FutureLearn

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada FutureLearn, Kita mahu memberi inspirasi kepada pembelajaran seumur hidup. Itulah sebabnya kami menawarkan pilihan pelbagai percuma, kursus dalam talian yang berkualiti tinggi dan kandungan daripada beberapa universiti terkemuka di dunia dan institusi kebudayaan lain yang cemerlang.

Matlamat kami adalah untuk menyambung pelajar dari seluruh dunia dengan pendidik yang berkualiti tinggi dan dengan satu sama lain. Kami percaya pembelajaran harus yang menyeronokkan, pengalaman sosial, dengan banyak peluang untuk berbincang dan memikirkan apa yang anda telah belajar, untuk membuat penemuan segar dan membentuk idea-idea baru.

Kursus disampaikan satu langkah pada satu masa dan boleh diakses di telefon bimbit, tablet dan desktop, jadi anda boleh muat pembelajaran sekitar kehidupan anda, dan bukannya hidup anda di sekitar pembelajaran.

Kami adalah sebuah syarikat swasta yang dimiliki sepenuhnya oleh Universiti Terbuka, dengan manfaat lebih dari 40 tahun pengalaman dalam pembelajaran jarak jauh dan pendidikan dalam talian. Rakan-rakan kami termasuk lebih 80 terbaik UK dan antarabangsa universiti-universiti, serta institusi dengan arkib besar bahan budaya dan pendidikan, termasuk British Council, Perpustakaan British, dan British Museum.

Kenapa ia berfungsi

FutureLearn menawarkan anda cara baru yang berkuasa untuk belajar dalam talian. Setiap kursus telah direka mengikut prinsip pembelajaran berkesan, melalui bercerita, perbincangan, pembelajaran boleh dilihat, dan menggunakan sokongan masyarakat untuk meraikan kemajuan.

Belajar melalui penceritaan

Setiap universiti rakan kongsi telah mereka bentuk satu pengalaman pembelajaran yang lengkap, yang dibentangkan oleh ahli akademik terkemuka dalam bidang mereka. Daripada kuliah lama disiarkan, idea-idea yang diperkenalkan melalui video yang berkualiti tinggi dan artikel. Anda boleh membincangkan apa yang anda telah belajar, menguji pengetahuan baru anda dengan kuiz interaktif yang menawarkan jawapan berguna dan peluang untuk mencuba lagi jika jawapan adalah salah. Setiap kursus menceritakan, langkah demi langkah, dengan cabaran dan tips berguna di sepanjang jalan, untuk menguji dan membina pemahaman anda.

Perbincangan untuk pembelajaran

Kami belajar dengan lebih baik apabila kita berkongsi dan membahaskan idea dengan rakan-rakan pelajar, untuk memahami pengalaman yang berbeza dan perspektif mereka dan untuk mengisi jurang dalam pengetahuan kita sendiri. Tetapi tidak semua orang suka menjadi sosial, jadi bukannya menghantar pelajar kami ke forum perbincangan berasingan, anda boleh menambah komen anda bersama kandungan.

Anda boleh memulakan dengan membaca apa yang orang lain katakan tentang topik, dan kemudian menyertai dalam apabila anda sudah bersedia. Jika anda terutamanya suka komen, anda boleh memilih untuk mengikuti pengarangnya supaya anda boleh dengan mudah mencari orang dan komen yang merupakan dari yang sangat penting kepada anda.

Kami akan membina di atas ini konsep 'perbincangan dalam konteks' dan 'mengikut' beberapa bulan akan datang, supaya pembelajaran sosial berasa kurang seperti perbualan paksa dan lebih seperti berbual dengan rakan-rakan tentang idea-idea anda dan apa yang anda telah belajar.

pembelajaran yang boleh dilihat

Salah satu cara untuk meningkatkan pembelajaran adalah untuk membuat proses yang boleh dilihat, supaya anda tahu apa yang akan datang akan datang, di mana anda berada dalam perjalanan dan sejauh mana anda telah datang. The To Do senarai memberikan anda gambaran keseluruhan kursus ini, yang menunjukkan aktiviti bagi setiap minggu, dan menyimpan rekod apa yang anda telah selesai.

Halaman profil menyediakan ringkasan aktiviti anda sendiri, termasuk kursus-kursus anda dan mana-mana komen telah dibuat. Kami akan melanjutkan ini dengan papan tanda yang lebih lanjut bagi kursus dan tanda-tanda kemajuan anda.

Komuniti pembelajaran disokong

Satu model tunjuk ajar intensif tidak boleh bekerja untuk kursus percuma besar-besaran, jadi kita perlu menawarkan sokongan dalam talian tanpa rangkaian besar tutor. Penyelesaian itu adalah untuk memanfaatkan kuasa masyarakat, di mana pelajar boleh menggunakan segera kemahiran baru yang diperolehi dengan berkongsi pengetahuan mereka dengan rakan-rakan mereka.

Mengikuti pelajar lain merupakan sebahagian daripada sistem yang kuat kita sedang membina yang akan membolehkan anda untuk mengakui sumbangan yang baik dan menggalakkan orang-orang yang memberi nasihat berguna, dan untuk membina reputasi anda sendiri. Dengan cara ini, kejayaan tidak datang hanya daripada lulus tugasan dan menamatkan kursus, tetapi juga daripada membuat sumbangan kepada FutureLearn masyarakat.

pembelajaran sosial besar-besaran

Semua pendekatan ini perlu bekerja dengan nombor besar pelajar, jadi bahawa komen tidak hanya berkelip lalu, dan reputasi boleh dibina dari masa ke masa. Itulah sebabnya kita memutuskan untuk mewujudkan satu platform pembelajaran sosial besar-besaran baru, menarik kepakaran dari The Open University, BBC, pereka media sosial, serta kami FutureLearn rakan kongsi. Ia adalah cara yang baru belajar.

