Baca keterangan rasmi

Film School Pusat telah ditubuhkan pada tahun 2008 untuk menawarkan pengajaran yang sangat peribadi dan praktikal oleh profesional bekerja.

Film School Central menyampaikan berkaitan, latihan praktikal dalam persekitaran yang menyokong, bersama dan kreatif. Kecil dan mesra, sekolah ini menyediakan akses berterusan kepada tutor dan mempunyai salah satu daripada nisbah pelajar-peralatan tertinggi mana-mana sekolah di UK.

sekolah adalah rakan Yayasan Bertha, sebuah organisasi amal yang memperjuangkan bentuk aktivisme yang membawa perubahan. Selaras dengan matlamat yayasan itu, Film School Central bertujuan untuk memupuk bakat dan menyokong penciptaan kandungan yang boleh mengubah keadaan di dunia kita, itulah sebabnya kami telah memperkenalkan kursus-kursus baru MA dalam dokumentari kesan sosial dan fiksyen pengarahan.

Semua tutor kami bekerja profesional industri filem dan termasuk mereka yang berada di barisan hadapan dalam teknologi baru dan baru muncul.

Salah satu ajaran utama di sekolah filem itu adalah bahawa walaupun kemahiran teknikal dalam pembikinan filem adalah perlu, ini tidak boleh melibatkan diri dan menghiburkan penonton tanpa fokus yang sah dalam cerita.

Kami mahu membangunkan pelajar dengan penghargaan yang menyeluruh dan mantap asal, bercerita visual - mengkaji proses yang 'generasi idea' untuk mencetuskan pendekatan baru dan inovatif untuk naratif.

Sekolah ini mengakui maksimum seratus murid di semua program setiap tahun untuk memastikan saiz kelas intim dan mesra, untuk memastikan interaksi maksimum dengan tutor, dan untuk memberi akses yang baik untuk semua peralatan dan kemudahan kami.

Film School Central telah melalui lawatan pemantauan pengawasan pendidikan oleh Agensi Jaminan Kualiti Pengajian Tinggi (QAA) dan telah menerima laporan akhir, yang boleh didapati secara penuh di: www.qaa.ac.uk/reviews-and-reports/provider ? UKPRN = 10.024.024.

Lawatan pemantauan menyebabkan hasil berikut: Pasukan pemantauan QAA telah membuat kesimpulan bahawa Film School Central membuat kemajuan yang membanggakan dalam melaksanakan pelan tindakan itu daripada Kajian Pendidikan Selia.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Central Film School

Program ini adalah untuk sesiapa sahaja yang mempunyai latar belakang dalam filem atau pengeluaran media yang mahu membangunkan kemahiran mereka sebagai pengarah. Dengan ... [+]

Program ini adalah untuk sesiapa sahaja yang mempunyai latar belakang dalam filem atau pengeluaran media yang mahu membangunkan kemahiran mereka sebagai pengarah. Dengan melibatkan diri dengan tuntutan yang bercanggah proses pembikinan filem ini, pelajar akan menangani matlamat kreatif serta cabaran-cabaran teknikal dan kepimpinan yang wujud dalam peranan.

Melalui satu siri latihan praktikal dan kerjasama kursus ini bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk merealisasikan wawasan mereka dari pra-pengeluaran melalui pascaproduksi. Visi yang jelas, organisasi dan persediaan adalah amat penting. Dalam hal ini, kerjasama di antara pengarah dan penulis, penerbit dan Sinematografer, dan ketua-ketua jabatan, diterokai sebagai satu bahagian penting dalam pembangunan dan proses pra-pengeluaran, yang membawa kepada penggambaran. ... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Film School

Ini satu tahun MA dalam amalan dokumentari terlibat dalam mewujudkan impak sosial melalui filem. Ia mengiktiraf peranan unik yang dokumentari bermain dalam masyarakat dan ... [+]

Ini satu tahun MA dalam amalan dokumentari terlibat dalam mewujudkan impak sosial melalui filem. Ia mengiktiraf peranan unik yang dokumentari bermain dalam masyarakat dan kuasa bercerita berkualiti tinggi. Matlamatnya adalah untuk menyediakan graduan dengan alat-alat dan keyakinan untuk menjadi ahli berkesan masyarakat impak sosial.

Kurikulum ini adalah amalan yang membawa dan memberi tumpuan kepada pelbagai filem yang berpotensi untuk menyambung dengan penonton di peringkat global. Dibina sekitar satu siri modul yang berbeza, pelajar membangunkan dan mewujudkan satu projek besar, merangka kesan dan penglibatan kempen dan padang kepada panel industri.

Kursus ini menarik pada rangkaian luas organisasi dan individu dalam arena dokumentari kerana perkongsian rapat sekolah dengan Bertha Foundation, DocHouse dan BritDoc.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil

Central Film School

Direka untuk pembikin filem bebas, kursus ini adalah sesuai untuk individu yang ingin menulis, langsung dan menghasilkan filem-filem mereka sendiri, tetapi tanpa pengalam ... [+]

Direka untuk pembikin filem bebas, kursus ini adalah sesuai untuk individu yang ingin menulis, langsung dan menghasilkan filem-filem mereka sendiri, tetapi tanpa pengalaman dalam pembikinan filem sedikit atau. Di samping membina kemahiran anda dalam bidang-bidang utama dalam projek filem anda sendiri, anda juga akan mendapat berharga pengalaman hands-on bekerja di set sebagai anak kapal untuk rakan-rakan rakan-rakan anda. Dengan berbuat demikian, anda akan mendapat kemahiran praktikal dan pengetahuan pembantu pengarahan, pengurusan pengeluaran, reka bentuk pengeluaran, sinematografi dan rakaman bunyi. Dalam usaha untuk menyelesaikan filem anda, anda juga akan mempelajari bagaimana untuk mengedit gambar dan bunyi dan mendapat penghargaan yang menyeluruh terhadap semua aspek pascaproduksi.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Film School

Semasa kursus pembikinan filem intensif selama sebulan ini, anda akan mendapat latihan hands-on dalam pembikinan filem profesional yang bekerja di bawah bimbingan pembuat ... [+]

Semasa kursus pembikinan filem intensif selama sebulan ini, anda akan mendapat latihan hands-on dalam pembikinan filem profesional yang bekerja di bawah bimbingan pembuat filem dihormati di peringkat antarabangsa dan tutor, sering termasuk mengarahkan Master Tutor, Patrick Tucker.

Dari hari pertama anda tiba di sekolah itu di tengah-tengah pusat bandar London terdapat bengkel praktikal dan latihan yang menyediakan pengenalan yang seimbang ke kapal teknikal pembikinan filem dan seni bercerita dengar.

Kualiti kerja terakhir bercakap untuk dirinya sendiri dan kami sentiasa menggalakkan bakal pelajar untuk pergi ke dalam talian dan bandingkan kualiti kerja ini dengan bahawa kursus jangka pendek yang lain mana-mana sahaja di dunia.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BA Show Reel

We Play War

Central Film School London - The Birds Fly South For The Winter - 35mm Alexa Workshop

Central Film School London - Iwo Jima (16mm Film Workshop)

Central Film School London - Patch Film

Central Film School London - Noose

Industry Filmmaking Diploma - Graduation Film Promo - 2014

Central Film School London 2014