Glasgow Caledonian University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa belajar di GCU?

Glasgow Caledonian University (GCU) mempunyai salah satu kampus yang paling moden dan berfokus pada pelajar di UK. Ia mempunyai komuniti 17,000 pelajar dan merupakan salah satu universiti terbesar di Scotland. Universiti ini bangga dengan kemudahannya dan memberikan pengalaman pelajar cemerlang.

Ia adalah Universiti pertama di Scotland yang dianugerahkan status 'Kampus Changemaker' oleh Ashoka U. Melalui penyelidikan inovatif, pengajaran dan kerjasama, GCU mengubah kehidupan. Ia adalah Universiti yang berdedikasi untuk membangunkan pendidikan dan membantu orang di seluruh dunia. Dan anda boleh menjadi sebahagian daripadanya.

Anda akan belajar di kampus antarabangsa. Masyarakat pelajar menyatukan orang dari lebih 100 negara. Anda akan mendapat manfaat daripada perkongsian Universiti di seluruh dunia, termasuk China, India, Amerika Utara dan Selatan, Bangladesh dan Oman. Ia mempunyai kampus di Glasgow, London dan New York.

Belajar di Pusat INTO

Pusat INTO betul di pusat kampus. Di dalamnya, anda akan mendapati sebuah teater kuliah, bilik darjah dan ruang mesyuarat.

Ingin bercakap dengan seseorang? Datang ke Pusat INTO. Anda akan mendapat semua perkhidmatan sokongan kami di sana. Merasa rindu? Bimbang tentang pelajaran anda? Sesuatu di penginapan anda tidak betul? Apa pun isu ini, kami ada di sini untuk anda apabila anda memerlukan kami.

Bergerak ke negara baru adalah satu langkah besar dan kami akan membantu di mana sahaja boleh. Dari membuka akaun bank UK untuk mendaftar dengan doktor. Perlu bantuan dengan visa anda? Tiada masalah - kami akan membantu anda menyusunnya dalam salah satu bengkel visa kami.

Hidup di penginapan pelajar bermakna anda akan membuat kawan sebaik sahaja anda tiba. Semua orang di Pusat akan teruja untuk berjumpa dengan anda! Kami akan menganjurkan beberapa aktiviti yang menyeronokkan dan perjalanan untuk anda supaya anda mendapat masa yang berkualiti dengan rakan-rakan baru anda.

Dan jangan lupa bahawa anda akan mendapat akses kepada semua kelab dan masyarakat di Universiti. Mereka adalah cara yang baik untuk berkawan dengan orang yang suka perkara yang sama seperti anda.

Apa yang membuatkan GCU istimewa?

Glasgow Caledonian University adalah sebuah komuniti. Dengan lebih daripada 20,000 pelajar itu tidak kecil tetapi ia intim.

Anda akan menyertai pelajar dari seluruh dunia - lebih daripada 100 negara yang berbeza, sebenarnya. Kampus itu berdekatan, jadi anda akan mudah untuk berteman.

Mencari tempat untuk bertemu pelajar lain dan berehat? Bangunan Persatuan Pelajar adalah tempat untuk menjadi. Di tingkat pertama, anda akan menemui Bistro Pelajar. Di sini anda boleh berkongsi hidangan dengan rakan-rakan dan bermain bola sepak kolam renang atau meja bersama-sama.

Kampus ini hanya 10 minit berjalan kaki ke pusat bandar Glasgow. Anda akan dimanjakan untuk pilihan ketika datang ke makanan. Apabila anda ingin tinggal di kampus, terdapat tiga kafe untuk anda mengisi minyak dengan makanan ringan dan kopi.

95% pelajar GCU mendapatkan pekerjaan atau melanjutkan pengajian dalam tempoh enam bulan selepas tamat (DLHE 2015). Itulah kerana darjah di sini difokuskan untuk menyediakan anda untuk kerjaya yang luar biasa, apa sahaja yang anda pilih. Pengalaman kerja ditawarkan dalam kebanyakan kursus, memberikan kelebihan kepada graduan lain. Dan anda akan mendapatkan tangan anda pada beberapa peralatan pakar, seperti:

  • suite penyiaran
  • sebuah hospital maya
  • makmal simulasi klinikal
  • klinik mata

Bersedia untuk masa depan anda

Belajar di UK mungkin agak berbeza dengan apa yang anda gunakan. Tetapi, jangan risau, kakitangan pengajar kami yang ramah akan membantu anda menyesuaikan diri dengan budaya pembelajaran di sini.