Nota

pembelajaran yang boleh dilihat diilhamkan oleh kerja-kerja John Hattie, untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari visible-learning.org.

Prinsip kami

Sepuluh prinsip yang memberi panduan bagaimana kita mereka bentuk dan membina FutureLearn.

Dibuka

Jika boleh, kami menggalakkan rakan-rakan kami untuk menjadikan kandungan kursus terbuka dan boleh ditemui, untuk menghubungkan kepada yang terbaik di laman web tersebut dan mengambil bahagian dalam perbincangan dalam talian. Kami berusaha untuk menjadikan kandungan kursus boleh diakses pada peranti sebanyak mungkin dan untuk semua pengunjung. Kami berkongsi proses pembangunan dan hujah di sebalik keputusan perniagaan kami melalui saluran seperti blog kami.

Dengar kepada pelajar kami

Maklum balas daripada pelajar kita berada di tengah-tengah proses pembangunan kami: dari segi kandungan kursus dan ciri-ciri platform. Kami sentiasa melelar dan peningkatan berdasarkan kepada maklum balas dan memerhatikan bagaimana orang belajar. Kami melancarkan ciri secepat mungkin dan belajar daripada bagaimana sebenar orang menggunakannya. Dan kemudian kita menjadikan mereka lebih baik.

memberitahu cerita

Naratif adalah penting. Kami mahu memberi inspirasi kepada pelajar kita untuk pergi dalam perjalanan dan tahu di mana mereka berada dan di mana untuk pergi seterusnya. naratif ini termasuk masa untuk menonton, mendengar dan membaca, ruang untuk perbualan, saya merenung sejenak tenang dan climaxes taksiran. Kami menggunakan bercerita untuk menyampaikan idea dalam cara yang menyeronokkan dan menarik. Dan kita sentiasa membiarkan pelajar mengejar.

mencetuskan perbualan

Perbualan yang berlaku dalam konteks dan penting kepada pengalaman pembelajaran mereka. Pergaulan dibuka secara lalai untuk menggalakkan pembelajaran yg mewakili dan membenarkan semua mendapat manfaat daripada perbincangan. Kami menggalakkan semua orang untuk menjadi pandai bergaul kerana salah satu cara terbaik untuk belajar adalah melalui bercakap dengan orang lain.

Hayati besar-besaran

Kami merebut peluang bahawa sejumlah besar orang belajar bersama-sama mampu: pengetahuan pakar yang wujud dalam kumpulan; bilangan orang dalam talian bersama-sama pada satu masa; cara idea-idea yang mengalir di seluruh rangkaian; dan bagaimana orang ramai boleh membantu memaparkan kandungan yang terbaik. Dan kita belajar daripada menonton bagaimana sekumpulan besar pelajar berkelakuan.

mewujudkan hubungan

Kami menggalakkan pelajar untuk membuat sambungan untuk memberi sokongan bersama, mencabar idea-idea mereka dan menghapuskan kesepian pembelajaran jarak jauh. Kami mewujudkan ruang untuk kumpulan kecil untuk datang bersama-sama dan mencapai kefahaman yang dikongsi.

Pastikan ia mudah

Kami cuba untuk mengelakkan kerumitan di mana mungkin. Kami menggunakan bahasa turun-ke-bumi dan menjadikan pengalaman sebagai mesra dan ramah yang boleh, dan menggalakkan rakan kongsi kami untuk yang sama. Kami mereka bentuk bagi kes-kes penggunaan biasa. Jika ciri-ciri yang berguna tetapi hanya untuk beberapa, kami akan menahan diri untuk memasukkannya, untuk menjaga platform mudah untuk digunakan oleh semua.

Belajar daripada orang lain

Kita meminjam dari yang terbaik penyiaran, permainan dan media sosial untuk mewujudkan satu pengalaman pembelajaran yang menarik dan menyeronokkan. Kami memanfaatkan pengetahuan yang luas dan pengalaman yang wujud di The Open University dan di antara konsortium kami rakan kongsi, yang juga akan berkongsi kekayaan mereka pengalaman sebagai pendidik antara satu sama lain, untuk mencipta produk akhir yang terbaik.

Raikan kemajuan

Kami memberi motivasi kepada pelajar kami dengan memecahkan perjalanan ke langkah-langkah kecil. Setiap langkah adalah gigitan bersaiz membuat kelihatan pembelajaran, membantu pelajar melihat kemajuan dengan cepat dan kerap memikirkan apa yang telah mereka pelajari. Kami meraikan setiap langkah kemajuan, kecil dan besar. Tidak ada perkara seperti keciciran: kami menggalakkan pelajar untuk mengambil dari pengalaman yang sedikit atau sebanyak mana yang mereka inginkan.

Hayati FutureLearners

Kami mahu mewujudkan sebuah komuniti pelajar sepanjang hayat, dan menyediakan batu-batu loncatan dari satu perjalanan ke depan. pelawat kami adalah FutureLearners, bukan pelajar sebuah universiti tertentu.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus - OnlineStudies » Lihat Kursus - HealthcareStudies » Lihat Kursus - Lawstudies »

Contact
Media sosial