Baca keterangan rasmi

Terletak dalam, ibu kota Eropah moden yang menarik, Universiti Metropolitan Cardiff adalah sebuah universiti global. Kami akan terus melabur untuk masa depan pelajar-pelajar kita dan memberi peluang pendidikan dan latihan yang boleh diakses, fleksibel dan berkualiti tinggi kepada pelajar-pelajar dari lebih 140 negara di seluruh dunia.

Universiti ini telah penting kepada City of Cardiff sejak 1865 dan kami bangga menjadi yang kukuh, mampan dan berpusatkan pelajar universiti, memberi tumpuan kepada kesejahteraan ekonomi, sosial dan budaya Cardiff dan tenggara Wales; menggalakkan employability pelajar, penyelidikan gunaan dan pemindahan ilmu.

Memberi tumpuan kepada pekerjaan

Semua sekolah kami pakar dalam kursus yang berorientasikan kerjaya dan telah direka sempena perniagaan dan industri. Melalui program penempatan kerja, akreditasi profesional dan peluang untuk belajar di luar negara, tumpuan kami pada pekerjaan telah memastikan bahawa 95.6% daripada graduan kita masukkan pekerjaan atau melanjutkan pengajian dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian.

Pembelajaran dan Pengajaran

Pendekatan kami untuk pembelajaran, pengajaran dan penilaian disokong oleh piawaian akademik yang berkualiti tinggi, bekerjasama dengan pelajar, pembangunan dan pembenaman pengajian teknologi yang dipertingkatkan dan penilaian, dan penyelidikan pengajaran dimaklumkan.

Objektif kami adalah untuk membangunkan graduan yang kreatif, berdaya tahan dan dicari dengan bakat, kemahiran dan pengalaman yang membolehkan mereka membuat kesan dalam profesion atau laluan yang mereka pilih. Pembelajaran dan pengajaran akan sentiasa berada di tengah-tengah apa yang kita lakukan di Universiti Metropolitan Cardiff dan kami berharap anda mengalami sepenuhnya usaha kita untuk mengekalkan sentuhan peribadi dalam persekitaran pembelajaran yang mesra dan menyokong.

Sebuah universiti global

Universiti Metropolitan Cardiff berbangga kerana dapat bekerjasama dengan beberapa rakan berkaliber tinggi di UK dan di peringkat antarabangsa. dengan perikatan di antara Universiti dengan Kolej Bersekutu, maka London School of Commerce dan perkongsian luar negara yang menawarkan program-program kami di Mesir, Korea, Lebanon, Morocco, Sri Lanka dan Singapura bermakna pelajar dari lebih 140 negara mampu untuk mengkaji ijazah dari Universiti Metropolitan Cardiff dan MBA program.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Cardiff Metropolitan University

Program Secondary PGCE menyediakan latihan profesional untuk graduan yang ingin mengajar bidang-bidang yang disenaraikan dalam 'Course Cont ent' di sekolah. ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Jika anda seorang siswazah dengan hasrat untuk subjek pakar anda dan keinginan untuk memberi inspirasi kepada anak-anak muda, kursus ini adalah untuk anda! Program Pendidikan Menengah PGCE adalah kursus satu tahun yang membawa kepada penghargaan status guru yang berkelayakan. Kursus ini bertujuan untuk menyediakan guru-guru pelajar menjadi pengamal yang berkemahiran tinggi, yakin, kritikal dan inovatif yang komited kepada pembelajaran profesional sepanjang hayat dan pendidikan anak-anak muda.

Kursus ini menyediakan latihan profesional untuk graduan yang ingin mengajar perkara-perkara berikut:

Seni dan Reka BentukBiologi dengan SainsKimia dengan SainsReka bentukDramaBahasa InggerisGeografiSejarahTeknologi Komunikasi MaklumatMatematikBahasa Asing Moden (Berpengetahuan dalam bahasa Perancis, Perancis dan Sepanyol, atau Perancis dan Jerman. Penempatan Perancis / Itali yang terhad dan penempatan Sepanyol yang terhad juga tersedia.)MuzikPendidikan JasmaniFizik dengan SainsPendidikan agamaWelshPembelajaran... [-]
United Kingdom Cardiff
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cardiff Metropolitan University

Program Primer PGCE telah dirancang untuk menyediakan pelajar dengan pelbagai pengalaman mencabar dengan kontinum kerja sekolah dan universiti, untuk menyediakan pelajar ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Jika anda seorang siswazah dengan semangat untuk belajar dan minat dalam kerjaya dalam pengajaran utama, kursus ini adalah untuk anda! Program Pendidikan Rendah PGCE adalah kursus satu tahun yang membawa kepada penghargaan status guru yang berkelayakan. Kursus ini bertujuan untuk menyediakan guru-guru pelajar menjadi pengamal yang berkemahiran tinggi, yakin, kritikal dan inovatif yang komited kepada pembelajaran profesional sepanjang hayat dan pendidikan anak-anak muda.

