FTA: Flying Time Aviation

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

FTA pada masa ini adalah salah satu daripada hanya UK akademi latihan penerbangan untuk mengajar semua latihan bersepadu sepenuhnya di UK.

Kami menyediakan latihan juruterbang komersial dari lapangan terbang operasi (Brighton City) dan menggunakan pesawat latihan terkini. FTA juga menghabiskan lebih banyak masa dengan setiap pelajar daripada sekolah penerbangan yang paling lain, bekerja keras untuk menyediakan setiap juruterbang pelatih untuk kerjaya dalam penerbangan.

PEMBANGUNAN KERJAYA

Pada FTA kami berhasrat untuk melengkapkan anda dengan kemahiran dan keyakinan yang anda perlukan untuk berjaya dalam industri penerbangan.

Pada FTA, kami tidak meletakkan kadet kita, mereka meletakkan diri mereka. Kami percaya dalam membangunkan kemahiran kadet kami untuk membantu mereka menjadi juruterbang yang terbaik mereka mungkin boleh; dan pada masa yang sama membolehkan mereka untuk meluaskan pengalaman mereka dan prospek kerjaya masa depan.

Statistik kami pada masa ini menunjukkan bahawa hampir 85% * (dan masih mendaki) juruterbang yang berjaya menamatkan kursus profesional dengan kami pada tahun 2014 telah mendapat pekerjaan sebagai juruterbang.

Bekas pelajar kami telah mendapat pekerjaan dengan syarikat penerbangan utama, termasuk EasyJet, Aer Arann, Ryanair, Monarch, Aer Lingus Wilayah, Cathay Pacific, CityJet, Qatar Airways, Etihad, Lion Air, Arik Air, Iraq Airways, Iberia, Turkish Airlines, Jet2, Wizz Air, Air Arabia, pendingin Baltik, Estonian Air, AirX, Sriwijaya Air, Susi Air, Atlas Global dan Air Kontraktor. Bekas pelajar juga telah mendapat pekerjaan dalam kerjaya juruterbang lain seperti syarikat jet perniagaan dan organisasi latihan yang diluluskan.

* Nota

 • Pelajar-pelajar tidak diwajibkan untuk memberitahu kepada kami ketika mereka mendapatkan pekerjaan.
 • Pelajar yang belum disahkan jika mereka telah mendapat pekerjaan dianggap tidak mempunyai pekerjaan yang selamat bagi tujuan data ini. Ini bermakna bahawa jika sampel ini telah mendapat pekerjaan jumlah sebenar akan meningkat sebanyak kira-kira 10%.
 • Bilangan ini tidak termasuk mana-mana pelajar yang sedang melalui proses temuduga syarikat penerbangan.
 • Data termasuklah tiap-tiap pelajar tunggal tanpa mengira pembolehubah lain.
 • Set Data tidak dikurangkan.
 • Kursus profesional termasuk kedua-dua bersepadu dan modular.

Sokongan untuk Pembangunan Kerjaya

Kami mahu semua pelajar kita untuk menikmati kerjaya yang memuaskan sebagai juruterbang komersial, itulah sebabnya kami menawarkan mereka tambahan sokongan pembangunan kerjaya selepas berjaya menamatkan kursus mereka. Ini termasuk pembangunan CV dan amalan teknik temuduga.

Dalam kursus ini, kami juga akan bekerja keras untuk membantu anda mencapai lulus kali pertama di mana mungkin - salah satu cara terbaik untuk menarik perhatian bakal majikan.

LAPANGAN TERBANG DAN FLEET KAMI

FTA beroperasi salah satu armada yang terbesar dan paling moden pesawat latihan di UK. Pesawat itu mempunyai rekod keselamatan yang luar biasa dan membenarkan pelajar-pelajar kita untuk melatih pada sistem yang sama dengan yang terdapat dalam pesawat komersial hari ini.

Armada latihan kami tumbuh dari tahun ke tahun dan pada masa ini meliputi lebih 10% daripada semua pesawat Diamond berdaftar di UK. Kumpulan kami terdiri daripada kedua-dua satu enjin omboh (SEP) dan multi enjin omboh (MEP) pesawat - semua diselenggarakan menurut dan melebihi peraturan EASA Eropah ketat. Armada mengandungi sistem berikut:

 • Kawalan Enjin Berkuasa Penuh Digital (FADEC)
 • Sistem Satelit Navigasi Global (GNSS)
 • Membujur dan lateral paksi Autopilot dengan ketinggian Prapilih
 • (AP)
 • Sistem Pengurusan Penerbangan (FMS)
 • Air Data Komputer (ADC)
 • Sistem anti-ais
 • Memaparkan Instrumen konvensional
 • Penerbangan Sistem Alat Elektronik (EFIS)

KEHIDUPAN KAMPUS

Pada FTA anda akan menikmati ganjaran daripada menjadi sebahagian daripada masyarakat yang ketat bersatu dengan orang-orang yang berkongsi impian anda untuk menjadi seorang juruterbang.

Selalunya, pelatih kami membuat kawan-kawan untuk hidup manakala latihan di FTA. Pelajar berkongsi dalam meraikan kejayaan masing-masing dan sering menyokong antara satu sama lain melalui cabaran kursus.

Apa yang unik mengenai FTA ialah pelatih kami belajar di tengah-tengah kampus penerbangan di lapangan terbang operasi.

Sebanyak kemudahan kami, ia adalah orang-orang yang membuat perbezaan. Pengajar kami adalah yang berdedikasi, berpengetahuan dan mudah didekati dan mewujudkan suasana yang tepat di mana untuk membantu anda berjaya.

This school offers programs in:
 • English

Lihat Tahun Penubuhan » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus

Ekonomi Penerbangan Bersepadu Program Dek

Campus Sepenuh masa 16  February 2018 United Kingdom Brighton

Program Deck Ekonomi Penerbangan Bersepadu baru dan lebih baik membolehkan pelajar untuk pergi dari pengalaman terbang ke "Frozen ATPL" dalam kira-kira 16 bulan yang sedikit atau. Kami telah mengenal pasti penjimatan tanpa menjejaskan kualiti, hanya dengan bergerak tiga bulan latihan penerbangan ke pangkalan satelit kami di Teruel, Sepanyol (berhampiran Valencia). [+]

Berdasarkan di pusat latihan kami yang terletak di City Airport Brighton dan asas satelit baru kami di Teruel, Sepanyol (berhampiran Valencia) kami Program Dek Ekonomi Penerbangan Bersepadu adalah program penerbangan latihan sepenuh masa, yang mengambil pelajar daripada pengalaman terbang sedikit atau tidak kepada "Frozen ATPL" dalam kira-kira 16 bulan. Setelah semua teori dan tanah sekolah selesai, pelajar pergi ke Teruel untuk menjalankan tiga fasa penerbangan pertama dengan pesawat Piper PA28, sebelum kembali ke UK untuk melengkapkan fasa maju. Ini membolehkan kita untuk membuat pengurangan £ 10,000 dalam harga di padang golf standard. Ia adalah sama dengan kursus bersepadu yang standard di dalam semua kes-kes lain. Apabila persaingan berjaya kursus ini, pelajar akan layak untuk memohon Peranan Pegawai Pertama di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Sebaik sahaja anda telah mendapat 1,500 jam pengalaman terbang ATPL anda kemudian menjadi 'unfrozen', membolehkan anda untuk memohon peranan Kapten di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Program Deck Penerbangan Bersepadu adalah kursus yang paling popular kami, dan laluan latihan pilihan bagi kebanyakan syarikat penerbangan. Modul Kursus sepenuh masa dipecahkan kepada fasa-fasa berikut: Teori asas (Brighton, UK) Teori ATPL (Brighton, UK) Fasa terbang 1 & 2 (Teruel, Sepanyol) Fasa 3 Penerbangan (Teruel, Sepanyol) Terbang Fasa 4 & MCC (Brighton, UK) Syarat kemasukan: Syarat kemasukan calon: Sekurang-kurangnya 5 X GCSE (termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris) atau yang setaraf Sebaik-baiknya 2 x A peringkat atau yang setaraf Had umur: 17 tahun Kelas EASA 1 sijil perubatan (dijalankan di London Gatwick - untuk maklumat lengkap dan tempahan sila layari: www.caa.co.uk) Penilaian pra-kemasukan:... [-]

