Edinburgh College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Edinburgh College

Edinburgh College berpusat di Scotland, UK dan beroperasi di empat kampus utama di wilayah bandar Edinburgh.

Dengan sekitar 26,000 pendaftaran pelajar dan 1,200 kakitangan, Edinburgh College adalah salah satu kolej terbesar dan penyedia pendidikan lanjutan (TVET) yang dibiayai secara terbuka di UK. Kolej ini telah mengembangkan kurikulum yang luas yang merangkumi Perniagaan dan Pentadbiran, Pendidikan Awal Tahun, Kejuruteraan, STEM dan Pembinaan, Industri Kreatif, Kesihatan dan Kesejahteraan, dan Pelancongan dan Perhotelan.

Edinburgh College adalah salah satu penyedia program Bahasa Inggeris yang terbesar sepanjang tahun di Scotland dan diiktiraf oleh British Council untuk pengajaran bahasa Inggeris di UK.

148458_7-min.jpg

Selain itu, Edinburgh College telah mencapai status STEM Assured - pengesahan bebas yang disokong oleh industri terhadap kualiti penyediaan sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik institusi. Untuk mencapai status ini, Edinburgh College dinilai berdasarkan kerangka yang kuat untuk menanda aras kemampuan kami untuk merancang dan menyampaikan kursus STEM yang sesuai dengan teknologi baru dan keperluan majikan yang terus berkembang.

Di Edinburgh College , kami yakin dapat memberi orang kemahiran yang mereka perlukan untuk masa depan yang mereka mahukan. Kami memahami pentingnya pendidikan kepada ibu bapa, orang muda dan profesional yang berusaha untuk mengembangkan kerjaya mereka. Kami juga memahami keperluan pelajar dan rakan kongsi kami agar latihan menjadi relevan, bertujuan dan menarik.

Pengalaman antarabangsa

Setiap tahun kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia untuk memanfaatkan latihan dan pendidikan berkualiti tinggi yang kami tawarkan. Pelajar datang kepada kami untuk kursus diploma, kursus pendek khusus, dan sekolah musim panas Bahasa Inggeris tahunan kami. Sebilangan besar pelajar antarabangsa kami menggunakan kelayakan Edinburgh College mereka ke Pathway ke pengajian universiti atau terus masuk ke dalam tenaga kerja.

Kami juga semakin bekerjasama dengan rakan kongsi di luar negara untuk melatih pelajar, guru dan profesional, memberi nasihat mengenai pengembangan kurikulum dan untuk berunding, dan menyokong, penubuhan institusi pendidikan baru. Kita boleh bekerjasama dengan rakan kongsi di negara asal mereka, di Edinburgh, dalam talian, atau menggunakan pelbagai kaedah ini (pembelajaran campuran).

148460_27-min.jpg

Melalui pengalaman antarabangsa kami telah berkongsi pengetahuan dan pengalaman kami tetapi juga memperluas cakerawala kami sendiri melalui pemahaman yang lebih mendalam mengenai konteks pendidikan dan budaya di negara lain.

Kami mempunyai pengalaman bekerja di peringkat antarabangsa dalam bidang berikut:

  • Perkongsian dan program pendidikan transnasional
  • Latihan untuk profesional di seluruh bidang kurikulum kami termasuk pelancongan, pengurusan dan kepimpinan dan perniagaan
  • Latihan vokasional / latihan guru
  • Pengajaran dan latihan bahasa Inggeris guru
  • Perundingan untuk kemahiran dan latihan vokasional, peningkatan keupayaan TVET

Lokasi

Edinburgh

Alamat
46 Dalhousie Rd, Eskbank, Dalkeith EH22 3FR
Edinburgh, Scotland, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami