Exeter College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang Kita

Exeter College adalah sebuah kolej pengajian tinggi besar, berkembang maju dan berkembang yang meletakkan pengajaran, pembelajaran dan kejayaan pelajar sebagai keutamaan kami. Kami menikmati reputasi serantau yang sangat baik. Kolej ini telah dinilai sebagai cemerlang oleh PPP dalam juruterbang "tiada notis" pemeriksaan pada tahun 2012, dan sekali lagi pada pemeriksaan penuh pada 2014. Kami telah dianugerahkan Times Educational Supplement 'Pembekal Cemerlang Tahun pada tahun 2012 dan BTEC College of the Year pada tahun 2014.

Kami mempunyai harapan yang tinggi terhadap pelajar dan kakitangan kami dan setiap tahun gabungan usaha mereka menyebabkan gred cemerlang peperiksaan, kejayaan latihan tertunggak dan muzik cemerlang, seni, sukan dan pencapaian masyarakat. Kami mengalu-alukan pelajar daripada semua peringkat umur dan kebolehan dan program tutorial dan sokongan pelajar kami direka untuk memenuhi keperluan mereka, mencabar mereka untuk mencapai potensi penuh mereka.

Exeter College menyediakan pendidikan tinggi yang diikuti oleh sekitar 10,000 - 12,000 pelajar. Kolej ini telah ditubuhkan pada tahun 1970 sebagai kolej pengajian tinggi pertama di UK, membawa bersama-sama bekas sekolah tatabahasa 'bentuk keenam dan Exeter Technical College.

kejayaan terbaru kami

Pada bulan Mei 2016, Exeter College dianugerahkan Times Educational Supplement lanjut Anugerah Pelajaran 2016 untuk Program Apprenticeship Terbaik. Exeter College dan Majlis County Devon telah diiktiraf bagi perintis dan inovatif Haven Bank Pusat Pendidikan Luar. Perkongsian itu telah diiktiraf dengan Persatuan Kolej Anugerah Beacon (AoC) bagi Inovasi 2015-16 dalam Pendidikan Lanjutan. Pada Januari 2014, PPP diberikan kolej Gred 1 'Cemerlang' untuk Hasil untuk Pelajar, Pengajaran, Pembelajaran dan Penilaian, Kepimpinan dan Pengurusan dan Keberkesanan keseluruhan yang menjadikan Exeter College salah satu bahagian atas persembahan kolej di negara ini. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penggredan PPP kami. Klik di sini untuk membaca laporan PPP itu. Pada bulan November 2012, Exeter College memenangi dua berprestij Times Educational Supplement Anugerah Pendidikan tambahan bagi Pembekal Cemerlang Tahun dan Kepimpinan Cemerlang Pengajian dan Anugerah Kemahiran. Pada bulan Julai 2014, Exeter College telah dianugerahkan College BTEC Terbaik.

Apa yang kami tawarkan?

Sebagai kolej pengajian tinggi yang berjaya kami kini menawarkan pelbagai kursus dan pelajar boleh memilih orang-orang yang mencerminkan keupayaan individu mereka, aspirasi dan kepentingan. Kami menawarkan:

lebih 40 AS dan A2 mata pelajaran, Antarabangsa Baccalaureate berprestij, pelbagai lebih 90 kursus vokasional dan industri yang diketuai (tahap kemasukan ke tahap 3) pilihan terbesar rangka kerja perantisan dalam Devon untuk anak-anak muda dan orang dewasa beberapa program yang direka untuk menyokong orang-orang muda dan orang dewasa tidak dalam bidang pendidikan, pekerjaan atau latihan kursus pembelajaran dewasa - dari masa lapang untuk profesional yang diiktiraf program latihan dan pembangunan yg pesan lebih dahulu kursus untuk majikan dan pekerja lebih 30 kursus peringkat universiti, termasuk Degrees Foundation, dengan kerjasama Universiti Plymouth, Exeter, Marjon dan Kingston dan BTEC.

Kolej ini terus berkhidmat bandar Exeter tetapi kita juga menarik pelajar dari seluruh Devon dengan lebih 60% daripada 16 kami - 18 pelajar yang datang dari seluruh Devon dan barat selatan.

Kolej itu mempunyai beberapa akademi pakar menyediakan latihan untuk sukan, perusahaan, kewartawanan, muzik, berbakat dalam akademik dan pelajar hospitaliti dan katering. Kami telah membangunkan pautan majikan sangat kuat melalui kurikulum dan melalui Penyelesaian Perniagaan, pasukan penglibatan majikan berdedikasi kolej, dengan majikan tempatan dan antarabangsa, seperti Flybe, Met Office, Michael Caines dan banyak perusahaan kecil dan sederhana, memastikan kursus vokasional dan latihan perantisan mencerminkan trend industri semasa dan inisiatif.

Kami menyedari kepentingan bekerjasama rapat dengan pihak berkuasa tempatan, kebangsaan, masyarakat dan kumpulan majikan untuk menyokong masyarakat dan ekonomi tempatan dan kami menyampaikan inisiatif utama terutamanya dengan Trust Princes, Kerjaya South West dan dewan perniagaan tempatan.

Lokasi

Exeter

Alamat
Hele Road
EX4 4JS Exeter, England, United Kingdom