Program Dek Penerbangan Bersepadu Standard

Campus Sepenuh masa 16  December 2017 United Kingdom Brighton

Berdasarkan di pusat latihan kami di Brighton City Airport, Program Deck Penerbangan Bersepadu adalah program penerbangan latihan sepenuh masa, yang mengambil pelajar daripada pengalaman terbang sedikit atau tidak kepada "Frozen ATPL" dalam kira-kira 16 bulan. [+]

Berdasarkan di pusat latihan kami di Brighton City Airport, kami Program Deck Penerbangan Bersepadu adalah program penerbangan latihan sepenuh masa, yang mengambil pelajar daripada pengalaman terbang sedikit atau tidak kepada "Frozen ATPL" dalam kira-kira 16 bulan. Apabila persaingan berjaya kursus ini, pelajar akan layak untuk memohon Peranan Pegawai Pertama di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Sebaik sahaja anda telah mendapat 1,500 jam pengalaman terbang ATPL anda kemudian menjadi 'unfrozen', membolehkan anda untuk memohon peranan Kapten di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Kami Program Deck Penerbangan Bersepadu'S adalah kursus yang paling popular kami, dan laluan latihan pilihan bagi kebanyakan syarikat penerbangan. Modul Kursus sepenuh masa dipecahkan kepada fasa-fasa berikut: Teori asas Fasa terbang 1 & 2 Fasa 3 Penerbangan Teori ATPL Penerbangan Fasa 4 & MCC Syarat kemasukan: Syarat kemasukan calon: Sekurang-kurangnya 5 X GCSE (termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris) atau yang setaraf Sebaik-baiknya 2 x A peringkat atau yang setaraf Had umur: 17 tahun Kelas EASA 1 sijil perubatan (dijalankan di London Gatwick - untuk maklumat lengkap dan tempahan sila layari: www.caa.co.uk) Penilaian pra-kemasukan: Walaupun ia bukan satu prasyarat untuk pendaftaran, kami cadangkan bahawa semua pemohon melengkapkan penilaian dengan sebuah badan yang tidak berat sebelah, seperti YA Syarikat Air Juruterbang. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web mereka: www.airpilots.org PELAJAR ANTARABANGSA: FTA memegang Tier 4 lesen UK Border Agency penaja (Sangat Dipercayai Penaja Status), yang membolehkan kita untuk menerima pelajar antarabangsa. Ketahui lebih lanjut mengenai visa keperluan untuk pelajar antarabangsa. Sila ambil perhatian: Jika anda memerlukan Pengesahan Penerimaan Pengajian (CAS) bilangan untuk... [-]

Tawaran Istimewa Pakej Kursus Modular

Campus Sepenuh masa 3 - 8  August 2017 United Kingdom Brighton

FTA kini mempunyai tawaran khas pada kursus modular kami yang membolehkan pelajar untuk menyelesaikan MEP, ME IR dan ME CPL pada harga diskaun sebanyak £ 21,950, menjimatkan sekitar £ 4000 berbanding dengan kadar setiap jam standard. Kursus-kursus yang perlu dikaji sepenuh masa, kembali-ke-belakang dan dalam perintah itu dinyatakan dinyatakan. [+]

Tawaran Istimewa Pakej Kursus Modular FTA kini mempunyai tawaran khas pada kursus modular kami yang membolehkan pelajar untuk menyelesaikan MEP, ME IR dan ME CPL pada harga diskaun sebanyak £ 21,950, menjimatkan sekitar £ 4000 berbanding dengan kadar setiap jam standard. Kursus-kursus yang perlu dikaji sepenuh masa, kembali-ke-belakang dan dalam perintah itu dinyatakan dinyatakan. Kursus modular di FTA membenarkan pelajar mengambil kursus modular individu apabila mereka kehendaki, bertentangan dengan semua sekali gus. Ini masih membolehkan anda untuk pergi dari sifar kepada Frozen ATPL. Modul Details: Multi Engine Piston Rating (MEP): Gambaran keseluruhan: kursus ini akan membolehkan pelajar untuk terbang kapal terbang dengan lebih daripada satu enjin, dan mesti diselesaikan sebelum mengambil kursus ME IR. Kami menawarkan MEP latihan Rating di DA42 Diamond dan Piper PA23 Aztec. Jangka masa: 6 jam masa penerbangan dan sekurang-kurangnya 7 jam kajian teori. Peperiksaan: peperiksaan teori dan ujian penerbangan. Prasyarat: PPL EASA 70 jam PIC Multi Engine Instrumen Penilaian (ME IR): Gambaran keseluruhan: kursus ini akan membolehkan pelajar untuk terbang pesawat udara di bawah Peraturan Penerbangan Instrumen (IFR) di ruang udara terkawal. Ia diajar di DA40 moden dan pesawat DA42, dengan menggunakan sistem yang kompleks termasuk FMS, EFIS, GNSS dan ADC, dan menyediakan persediaan yang optimum untuk perjalanan CPL ME. Jangka masa: 6-8 minggu, bergantung kepada keadaan cuaca dan tahap kemahiran calon. Prasyarat: EASA PPL atau CPL dengan Rating Malam MEP Rating atau MEP kursus selesai EASA kelas semasa 1 sijil perubatan Lulus kursus untuk pengajaran teori, seperti yang dinyatakan dalam EASA-FCL Untuk lulus Penilaian... [-]

Tahun Penubuhan

Ekonomi Bersepadu Program Dek Penerbangan Dengan Ijazah

Online & Campus Combined Sepenuh masa 16 - 28  February 2018 United Kingdom Brighton

Program Deck Ekonomi Penerbangan Bersepadu baru dan lebih baik membolehkan pelajar untuk pergi dari pengalaman sedikit atau tiada penerbangan ke "Frozen ATPL" bersama ijazah Kepujian dalam bidang penerbangan, dengan kerjasama Buckinghamshire Universiti New. Kami telah mengenal pasti penjimatan tanpa menjejaskan kualiti, hanya dengan bergerak tiga bulan latihan penerbangan ke pangkalan satelit kami di Teruel, Sepanyol (berhampiran Valencia). [+]

Berdasarkan di pusat latihan kami yang terletak di City Airport Brighton dan asas satelit baru kami di Teruel, Sepanyol (berhampiran Valencia) kami Program Deck ekonomi Penerbangan Bersepadu dengan Ijazah adalah program penerbangan latihan sepenuh masa, yang membolehkan pelajar untuk mendapatkan mereka "Frozen ATPL" bersama ijazah Kepujian dalam bidang penerbangan, dengan kerjasama Buckinghamshire Universiti New. Pelajar akan mendapat "Frozen ATPL" dan FdSc Pengurusan Pengangkutan Udara dengan Latihan Juruterbang Komersial dalam kira-kira 16 bulan. Darjah ditambah menunjukkan kepintaran perdagangan, yang dicari oleh syarikat penerbangan komersial dan berfaedah semasa memohon Pegawai Pertama dan Kapten peranan. Setelah semua teori dan tanah sekolah selesai, pelajar pergi ke Teruel untuk menjalankan tiga fasa penerbangan pertama dengan pesawat Piper PA28, sebelum kembali ke UK untuk melengkapkan fasa maju. Ini membolehkan kita untuk membuat pengurangan £ 10,000 dalam harga di padang golf standard. Ia adalah sama dengan kursus bersepadu yang standard di dalam semua kes-kes lain. Apabila persaingan berjaya kursus ini, pelajar akan layak untuk memohon Peranan Pegawai Pertama di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Sebaik sahaja anda telah mendapat 1,500 jam pengalaman terbang ATPL anda kemudian menjadi 'unfrozen', membolehkan anda untuk memohon peranan Kapten di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Pelajar yang telah berjaya menamatkan Ijazah Yayasan lagi boleh menaik taraf kepada satu tahun Sarjana Muda Sains (Kepujian) Pengurusan Pengangkutan Udara dengan Latihan Juruterbang Komersial ditawarkan melalui pembelajaran jarak jauh. Program Deck Penerbangan Bersepadu kami adalah kursus yang paling popular kami, dan laluan latihan pilihan bagi kebanyakan syarikat penerbangan. Modul Kursus sepenuh masa berpecah kepada tindak 2 bahagian dan... [-]

