INTO Manchester in partnership with The University of Manchester

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Bandar ini untuk pelajar antarabangsa

Manchester adalah salah satu daripada bandaraya yang paling maju di Eropah - itulah sebabnya ia menjadi rumah kepada lebih ramai pelajar antarabangsa daripada mana-mana rantau lain di UK.

Lokasi kedua Pusat Pengajian INTO dan dewan tempat tinggal berdekatan bermakna anda akan sentiasa dekat dengan kegembiraan

Dan sebagai pelajar INTO, anda juga boleh mengakses pelbagai kemudahan akademik dan rekreasi University of Manchester.

"Universiti Terbaik Tahun"

Seperti yang anda harapkan daripada perekrut pelajar antarabangsa terbesar di UK, Universiti Manchester menawarkan pelaburan yang tiada tandingan dalam kemudahan canggih untuk penyelidikan dan pembelajaran.

£ 750 juta telah dilaburkan sejak tahun 2004, yang telah membantu Universiti Manchester sebagai 'Universiti Terbaik Tahunan' dua kali dalam sepuluh tahun terakhir (Sunday Times dan Times Higher Education Supplement).

Looking forward, Universiti melabur lebih £ 1 bilion menjelang 2022. Akan ada kampus kejuruteraan baru, pusat-pusat baru untuk undang-undang dan perniagaan, penambahbaikan utama perpustakaan, lanjutan kepada bangunan Kesatuan Pelajar, sebuah medis baru sekolah, dan penambahbaikan utama ke kawasan sekitar kampus.

Tidak semestinya masa yang lebih baik untuk anda belajar di The University of Manchester!

Pengiktirafan global sebagai universiti pilihan

Universiti Manchester adalah rumah kepada lebih daripada 12,000 pelajar antarabangsa dari lebih 150 buah negara. Populariti ini adalah kerana pengiktirafan global terhadap pendidikan dan penyelidikan yang berkualiti tinggi.

Sebagai ahli universiti Russell Group - terdiri daripada 24 universiti penyelidikan terkemuka UK - Universiti menggunakan 5,900 staf akademik dan penyelidikan, ramai yang menjadi pemimpin dalam bidang mereka.

Dengan pembelajaran berkelas dunia yang begitu tinggi, tidak hairanlah bahawa 25 pemenang Hadiah Nobel telah belajar atau bekerja di Universiti.

Salah satu institusi penyelidikan teratas di UK

Dari kelahiran komputer moden dan pemisahan pertama atom untuk merintis kerja dengan 'bahan ajaib' baru, Graphene, penyelidikan inovatif adalah di jantung etos Universiti of Manchester.

Penyelidikan ini akan menyokong pembelajaran ijazah anda, dan anda akan diajar oleh kakitangan di barisan hadapan subjek mereka. Banyak program sarjana menawarkan anda peluang untuk menyumbang kepada penyelidikan di sekolah pengajian anda. Ini akan membantu mengembangkan kemahiran yang boleh dipindahkan yang boleh dibawa ke tempat kerja atau pengajian pasca siswazah.

Universiti adalah salah satu daripada institusi penyelidikan terkemuka di UK - dengan Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014 (REF) mengisytiharkan 83% aktiviti penyelidikan sebagai 'terkemuka di dunia' atau 'cemerlang antarabangsa', dan setiap tahun menarik lebih daripada £ 247 juta dalam pembiayaan untuk luaran penyelidikan.

Kehidupan di luar bilik darjah

Sebagai pelajar antarabangsa, anda boleh hidup sebagai sebahagian daripada komuniti pelajar yang bersemangat di dewan kediaman kami yang dibina. Atau mengapa tidak mengalami kehidupan British sebenar di homestay keluarga? Kedua-dua pilihan menawarkan persekitaran yang selamat dan selesa untuk berkembang - baik secara akademik dan sebagai orang.

INTO Manchester Welcome Desk boleh didapati untuk sebarang soalan yang mungkin anda miliki, dan anda juga boleh menghubungi nombor telefon 24-jam dalam keadaan kecemasan.

Sisi sosial kehidupan universiti

Ketika datang ke sisi sosial kehidupan universiti, The University of Manchester adalah pilihan yang tepat untuk pelajar antarabangsa. Kesatuan Pelajar adalah yang terbesar di UK, dengan lebih dari 300 kelab pelajar dan masyarakat untuk anda cuba.

Dan Persatuan Antarabangsa menyediakan persekitaran sosial yang mendukung untuk semua pelajar antarabangsa yang belajar di Manchester.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Tahun Penubuhan » Lihat Health Kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Tahun Penubuhan

International Foundation in Biosciences

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Manchester

[+]

Biologi Pembangunan BSc (Kepujian)

Sains Tanaman BSc (Hons)

Bahasa Inggeris: IELTS 5.5 atau setaraf

Tidak memenuhi syarat kemasukan? Kami juga menawarkan Persediaan Bahasa Inggeris Akademik untuk kursus Pelajar Yayasan.

[-]

International Foundation in Engineering and Science

Campus Sepenuh masa 9 - 12  June 2019 United Kingdom Manchester

[+]

[-]

International Foundation in Humanities and Social Sciences

Campus Sepenuh masa 9 - 12  January 2019 United Kingdom Manchester

[+]

[-]

International Foundation in Psychology

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Manchester

[+]

Siapa yang patut memohon program Yayasan Antarabangsa?

Anda harus memohon kursus ini jika anda telah menyelesaikan pendidikan sekolah menengah di negara asal anda.

Penyelesaian program yang berjaya akan membolehkan anda memohon kemasukan ke universiti lain di UK.

Panjang kursus: 3 syarat (9 bulan)

Usia: 17 tahun ke atas

Akademik: Menyelesaikan pendidikan selama 12 tahun dengan gred yang baik

Bahasa Inggeris: IELTS 5.5 atau setaraf

[-]

Contact

INTO Manchester in partnership with The University of Manchester

Alamat Bridgewater House, 58/60 Whitworth Street
M1 6LT Manchester, England, United Kingdom
Website http://www.intostudy.com/en-gb/universities/the-university-of-manchester