Le Cordon Bleu London

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Le Cordon Bleu London Le Cordon Bleu adalah tentang mengajar teknik-teknik asas dalam masakan, Patisserie, wain atau pihak pengurusan untuk memastikan setiap pelajar kita berjaya dalam hidup. Kami percaya bahawa dengan mengajar anda kaedah klasik khusus anda, anda kemudian boleh dikenakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda.

  1. Keuntungan salah satu m industriost diiktiraf di peringkat antarabangsa kelayakan A diploma Le Cordon Bleu adalah salah satu yang diiktiraf dan dihormati oleh profesional masakan dan dianggap sebagai sinonim dengan kualiti yang cemerlang. Dibangunkan oleh pakar-pakar kita sendiri, bahan akademik kami menyediakan pelajar dengan sehingga kini, baik dikaji dan pengetahuan praktikal - selaras dengan apa yang diperlukan dalam dunia profesional pada hari ini.

Setelah menamatkan pengajian anda akan menjadi sebahagian daripada Alumni Network luar biasa termasuk: Hideko Kawa, Tess Ward, Yottam Ottolenghi, Peggy Porschen, John Whaite dan Michael Swamy hanya untuk menamakan beberapa.

  1. Kereta Api di bawah bimbingan pakar-pakar yang paling diiktiraf

Belajar daripada satu pasukan klasik terlatih Master Chef, Wain dan Hospitaliti profesional yang berdedikasi untuk berkongsi 'savoir-faire' mereka akan memastikan kejayaan anda. Di Le Cordon Bleu, kami bangga pada guru-guru yang menggunakan yang terbaik dalam bidang mereka, untuk memastikan pendidikan pelajar-pelajar kita terima adalah kualiti paling tinggi.

  1. Belajar di negeri-of-the-art kemudahan

Le Cordon Bleu sekolah London menawarkan sebahagian daripada kemudahan yang paling canggih dan peralatan untuk menyediakan anda untuk dunia masakan esok. Peralatan yang ada di sekolah kami membolehkan pelajar-pelajar kita untuk belajar klasik masakan Perancis, antarabangsa dan moden.

Ia termasuk:

stesen kerja serba lengkap yang menggabungkan pelbagai induksi dan kawasan penyediaan bagi setiap pelajar mandi air sous-vide digital multi-zon ketuhar perolakan dapur bakeri dengan halangan / proofers dan batu berdasarkan ketuhar dek dilengkapi sepenuhnya tandoori dan itik ketuhar siling pengudaraan yang baik anggur profesional bilik merasa

  1. Jadilah sebahagian daripada rangkaian antarabangsa

Dengan jumlah yang semakin meningkat daripada sekolah-sekolah, sebagai sebahagian daripada keluarga Le Cordon Bleu akan membuka anda sehingga rangkaian antarabangsa kenalan dan rakan-rakan. Rangkaian kami adalah tiada tandingannya untuk menyediakan graduan dengan platform yang terbaik untuk melancarkan kerjaya antarabangsa.

Setiap tahun kami mengalu-alukan lebih 100 negara untuk sekolah.

  1. Live dan kajian di salah satu bandar yang paling menarik di dunia

Le Cordon Bleu terletak di salah satu daripada bandar-bandar yang paling inovatif dan dinamik di dunia. London secara meluas dianggap sebagai salah satu daripada ibu gastronomi dunia, menarik beberapa tukang masak yang paling menarik untuk bekerja di industri kulinari dan hospitaliti yang semakin meningkat. Sebuah bandar yang lancar menggabungkan gaya klasik dan moden, kepelbagaian London digambarkan dalam senario makanan yang sentiasa berubah-ubah.

Ia adalah nafsu makan tidak pernah puas di bandar ini untuk makanan yang paling menarik dan inovatif, yang menjadikan London pilihan yang tepat bagi mereka yang mengikuti kerjaya dalam seni masakan, wain dan hospitaliti.

  1. Manfaat dari lebih 120 tahun pengalaman dan pembelajaran

Ditubuhkan pada tahun 1895, Le Cordon Bleu hingga ke hari ini kekal sebagai pemimpin industri dalam seni masakan Perancis, pendidikan gastronomi, wain dan hospitaliti. Program kami adalah diiktiraf di peringkat antarabangsa, yang membolehkan graduan peluang untuk mengembara dan membina kerjaya bertaraf dunia perbezaan.