Mereka akan menunjukkan kepada anda cara menulis esei akademik dan rujukan sumber anda. Anda akan mendapat banyak latihan dan sokongan dengan menulis, menjalankan penyelidikan dan membuat persembahan. Jadi, apabila tiba masanya, anda akan bersedia untuk ijazah anda.

Program ijazah GCU adalah fokus kerjaya. Apa jua kerja yang anda mahu lakukan pada masa hadapan, ijazah dari GCU boleh membantu anda ke sana. Lebih daripada 95% graduan GCU mendapat pekerjaan atau melanjutkan pelajaran dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian. Kebanyakan darjah mengandungi elemen pengalaman kerja, jadi anda akan mendapat wawasan yang unik ke dalam industri dan membuat kenalan untuk masa depan.

Ijazah dari GCU dianggap baik dan dihormati di seluruh dunia, jadi anda berada dalam syarikat yang baik. Program GCU disokong oleh jenama global utama seperti Santander, FMC Technologies dan Marks

Belajar di tengah-tengah Glasgow

Lokasi kampus Universiti adalah sesuai untuk pelajar. Dengan pusat bandar, hanya lima minit berjalan kaki dari kampus, anda akan mendapat keseronokan hidup di bandar kosmopolitan yang sibuk. Glasgow merangkumi pelajar antarabangsa dan mempunyai komuniti pelajar yang besar, jadi anda akan berasa selesa di rumah.

Cinta sukan? Dengan lebih daripada 50 kelab sukan untuk menyertai, anda pasti dapat mencari yang sesuai untuk anda. Anda akan mendapat akses ke Pusat Sukan Arc, dengan dua gim yang menyediakan peralatan kardio dan angkat berat. Dan anda akan dapat mengambil bahagian dalam kelas kecergasan seperti yoga dan boxercise.

Jika anda ingin bermain permainan badminton atau bola keranjang dengan kawan-kawan, anda boleh menyewa salah satu dewan sukan dua Arc. Atau nikmati permainan tenis, bola sepak atau bola tampar di kawasan aktiviti luaran yang baru.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Undergraduate Pathways » Lihat Diploma Siswazah »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Siswazah

International Graduate Diploma in Built Environment

Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Glasgow

[+]

Apa yang istimewa mengenai program ini? tahap tertinggi penjagaan dan sokongan peribadi Siapa yang patut memohon program Diploma Graduate?

Diploma Graduate ini sesuai untuk pelajar antarabangsa yang memerlukan pengenalan kepada kajian subjek sebagai persiapan untuk belajar di peringkat pasca siswazah, atau untuk menaik taraf kelayakan jika anda telah belajar Diploma 3 tahun dalam subjek yang relevan. Diploma Graduan juga sesuai untuk mereka yang ingin meningkatkan atau mengemas kini pengetahuan mata pelajaran mereka atau mereka yang memerlukan untuk meningkatkan kemahiran belajar Bahasa Inggeris mereka dalam konteks subjek pilihan mereka.

Anugerah

Panjang kursus: 3 syarat (9 bulan)... [-]


International Graduate Diploma in Business and Management

Campus Sepenuh masa 6 - 12  January 2019 United Kingdom Glasgow

[+]

Di mana ia akan membawa saya? pengurusan msc

GCU London

pengurusan msc Apa yang istimewa mengenai program ini? tahap tertinggi penjagaan dan sokongan peribadi

[-]

International Graduate Diploma in Computing

Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Glasgow

Offering direct entry to a postgraduate degree within the School of Engineering and Computing at Glasgow Caledonian University. [+]

Improve your understanding of academic and English language abilities for entry to Master's degrees in computing at Glasgow Caledonian University.

Why apply for the Graduate Diploma programme? university placement for all successful students a quality assured university programme with accreditation in the Scottish Credit and Qualifications Framework (SCQF) full university status a campus-based programme with access to all facilities at Glasgow Caledonian University's award-winning, city centre campus Where will it take me?

