European Energy Centre (EEC)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

MISI KITA

"Menggalakkan perkongsian pengetahuan dan amalan terbaik dalam Tenaga Boleh Diperbaharui dan Kecekapan Tenaga dengan universiti-universiti terkemuka dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNEP) melalui Kursus profesional Latihan, Kelayakan, Persidangan, Penerbitan, Projek Eropah, Perkongsian Global, Program Keahlian dan Sijil Master Galileo antarabangsa Diiktiraf . "

Kursus Latihan dan Kelayakan

Pusat Tenaga Eropah (EEC) telah menjalankan kursus latihan sejak tahun 1975 dan mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang pendidikan bagi sektor tenaga dan kecekapan tenaga yang boleh diperbaharui.

Profesional kursus latihan tenaga dan tenaga boleh diperbaharui kecekapan yang dianjurkan dengan kerjasama terkemuka Eropah dan Universiti Antarabangsa. Para peserta mendapat manfaat daripada ilmu yang praktikal dan teori pelbagai tenaga dan tenaga boleh diperbaharui sistem kecekapan, diajar oleh profesor Universiti dan pakar-pakar terkemuka dalam bidang mereka dengan lebih daripada 30 tahun pengalaman teori dan praktikal.

Pusat Bertauliah EEC adalah Pengarah Bebas Profesional Badan dan melatih kira-kira 5000 orang setahun di lebih 300 kursus latihan di 21 universiti di seluruh Eropah.

Sijil Master Galileo (GMC)

Sijil Master Galileo diiktiraf di peringkat antarabangsa (GMC) diberikan kepada peserta kursus berjaya, sebagai bukti penting kemahiran teori dan praktikal yang diperlukan profesional dan juruteknik yang berkualiti dalam industri. Ia menyediakan laluan yang jelas kepada kerjaya dalam sektor tenaga boleh diperbaharui. Pengajaran, yang membawa kepada GMC, adalah berdasarkan Projek Eropah EMTEU (Tenaga Pengurusan Juruteknik di Eropah). Peserta sebelum kursus kami termasuk wakil-wakil dari Mitsubishi, Siemens, Tentera British, Kuasa Solar Scotland, Nestle, Coca Cola, dan NATO di kalangan orang lain.

Persidangan Antarabangsa dan Sidang Kemuncak

Pusat Tenaga Eropah menganjurkan Persidangan, Sidang Kemuncak dan Jadual Pusingan terkemuka, dengan sokongan Kerajaan Eropah dan dengan kerjasama Bangsa-Bangsa Bersatu (UNEP) dan IIR antara kerajaan, pada teknologi terkini dalam tenaga dan tenaga boleh diperbaharui kecekapan di seluruh Eropah dan di peringkat antarabangsa.

Peserta Sidang Kemuncak termasuk penyelidik terkemuka, pihak berkuasa dari universiti, Ahli-ahli Parlimen Eropah, Suruhanjaya Eropah, Greenpeace, Presiden organisasi terkemuka dan Institut antara kerajaan seperti IIR, yang ASHRAE Amerika, AHARI, CAR Cina, Perkongsian Eropah untuk Tenaga dan Alam Sekitar dan KAWASAN yang mewakili 130,000 profesional yang bekerja dalam sektor ini.

Kami membawa bersama-sama membawa pakar-pakar dan penyelidik untuk berkongsi pengetahuan dan idea lebih program merangsang acara dan aktiviti.

Penerbitan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNEP) - EEC

EEC bekerja dengan UNEP Bangsa-Bangsa Bersatu untuk menghasilkan satu siri penerbitan dan artikel yang memperincikan dan menyebarkan inovasi teknikal terkini mengenai tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga kepada profesional di seluruh dunia.

Jurnal teknikal rasmi EEC adalah Tenaga Pembelajaran - jurnal terkemuka melancarkan berjalan selari dengan Terbitan Khas Antarabangsa (ISI), yang diterbitkan dalam media cetak oleh Pusat Bertauliah EEC dan UNEP Bangsa-Bangsa Bersatu.

Projek Eropah

Pusat Tenaga Eropah (EEC) sentiasa berada di barisan hadapan inovasi dalam sektor tenaga. EEC secara aktif mengambil bahagian dan bentuk Projek Eropah di peringkat EU untuk kepentingan Negara Anggota Masyarakat.

