tengah Cambridge dalam beberapa minit dari satu sama lain dan Cambridge City Centre (dengan berjalan kaki atau berbasikal, tetapi lebih lama di dalam kereta!) Kampus kami mencerminkan gaya dan etos kami: berkualiti tinggi, penuh makna dan sejuta batu dari persekitaran sekolah tradisional. kolej kami set-up menggalakkan pelajar untuk menggunakan terbaik kemudahan pengajaran kelas pertama, bilik kajian tenang dan serba lengkap dan ruang sosial moden dan serba lengkap.

PENGAJARAN

bangunan pengajaran kami termasuk makmal pakar untuk sains, serba lengkap, bilik belajar terang dan suite penuh untuk seni visual. peruntukan IT kami adalah yang terbaik, dengan jalur lebar superfast beroperasi melalui rangkaian keras berwayar dan WiFi dan had muat unik murah hati.

Boarding

rumah tumpangan kami menyediakan 130 menarik, disokong sepenuhnya tunggal bilik, semuanya standard yang tinggi dan semua "rumah dari rumah" yang besar. Kebanyakan bilik di hotel mempunyai kemudahan bilik mandi peribadi dan terdapat pilihan yang baik gaya yang berbeza yang sesuai dengan citarasa individu.

Rumah tumpangan juga mendapat manfaat daripada jalur lebar superfast yang menyokong hubungan dengan rumah dan jalan yang terbaik untuk sumber akademik.

AKTIVITI

Semua pelajar digalakkan mencuba pelbagai jenis aktiviti riadah sukan, seni, budaya dan. Kami bekerjasama dengan kunci sekutu budaya kita apabila ini menambah nilai untuk pelajar kami. Sebagai contoh, kita berkongsi kemudahan sukan dengan Universiti Cambridge: padang pasukan rumah kami adalah di Kolej Pembroke di mana pelajar mengalami kemudahan yang berkualiti tinggi dan juga tentang kehidupan universiti.

Cambridge mempunyai banyak untuk menawarkan dan pengajaran kami dan laman kediaman adalah dalam beberapa minit dari gelanggang tenis tertutup, sepak sukan kelas atasan, kolam renang bersaiz Olimpik dan dewan sukan.

Tutor dan kakitangan

Sistem CCSS

Melaksanakan gaya unik CCSS adalah sistem pastoral yang menggalakkan komunikasi yang berkesan antara semua kakitangan, pelajar dan ibu bapa. Setiap pelajar diperuntukkan tutor peribadi yang bekerja rapat dengan mereka dan ibu bapa, guru-guru dan kakitangan asrama sepanjang masa mereka di CCSS. Kami berkongsi matlamat yang sama: untuk memastikan pelajar membuat peralihan yang berkesan untuk kemerdekaan dan tanggungjawab. Pada masa mereka di CCSS, pelajar akan disokong dalam mencapai kejayaan akademik, pembangunan peribadi dan pengalaman budaya dan ko-kurikulum yang kaya.

Bekerja dengan setiap individu

Tutorial pasukan terdiri daripada lebih 20 kakitangan yang berpengalaman dan berdedikasi yang memenuhi tutees mereka secara individu pada setiap minggu. The "tutorial" mampu masa dilindungi untuk mempertimbangkan isu-isu seperti:

Bantuan dengan belajar, pengurusan masa dan kemahiran semakan Memantau kemajuan dan memberikan maklum balas Sokongan dalam berhubung dengan tenaga pengajar untuk membantu anda mengatasi masalah tertentu tertakluk Peluang untuk membincangkan apa-apa kebimbangan peribadi Rujukan kepada jabatan SEND kita harus kesukaran tertentu dengan proses pembelajaran timbul Panduan dalam memilih kursus ijazah sesuai dengan Kerjaya pakar Memprofil bantuan intensif dengan proses permohonan UCAS dan penyediaan kenyataan peribadi Permohonan untuk maklumat universiti yang sesuai dan Taster Days contohnya Kejuruteraan penempatan Pengalaman / kerja perubatan membayangi / Bengkel Undang-undang dan Kursus Headstart Menggalakkan anda untuk membuat sebahagian besar peluang pendidikan dan budaya berada di Cambridge contohnya Universiti Cambridge terbuka program ceramah umum, dan Institut syarahan umum Astronomi.