The Graduate Diploma in Computing leads to the following postgraduate degrees:

School of Engineering and Computing

MA 3D Design for Virtual Environments MSc Advanced Computer Networking MSc Web Systems Development (.NET) MSc Network Security What is special about this programme? ... [-]

International Graduate Diploma in Engineering

Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Glasgow

[+]

Diploma Graduate ini sesuai untuk pelajar antarabangsa yang memerlukan pengenalan kepada kajian subjek sebagai persiapan untuk belajar di peringkat pasca siswazah, atau untuk menaik taraf kelayakan jika anda telah belajar Diploma 3 tahun dalam subjek yang relevan. Diploma Graduan juga sesuai untuk mereka yang ingin meningkatkan atau mengemas kini pengetahuan mata pelajaran mereka atau mereka yang memerlukan untuk meningkatkan kemahiran belajar Bahasa Inggeris mereka dalam konteks subjek pilihan mereka.

Anugerah

Panjang kursus: 3 syarat (9 bulan)

Usia: 17 tahun ke atas

Tidak memenuhi syarat kemasukan? Kami juga menawarkan kursus Bahasa Inggeris Akademik

[-]

Undergraduate Pathway

International Year One in Business and Management

Campus Sepenuh masa 9 - 15  October 2018 United Kingdom Glasgow

[+]

Mengapa memohon program Antarabangsa Tahun Satu? penempatan universiti terjamin untuk semua pelajar yang berjaya status universiti penuh Di manakah ini akan membawa saya?

Sebagai pelajar laluan berjaya, anda akan mempunyai akses kepada beberapa pilihan perkembangan universiti. Setiap pilihan perkembangan akan mengikuti laluan khusus dan keperluan spesifik untuk kemahiran bahasa Inggeris / belajar dan gred keseluruhan. Anda juga akan mendapati beberapa kursus mempunyai keperluan khusus, seperti:

berjaya menamatkan temuduga; setelah mempelajari disiplin yang berkaitan; yang sebelum ini telah menamatkan ijazah; atau mempunyai IELTS 6.0 atau setara dalam bahasa Inggeris. Apa yang istimewa mengenai program ini? ... [-]

International Year One in Computing

Campus Sepenuh masa 9 - 15  October 2018 United Kingdom Glasgow

[+]

Mengapa memohon program Antarabangsa Tahun Satu? penempatan universiti terjamin untuk semua pelajar yang berjaya status universiti penuh Di mana ia akan membawa saya?

Pengkomputeran

Umur: 16 tahun ke atas

Akademik: Menyelesaikan pendidikan selama 12 tahun dengan gred yang baik

Tidak memenuhi syarat kemasukan? Kami juga menawarkan kursus Bahasa Inggeris Akademik

[-]

International Year One in Engineering

Campus Sepenuh masa 9 - 15  October 2018 United Kingdom Glasgow

[+]

kejuruteraan

Kejuruteraan Tenaga Elektrik (Hons)

(The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2017)

Sebagai pelajar laluan berjaya, anda akan mempunyai akses kepada beberapa pilihan perkembangan universiti. Setiap pilihan perkembangan akan mengikuti laluan khusus dan keperluan spesifik untuk kemahiran bahasa Inggeris / belajar dan gred keseluruhan. Anda juga akan mendapati beberapa kursus mempunyai keperluan khusus, seperti:

berjaya menamatkan temuduga; setelah mempelajari disiplin yang berkaitan; yang sebelum ini telah menamatkan ijazah; atau

Tidak memenuhi syarat kemasukan? Kami juga menawarkan kursus Bahasa Inggeris Akademik

[-]

International Year One in Science

Campus Sepenuh masa 9 - 15  January 2019 United Kingdom Glasgow

[+]

Kami menjamin untuk mencari tempat untuk belajar di peringkat yang sesuai dan universiti jika anda berjaya menyelesaikan program Foundation Antarabangsa anda, mengikuti nasihat profesional yang ditawarkan oleh kakitangan INTO dan memenuhi keperluan kehadiran minimum.

Sebagai pelajar laluan berjaya, anda akan mempunyai akses kepada beberapa pilihan perkembangan universiti. Setiap pilihan perkembangan akan mengikuti laluan khusus dan keperluan spesifik untuk kemahiran bahasa Inggeris / belajar dan gred keseluruhan. Anda juga akan mendapati beberapa kursus mempunyai keperluan khusus, seperti:

berjaya menamatkan temuduga; setelah mempelajari disiplin yang berkaitan; yang sebelum ini telah menamatkan ijazah; atau mempunyai IELTS 6.0 atau setara dalam bahasa Inggeris. ... [-]

Contact

INTO Glasgow Caledonian University

Alamat Cowcaddens Road
G4 0LU Glasgow, Scotland, United Kingdom
Website http://www.intostudy.com/en-gb/universities/glasgow-caledonian-university