This school offers programs in:
  • English

Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Kursus Dalam Pengurusan Tenaga Yang Boleh Diperbaharui Dan Kewangan

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan November 2017 United Kingdom London + 1 lagi

Memahami dasar dan kewangan - cepat mengesan untuk kerja perundingan tenaga boleh diperbaharui. [+]

Kursus dua hari kursus ini juga boleh didapati sebagai pembelajaran jarak jauh dengan tutorial secara langsung WHO IS IT UNTUK: Individu mempertimbangkan kerja perundingan dan / atau mereka yang mempunyai untuk menilai manfaat mengguna pakai teknologi tenaga boleh diperbaharui. Pengurus dan pengarah yang berhasrat untuk melabur dalam sektor tenaga boleh diperbaharui. LOKASI: University of London BILA: 19-20 November 2015, University of London ATAU Mula perjalanan hari ini: Pengajian Jarak Jauh dengan tutorial sebenar dan peperiksaan jauh dalam talian. KANDUNGAN KURSUS: Kursus Pengenalan Pengenalan kepada Tenaga Diperbaharui Kewangan Feed-In Tariff Pengiraan Projek Kewangan 1 Pengiraan teknikal asas - tenaga, ekonomi, pelepasan EIA dan LCA melaporkan Pengiraan Projek Kewangan 2 Dasar dan sokongan skim Kerajaan - PBB, Kesatuan Eropah, UK Contoh projek Kewangan Praktikal kajian kes antarabangsa Sijil Penyertaan disediakan. BIRD HARGA AWAL DIBIAYAI: £ 642 £ 395 (£ 474 incl. VAT) Kursus + Sijil Penyertaan + Peperiksaan untuk Galileo Sijil Master (penjimatan sebanyak £ 168) [-]

Kursus Dalam Photovoltaic Solar (kami)

Campus or Online Sepenuh masa October 2017 Amerika Syarikat District of Columbia

Untuk juruteknik dan individu yang ingin belajar bagaimana untuk memasang, menyelenggara dan membaiki peralatan Solar Photovoltaic. [+]

Kursus dua hari (Basic + Lanjutan) Kursus ini juga boleh didapati sebagai pembelajaran jarak jauh dengan tutorial secara langsung, sila layari: http://academy-eec.co.uk WHO IS IT UNTUK Juruteknik dan individu yang ingin belajar bagaimana untuk memasang, menyelenggara dan membaiki peralatan Photovoltaic Solar. Jurutera reka bentuk. Arkitek. LOKASI George Washington University BILA 15-16 Oktober 2015, The George Washington University KANDUNGAN KURSUS: Komposisi cahaya. Kesan fotovoltaik. Sel-sel fotovoltaik. Bahan. Tenaga harian / tahunan. Kedudukan modul. Photovoltaic Tenaga. Photovoltaic pencahayaan. Merancang dan mereka bentuk pemasangan photovoltaic. Beban elektrik. Kos dan penilaian penyelesaian yang menjimatkan. Penyelenggaraan dan kebolehpercayaan. Penyelesaian yang praktikal. Tipologi dan modaliti pemasangan. Integrasi modul photovoltaic dalam struktur bangunan. Masa bayar balik. Perspektif ekonomi. Sijil Penyertaan disediakan. Kelayakan: Photovoltaic (PV) Tatasusunan HARGA: 411 USD Course + Sijil Penyertaan atau 496 USD Course + Sijil Penyertaan + Peperiksaan Sijil [-]

Kursus Dalam Solar Photovoltaic (uk)

Campus or Online Sepenuh masa Sambilan December 2017 United Kingdom London + 1 lagi

Menjadi seorang Perunding Tenaga Solar Pakar. Kursus dua hari (Asas + Lanjutan). [+]

Dua hari kursus (Asas + Lanjutan) Kursus ini juga boleh didapati sebagai pembelajaran jarak jauh dengan tutorial secara langsung. WHO IS IT UNTUK Juruteknik dan individu yang ingin belajar bagaimana untuk memasang, menyenggara dan membaik pulih peralatan Photovoltaic Solar. Jurutera reka bentuk. Arkitek. LOKASI University of London BILA Disember 03-04 2015, di Universiti London ATAU Mula perjalanan hari ini: Pengajian Jarak Jauh dengan tutorial sebenar dan peperiksaan jauh dalam talian KANDUNGAN KURSUS: Komposisi cahaya. Kesan fotovoltaik. Sel-sel fotovoltaik. Bahan. Tenaga harian / tahunan. Kedudukan modul. Photovoltaic Tenaga. Photovoltaic pencahayaan. Merancang dan mereka bentuk pemasangan photovoltaic. Beban elektrik. Kos dan penilaian penyelesaian yang menjimatkan. Penyelenggaraan dan kebolehpercayaan. Penyelesaian yang praktikal. Tipologi dan modaliti pemasangan. Integrasi modul photovoltaic dalam struktur bangunan. Masa bayar balik. Perspektif ekonomi. Sijil Penyertaan disediakan. Kelayakan: Photovoltaic (PV) Perlengkapan BIRD HARGA AWAL DIBIAYAI: £ 594 £ 315 (£ 378 inc VAT) Kursus + Sijil Penyertaan + Peperiksaan Kelayakan (a penjimatan sebanyak £ 216) [-]