Syarat Kemasukan

Sekiranya anda telah mempunyai peperiksaan GCSE, keperluan standard untuk 2 tahun kami A program Level adalah untuk pelajar yang mencapai gred * A ke C dalam sekurang-kurangnya lima mata pelajaran termasuk Bahasa Inggeris dan matematik. Jika anda tidak pernah belajar GCSE kita menilai permohonan anda secara individu.

Kerana setiap negara di luar negara mempunyai sistem pendidikan sendiri tidak ada keperluan entri. Pengalaman kami dalam menilai transkrip sekolah di luar negara dan pensijilan peperiksaan (dari Eropah, Asia, Afrika, CIS, Amerika Syarikat, dan lain-lain) bermakna kita akan dapat membuat keputusan yang agak cepat, berdasarkan pada masa lalu anda atau kelayakan yang akan datang. Laporan dan transkrip dari sekolah semasa atau sebelumnya anda akan menjadi penting. Kami akan sentiasa menggalakkan datang untuk menemubual di CCSS, jika mungkin, dan jika anda tidak boleh datang sendiri kita akan bercakap kepada anda oleh link video Skype.

Apakah tahap bahasa Inggeris yang saya perlukan untuk menyertai CCSS?

Ia tidak penting untuk mempunyai kelayakan Bahasa Inggeris Bahasa rasmi apabila anda menyertai CCSS, tetapi untuk menghadapi Kajian Tahap anda memerlukan tahap Bahasa Inggeris sekurang-kurangnya bersamaan dengan IELTS 5.0. Untuk satu tahun Program Tahap tahap Bahasa Inggeris sekurang-kurangnya IELTS 6.0 diperlukan, dengan sekurang-kurangnya 6.0 dalam komponen bertulis. Untuk GCSE anda memerlukan sekurang-kurangnya IELTS 4.5, dan Pra-Program kami sekurang-kurangnya 4,0 diperlukan.

Kami akan membuat penilaian Bahasa Inggeris pertuturan anda di temuduga kerana ia adalah penting untuk pembelajaran anda bahawa anda mampu untuk mengambil bahagian dengan baik dalam pelajaran. Jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris kami akan menyediakan anda dengan program pelajaran ESL, sebagai keperluan kami adalah untuk membawa anda ke tahap yang tinggi Bahasa Inggeris untuk kejayaan di universiti.

This school offers programs in:
  • English

Lihat A-levels » Lihat Tahun Persediaan »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

A-levels

Dua Tahun Program Tahap

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom Cambridge

The CCSS dua tahun Program Level adalah pilihan yang popular dan berjaya untuk pelajar. CCSS menawarkan pelbagai dicemburui A subjek-subjek Peringkat dan kami biasanya boleh menampung apa-apa gabungan pelajar memilih. Murid-murid biasanya memilih empat mata pelajaran dalam tahun pertama mereka dan mengurangkan ke tiga pada tahun kedua mereka ... [+]

The CCSS dua tahun Program Level adalah pilihan yang popular dan berjaya untuk pelajar.

CCSS menawarkan pelbagai dicemburui A subjek-subjek Peringkat dan kami biasanya boleh menampung apa-apa gabungan pelajar memilih. Murid-murid biasanya memilih empat mata pelajaran dalam tahun pertama mereka dan mengurangkan ke tiga dalam tahun kedua mereka.