Untuk melatih untuk mengajar di Cardiff Metropolitan University adalah satu peluang yang menarik untuk belajar dalam Kemitraan Cardiff untuk Pendidikan Guru Awal, satu-satunya penyedia di South East Wales untuk mendapat akreditasi oleh Majlis Tenaga Kerja Pendidikan untuk tahun 2019.... [-]

United Kingdom Cardiff
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil

Cardiff Metropolitan University

Ini adalah kursus separuh masa, perkhidmatan dalam perkhidmatan yang mempunyai keperluan untuk sekurang-kurangnya 30 jam pengajaran hubungan pada tahun pertama dan sekura ... [+]

Gambaran Keseluruhan KursusPathways :Sijil Pelajaran Graduan Profesional (PGCE) PCETSijil Pelajaran Profesional (PCE) PCET.

PCCE PGCE adalah untuk graduan yang ingin mengajar subjek ijazah atau mana-mana subjek yang mana mereka mempunyai sekurang-kurangnya kelayakan peringkat 3 dalam. Mereka juga harus mengajar atau secara aktif mencari pengajaran dalam sektor pendidikan dan latihan pasca-wajib. Pelajar tidak memerlukan Matematik GCSE atau Bahasa Inggeris untuk memohon kursus ini.

PCE PCET adalah untuk pelajar dengan kelayakan Tahap 3 (misalnya NVQ3, OCN 3, Tahap kesetaraan) yang lebih baik dalam subjek yang mereka ajar atau ingin mengajar. Program ini adalah untuk pelajar yang mempunyai pengalaman dalam bidang pelajaran mereka dan yang ingin melanjutkan pengalaman mereka dengan mengajar di PCET atau sektor pembelajaran dan kemahiran sepanjang hayat. Pelajar tidak memerlukan Matematik GCSE atau Bahasa Inggeris untuk memohon kursus ini.... [-]

United Kingdom Cardiff
Sept. 2019
English
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Tahun Penubuhan

Cardiff Metropolitan University

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan kenderaan kepada pelajar antarabangsa yang ingin meningkatkan kecekapan bahasa Inggeris mereka dan menjadi biasa dengan konvensyen ... [+]

Mengenai

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan kenderaan kepada pelajar antarabangsa yang ingin meningkatkan kecekapan bahasa Inggeris mereka dan menjadi biasa dengan konvensyen Pendidikan Tinggi di UK. Pelajar yang berjaya menyempurnakan kursus ini akan diberikan 120 kredit akademik yang boleh dipindahkan dan akan dibantu menerapkan kursus kemajuan yang dipilih di Cardiff Metropolitan University atau di universiti UK lain.

Matlamat Kursus

Pengetahuan

Gunakan kata kerja utama bahasa Inggeris untuk pelbagai maksud termasuk memberikan naratif, melaporkan, menyatakan kemungkinan dan kebarangkalian.Gunakan pembinaan pasif untuk mengekspresikan mood dan menulis akaun dan teks-teks pengajaran.Gunakan klausa relatif untuk menentukan mata pelajaran dan memberi maklumat tambahan.Gunakan kondisit untuk menyatakan kemungkinan dan menyebabkan dan mempengaruhi hubungan.Gunakan gaya bahasa Inggeris yang berbeza termasuk daftar rasmi dan tidak rasmi dan bahasa Inggeris akademik.Memahami kekukuhan kajian universiti UK dalam menyediakan dan merakam kuliah, persidangan dan seminar dengan tepat.Memahami perbendaharaan kata akademik dan topik khusus sambil mengelakkan jargon jika mungkin.Bincangkan aspek kehidupan UK dan cara mereka memohon kepada pelajar antarabangsa.Berterusan mencerminkan pengalaman mereka belajar di universiti di UK.... [-]
United Kingdom Cardiff
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cardiff Metropolitan University

Kursus Yayasan Antarabangsa (Art ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kursus Yayasan Antarabangsa (Art

Kursus Yayasan Antarabangsa (Art

1. Pelajar yang belum mencapai skor A-tahap atau mata yang setaraf yang diperlukan. 2. Pelajar yang belum mencapai tahap yang diperlukan dalam penguasaan Bahasa Inggeris.