  1. Nikmati sekali dalam pengalaman seumur hidup!

MEMENANGI ANUGERAH KEMUDAHAN

Selepas lebih 50 tahun pada 114 Marylebone Lane, langkah Le Cordon Bleu di London hingga 15 Bloomsbury Square pada tahun 2012 didorong oleh komitmen berterusan kami untuk menyampaikan berkaliber tertinggi pendidikan kulinari dan hospitaliti, membina lebih 115 tahun pengalaman latihan pelajar di peringkat global. Penggunaan peralatan memotong kelebihan bukan sahaja menyediakan pelajar-pelajar kita dengan alat-alat yang berkualiti tinggi untuk membangunkan kemahiran tetapi juga menyediakan pengalaman kehidupan di persekitaran kerja yang profesional.

Kami sumber hanya hasil yang terbaik untuk digunakan semasa sesi praktikal dan demonstrasi, dan sentiasa mengkaji semula pembekal kami untuk memastikan anda sentiasa bekerja dengan bahan-bahan yang berkualiti tinggi. Dengan membekalkan pelajar-pelajar kita dengan barangan pakar, anda belajar untuk membangunkan deria dan teknik dengan bahan-bahan premium anda untuk menyediakan untuk alam sekitar profesional.

A KERJAYA GLOBAL Dengan rangkaian luas kami seni, wain dan pengurusan kursus masakan yang komprehensif, kami membantu anda menetapkan asas-asas untuk kerjaya global.

Berbekalkan kemahiran, kualiti dan memandu anda memperoleh di Le Cordon Bleu, anda akan dapat meningkat kepada cabaran kerjaya masa depan anda dan memilih dari banyak pilihan di antara jawatan yang pelbagai dan menarik di seluruh dunia.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus musim panas » Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Dalam Pengurusan Masakan

Campus Sepenuh masa 200  August 2018 United Kingdom London

Diploma Pengurusan Masak-memasak telah direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk berjaya sebagai pengurus esok dalam industri hospitaliti dan restoran di peringkat antarabangsa. [+]

Diploma Pengurusan Masak-memasak telah direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk berjaya sebagai pengurus esok dalam industri hospitaliti dan restoran di peringkat antarabangsa.

Le Cordon Bleu Diploma Pengurusan Culinary memberi tumpuan kepada pendidikan kemahiran masakan, kemahiran memasak dan pengurusan. program ini adalah interaktif dengan teknik memasak maju (moden / masakan deria molekul / pelbagai) sebagai unit capstone yang program ini disokong dengan pelbagai kemahiran pengurusan diperlukan dalam persekitaran dapur profesional moden. Pengurusan masakan menekankan inovasi, kreativiti dan aplikasi teori kepada amalan.

Kursus ini adalah sesuai untuk Le Cordon Bleu graduan seni kulinari yang ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang pengurusan masakan.... [-]


Diploma Dalam Trend Kemahiran Memasak, Pemakanan & Makanan

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom London

Dibangunkan oleh pakar-pakar industri, Diploma Gastronomy, Pemakanan & Food Trend telah dicipta untuk bertindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat dalam makanan yang sihat. [+]

Dibangunkan oleh pakar-pakar industri, Diploma Gastronomy, Pemakanan & Food Trend telah dicipta untuk bertindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat dalam makanan yang sihat.

diploma memastikan profesional industri masa depan berkesan boleh bertindak balas terhadap kepentingan pengguna dalam kesihatan, kesihatan dan makanan berkhasiat tanpa menjejaskan kelestarian atau kreativiti masakan.

Kursus ini mengintegrasikan prinsip-prinsip pemakanan ke dalam seni kulinari dalam usaha untuk mewujudkan inovatif, memberi inspirasi DAN makanan yang sangat berkhasiat. Ia bertujuan untuk membina asas yang akan membolehkan anda untuk meningkat dalam kerjaya industri makanan masa depan anda.... [-]


Diploma Dalam Wain, Kemahiran Memasak Dan Pengurusan

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom London

Diploma Wain, Gastronomy dan Pengurusan menyediakan pelajar untuk berjaya dalam dunia wain dengan pendekatan operasi dan strategik untuk perniagaan makanan dan minuman. [+]

Diploma Wain, Gastronomy dan Pengurusan menyediakan pelajar untuk berjaya dalam dunia wain dengan pendekatan operasi dan strategik untuk perniagaan makanan dan minuman.

A diploma dibangunkan oleh profesional wain terkenal untuk bertindak balas kepada keperluan industri.