Program Dek Penerbangan Standard Bersepadu Dengan Ijazah

Online & Campus Combined Sepenuh masa 16 - 28  December 2017 United Kingdom Brighton

Berdasarkan di pusat latihan kami di Brighton City Airport, Program Deck Penerbangan Bersepadu dengan Ijazah adalah program penerbangan latihan sepenuh masa, yang membolehkan pelajar untuk mendapatkan mereka "Frozen ATPL" bersama ijazah Kepujian dalam bidang penerbangan, dengan kerjasama Buckinghamshire Universiti baru. [+]

Berdasarkan di pusat latihan kami di Brighton City Airport, kami Program Deck Penerbangan bersepadu dengan Ijazah adalah program penerbangan latihan sepenuh masa, yang membolehkan pelajar untuk mendapatkan mereka "Frozen ATPL" bersama ijazah Kepujian dalam bidang penerbangan, dengan kerjasama Buckinghamshire Universiti New. Pelajar akan mendapat "Frozen ATPL" dan FdSc Pengurusan Pengangkutan Udara dengan Latihan Juruterbang Komersial dalam kira-kira 16 bulan. Darjah ditambah menunjukkan kepintaran perdagangan, yang dicari oleh syarikat penerbangan komersial dan berfaedah semasa memohon Pegawai Pertama dan Kapten peranan. Apabila persaingan berjaya kursus ini, pelajar akan layak untuk memohon Peranan Pegawai Pertama di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Sebaik sahaja anda telah mendapat 1,500 jam pengalaman terbang ATPL anda kemudian menjadi 'unfrozen', membolehkan anda untuk memohon peranan Kapten di mana-mana syarikat penerbangan komersial. Pelajar yang telah berjaya menamatkan Ijazah Yayasan lagi boleh menaik taraf kepada satu tahun Sarjana Muda Sains (Kepujian) Pengurusan Pengangkutan Udara dengan Latihan Juruterbang Komersial ditawarkan melalui pembelajaran jarak jauh. Program Deck Penerbangan Bersepadu adalah kursus yang paling popular kami, dan laluan latihan pilihan bagi kebanyakan syarikat penerbangan. Modul: Kursus sepenuh masa berpecah kepada tindak 2 bahagian dan modul seterusnya, yang dijalankan secara serentak: Bahagian 1: FdSc Air Pengurusan Pengangkutan dengan Latihan Juruterbang Komersial Struktur dan pembangunan industri pengangkutan udara Pengangkutan udara - Keselamatan dan keselamatan Operasi lapangan terbang Pengenalan kepada kewangan dan ekonomi Pengurusan syarikat penerbangan Pengurusan, kepimpinan dan perubahan Mengapa syarikat penerbangan gagal Bahagian 2: Program Bersepadu Deck Penerbangan Teori asas Fasa terbang 1 & 2 Fasa 3 Penerbangan Teori ATPL Penerbangan Fasa 4 & MCC... [-]