Program ini juga akan membantu pelajar-pelajar Antarabangsa untuk membangunkan amalan kreatif mereka dan menjadi akrab dengan kaedah pengajaran seni dan reka bentuk yang digunakan di Universiti UK.

Kandungan kursus

Terdapat lima modul wajib:

Modul Bahasa Inggeris:

Kemahiran Bahasa Inggeris (20 kredit)Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik (20 kredit)Pembangunan Profesional (20 kredit)

Modul Seni dan Reka Bentuk:... [-]

United Kingdom Cardiff
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cardiff Metropolitan University

Kursus ini bertujuan untuk pelajar yang ingin mengikuti program gelar kehormat tiga tahun di Cardiff School of Management (CSM) ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kursus ini bertujuan untuk pelajar-pelajar yang ingin mengikuti program gelar kehormat tiga tahun di Cardiff School of Management (CSM), yang termasuk dalam kategori berikut:

1. Pelajar yang belum mencapai markah mata A-level (atau setara) yang diperlukan.

2. Pelajar matang yang telah keluar dari sistem pendidikan formal untuk beberapa waktu.

Kandungan kursus

Tahun asas akan merangkumi kajian perkara-perkara berikut:

Kemahiran AkademikTeknologi maklumatKaedah kuantitatifPengajian Perniagaan dan PengurusanKewanganPembelajaran

Pelbagai kaedah penyampaian pengajaran digunakan dalam kursus ini termasuk, kuliah, kerja kumpulan, seminar dan bengkel. Anda akan mengkaji enam modul. Setiap modul akan mempunyai waktu jam 48 jam waktu (waktu kenalan) dan 152 jam untuk belajar sendiri / masa pembelajaran bebas.... [-]

United Kingdom Cardiff
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cardiff Metropolitan University

Program ini bertujuan untuk memenuhi keperluan mereka yang bercita-cita untuk mendaftarkan diri pada gelaran kepujian berasaskan sains kesihatan di Cardiff Metropolitan U ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Program ini bertujuan untuk memenuhi keperluan mereka yang bercita-cita untuk mendaftarkan diri pada gelaran kepujian berasaskan sains kesihatan di Cardiff Metropolitan University , yang belum mencapai jumlah mata A-level yang diperlukan (A2 atau setara). Ia juga sesuai untuk mereka yang telah mengkaji subjek A-level (atau yang setara) dalam bidang yang tidak menyediakan latar belakang yang diperlukan dalam bidang sains saintifik yang diperlukan untuk program gelar Kepujian yang dipilih.

Program ini juga bertujuan untuk memperluaskan akses dan penyertaan untuk pelajar 'kembali ke belajar' yang ingin mengikuti gelaran kepujian berasaskan Sains.

Pembelajaran... [-]
United Kingdom Cardiff
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Cardiff Metropolitan University

Kursus ini bertujuan untuk menampung mereka yang bercita-cita untuk mengikuti program gelar Diploma Tinggi Negara (HND) atau Honor berasaskan sains sosial di Cardiff Scho ... [+]

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kursus ini bertujuan untuk menampung mereka yang bercita-cita untuk mendaftarkan diri pada program gelar Higher National Diploma (HND) atau kejuruteraan berasaskan sains sosial di Cardiff Metropolitan University . Ia direka untuk mereka yang tidak mencapai bilangan mata A-level yang diperlukan (A2 atau setara mereka) atau bagi mereka yang telah mengkaji subjek A-level (atau setara mereka) dalam bidang yang tidak memberikan latar belakang yang diperlukan dalam disiplin dari Pathways dimaksudkan (HND atau ijazah).

Kursus ini juga bertujuan untuk memperluas akses dan penyertaan pelajar 'kembali ke belajar' yang ingin memasuki pendidikan tinggi.

Pembelajaran... [-]
United Kingdom Cardiff
Sept. 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Cardiff Metropolitan University International

Cardiff Metropolitan University
Alamat
Cardiff Metropolitan University, Llandaff Campus, Western Avenue, Cardiff
CF5 2YB Cardiff, Wales, United Kingdom
Website
Telefon
+44 29 2041 6070