Guru-guru kami mempunyai kepakaran dan menawarkan tahap sokongan individu dan peluang pembelajaran dipertingkatkan. Nisbah kakitangan murah hati kami dan hasilnya masa mengajar pelajar mendapat manfaat daripada masa mengajar dua kali ganda bagi setiap pelajar daripada di sekolah-sekolah dan kolej-kolej lain, menyebabkan pengalaman yang terbaik pembelajaran dan persediaan untuk peperiksaan.... [-]


Satu Tahun Program Tahap

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom Cambridge

The CCSS satu tahun program Level A pantas adalah satu peluang yang luar biasa untuk mendapat emas standard A kelayakan Level dalam masa setahun ... [+]

Walaupun spesifikasi subjek untuk Tahap A sedang diperbaharui, perubahan ini tidak memberi kesan kepada mereka yang mengambil satu tahun A kursus Level pada bulan September 2015. Spesifikasi biasa terus disediakan pada tahun ini.

The CCSS satu tahun program Level A pantas adalah satu peluang yang luar biasa untuk mendapat emas standard A kelayakan Level dalam hanya satu tahun.

Pada ini pelajar sudah tentu mengambil masa sehingga tiga mata pelajaran dan ia adalah sesuai untuk pelajar yang mempunyai:

siap menengah pendidikan sekolah tinggi luar negara dan memerlukan A Levels untuk memasuki sebuah universiti British; siap lebih rendah keenam tetapi perlu semula penutup AS di samping pembelajaran bahan A2 baru, atau mahu mengambil mata pelajaran baru di samping program yang berasaskan A2; diambil A Levels tetapi mahu mengambil semula. Re-mengambil pelajar amnya menerima ijazah daripada CCSS dengan pilihan universiti bertambah baik dan pemahaman yang lebih jelas mengenai kemahiran yang diperlukan untuk membuat yang terbaik daripada kerja-kerja di peringkat ijazah. ... [-]

Tahun Persediaan

I Program / GCSE Satu Tahun

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom Cambridge

CCSS menjalankan program satu tahun yang amat cemerlang untuk pelajar GCSE. Kami menawarkan pelbagai mata pelajaran yang menyediakan pelajar dengan kurikulum yang pelbagai dan seimbang. Matematik, Bahasa Inggeris dan mata pelajaran sains adalah wajib pada kursus ini ... [+]

CCSS menjalankan program satu tahun yang amat cemerlang untuk pelajar GCSE. Kami menawarkan pelbagai mata pelajaran yang menyediakan pelajar dengan kurikulum yang pelbagai dan seimbang. Matematik, Bahasa Inggeris dan mata pelajaran sains adalah wajib pada kursus ini.

Pelajar biasanya mengambil masa antara lima dan tujuh mata pelajaran, bergantung kepada latar belakang mereka dan rancangan masa depan. Pendekatan ini memberikan pengalaman pelbagai disiplin akademik sebelum memilih mana mata pelajaran untuk mengkaji mengenai program A-level.

Peribadi, pendidikan sosial dan kesihatan (PSHE) adalah elemen penting dalam pendidikan untuk pelajar yang lebih muda kami dan ini ditenun dalam program GCSE itu.... [-]


Pra-program

Campus Sepenuh masa Sambilan August 2018 United Kingdom Cambridge + 1 lagi

Pra-Program di CCSS adalah semua persediaan yang sempurna bulat untuk kajian akademik, serta menjadi pengenalan yang baik untuk hidup pada tingkatan enam kolej bebas di UK ... [+]

Pra-Program di CCSS adalah semua persediaan yang sempurna bulat untuk kajian akademik, serta menjadi pengenalan yang baik untuk hidup pada tingkatan enam kolej bebas di UK.

Sesuai untuk pelajar berumur 14-17, setiap Pra-Program memberikan pelajar pengalaman pembelajaran peribadi. Satu campuran pakar pengajaran Bahasa Inggeris dan pengenalan yang terbaik untuk subjek pelajaran, aktiviti sukan dan lawatan kebudayaan mencipta pengalaman pembelajaran Bahasa Inggeris bermanfaat.

Pra-Program di CCSS ditawarkan sebagai kursus penuh selama setahun dan kami boleh menawarkan kursus jangka pendek selama dua penggal, untuk satu tempoh dan bagi separuh tempoh. Semua Kursus Pra-Program boleh membawa kepada lanjut pengajian sepenuh masa di CCSS.... [-]


Video

CCSS - An introduction for students