Baca keterangan rasmi

Satu komuniti penyelesaian masalah yang berdedikasi untuk mencari penyelesaian inovatif untuk cabaran terbesar di dunia

Imperial College London adalah universiti sepuluh dunia dengan reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan.

Secara konsisten diberi nilai di kalangan universiti terbaik di dunia, Imperial komited untuk membangunkan generasi penyelidik, saintis dan ahli akademik seterusnya melalui kerjasama di seluruh bidang.

Terletak di tengah-tengah London, Imperial adalah ruang multidisiplin untuk pendidikan, penyelidikan, terjemahan dan pengkomersilan, memanfaatkan sains dan inovasi untuk menangani cabaran global.

Fakta dan angka

Pada tahun 1907, Royal College of Science, Royal School of Mines dan City

  • Imperial adalah rumah kepada 17,000 pelajar dan 8,000 kakitangan .
  • Lebih 6,700 darjah dianugerahkan oleh Imperial College London setiap tahun.
  • Kami adalah komuniti antarabangsa, menarik pelajar dari lebih daripada 125 buah negara .
  • Kolej ini memberi tumpuan kepada empat bidang utama sains, kejuruteraan, perubatan dan perniagaan dan terkenal kerana penerapan kemahiran ini kepada industri dan perusahaan.
  • Kecemerlangan dalam pendidikan adalah teras etika Imperial dan tercermin dalam kedudukan UK dan antarabangsa.
  • Imperial adalah rumah kepada kepekatan terbesar penyelidikan berdampak tinggi di mana-mana universiti utama UK.
  • Imperial memegang anugerah Perak Athena Swan, yang mengakui memajukan karier wanita dalam sains, teknologi, kejuruteraan, matematik dan perubatan di akademik.
  • Ahli cemerlang Kolej ini telah merangkumi 14 pemenang Hadiah Nobel dan tiga Pingat Medali .

Global Imperial

Imperial adalah universiti paling antarabangsa di UK. Kerjasama, penemuan dan rangkaian global Imperial mengubah kehidupan dan mewujudkan peluang di UK dan di seluruh dunia.

Kecemerlangan Kolej - secara konsisten berada di kalangan universiti sepuluh terbaik dunia - muncul dari para pelajar dan kakitangan berbakat yang datang dari seluruh dunia, dan sokongan dari rangkaian alumni, kawan dan kolaborator global. Imperial adalah komuniti akademik global di mana orang dari budaya yang berbeza menyumbang perspektif yang pelbagai, idea baru dan pendekatan baru untuk menyelesaikan masalah yang rumit.

60% pelajar Imperial datang dari luar UK, termasuk 20% dari negara-negara Eropah yang lain. Dua pertiga penyelidikan Imperial termasuk seorang kolaborator antarabangsa, yang merangkumi rakan akademik di lebih dari 130 negara.

Kami percaya bahawa inovasi berkembang maju "apabila budaya bertembung dan berkolaborasi". Itulah sebabnya kita mempertahankan nilai antarabangsa kita dan berfikir dan bertindak di peringkat antarabangsa.

Kami Adakah Antarabangsa

Apakah yang dimaksudkan oleh dunia untuk anda? Kakitangan kami berkongsi pengalaman mereka dengan kerjasama dan perkongsian antarabangsa.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

Imperial College of London

Sertai kami untuk musim panas penemuan. Sekolah musim panas ini untuk pelajar siswazah semasa mana-mana warganegara menawarkan tingkap yang unik ke dalam pendekatan revol ... [+]

Sertai kami untuk musim panas penemuan. Sekolah musim panas ini untuk pelajar siswazah semasa mana-mana warganegara menawarkan tingkap yang unik ke dalam pendekatan revolusi Imperial untuk beberapa cabaran terbesar di dunia.

Mengimbangi kuliah dengan tugas praktikal, ini adalah peluang untuk anda mencabar diri sendiri secara akademik dan peribadi semasa anda menyertai komuniti pelajar global.

Anda juga akan mendapat pandangan pertama dalam kehidupan di 10 universiti teratas dunia, dengan banyak peluang untuk melihat sendiri mengapa London menarik lebih banyak pelajar antarabangsa daripada mana-mana bandar lain di dunia.

Belajar dari pakar

Kerja pakar kami untuk menjadikan dunia tempat yang lebih sihat, selamat dan bersih untuk membantu kami mendapat gelaran universiti paling inovatif di UK untuk tahun ketiga yang berjalan (Reuters 'Universities Most Innovative Europe 2018).... [-]

United Kingdom Kensington
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
12 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

A day in the life of Imperial