Diploma Wain, Gastronomy dan Pengurusan telah direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang mendalam wain menggabungkan wain analisis deria, pengeluaran wain, makanan dan wain berpasangan, pemasaran dan pengurusan perniagaan. lawatan ke ladang anggur terkenal, kilang bir, dan kilang penyulingan, serta lawatan ke tastings perdagangan, membuat ini salah satu kursus wain yang paling inovatif dan profesional di UK.... [-]


Diplome De Boulangerie

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom London

Diplome kami de Boulangerie telah dibangunkan khusus untuk memenuhi keperluan sektor masakan yang berkembang industri hospitaliti. Program ini bertujuan untuk menyediakan anda dengan kemahiran yang klasik dan praktikal seni Boulangerie, pengurusan dapur, dan kemahiran memasak. [+]

Diplome kami de Boulangerie telah dibangunkan khusus untuk memenuhi keperluan sektor masakan yang berkembang industri hospitaliti. Program ini bertujuan untuk menyediakan anda dengan kemahiran yang klasik dan praktikal seni Boulangerie, pengurusan dapur, dan kemahiran memasak.

Di kursus ini, anda akan mempelajari pelbagai jenis teknik Boulangerie seperti doh asas roti, viennoiserie, dan ciptaan dan menguruskan kultur pemula anda sendiri untuk doh masam. Anda akan mendapat peluang untuk membangunkan kreativiti anda di samping juga mengembangkan pemahaman anda tentang bagaimana untuk menjalankan perniagaan kecil.

Program ini akan menyediakan anda dengan pengetahuan semua aspek perdagangan Boulangerie itu. Anda akan belajar melalui demonstrasi, permohonan praktikal, ceramah, dan pada lawatan industri tapak.... [-]


Diplome De Cuisine

Campus Sepenuh masa 6 - 9  August 2018 United Kingdom London

sangat terkenal Diploma Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis yang terdapat hari ini. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda. [+]

sangat terkenal Diploma Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis yang terdapat hari ini. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda.

Dengan berjaya melengkapkan Diploma Masakan anda akan bersedia untuk maju dengan pelbagai peluang kerjaya yang menarik setelah mempelajari semua kemahiran profesional yang diperlukan. Anda akan diajar oleh pasukan kami chef master dilatih secara klasik yang mempunyai pengalaman bekerja dalam jawatan kanan di dapur yang terbaik di dunia dan Michelin membintangi restoran.... [-]


Diplome De Pâtisserie

Campus Sepenuh masa 6 - 9  August 2018 United Kingdom London

Diplome kami de Pâtisserie terdiri daripada tiga sijil: Asas, Pertengahan dan Superior. Seperti yang anda kemajuan, teknik-teknik yang diajar menjadi lebih maju untuk membangunkan kebolehan anda dengan cara yang berstruktur. Diploma kami diiktiraf di peringkat global sebagai salah satu kelayakan masakan yang paling dihormati. [+]

Diplome kami de Pâtisserie terdiri daripada tiga sijil: Asas, Pertengahan dan Superior. Seperti yang anda kemajuan, teknik-teknik yang diajar menjadi lebih maju untuk membangunkan kebolehan anda dengan cara yang berstruktur. Diploma kami diiktiraf di peringkat global sebagai salah satu kelayakan masakan yang paling dihormati.

Seluruh tuisyen anda, anda akan mempelajari kemahiran patisserie klasik semasa membangunkan bakat kreatif anda. chef master pâtisserie kami akan membawa demonstrasi menunjukkan teknik penting dalam penciptaan dan hiasan patisserie klasik dan pencuci mulut restoran kontemporari.

Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda.... [-]


Diplome Intensif De Cuisine

Campus Sepenuh masa 6 - 9  August 2018 United Kingdom London

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Intensive kami Diplome de Cuisine, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik masakan klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat. [+]

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Intensive kami Diplome de Cuisine, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik masakan klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat.

Membangunkan kemahiran anda dalam masakan dan belajar untuk membuat hidangan rasa yang luar biasa dan persembahan. Anda akan mendapat pengetahuan dari pasukan kami yang Master Chef dilatih secara klasik yang mempunyai tahun pengalaman bekerja dalam Michelin bintang restoran dan dapur terbaik dalam industri.

Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda.... [-]


Diplome Intensif De Pâtisserie

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom London

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Diplome Intensive kami de Pâtisserie, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik pâtisserie klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat. [+]

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Diplome Intensive kami de Pâtisserie, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik pâtisserie klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat.

Melalui kajian program ini, anda akan menjadi sangat mahir dalam bidang masakan pastri dan mendapat kemahiran kreatif penting bagi mencipta hidangan yang luar biasa dan showpieces. Pengetahuan dikongsi oleh pasukan kami Master Chef dilatih secara klasik yang mempunyai tahun pengalaman bekerja dalam Michelin bintang restoran dan dapur terbaik dalam industri.

Asas dan Pertengahan peringkat diploma ini siap dalam tempoh tiga bulan, dengan tahap Superior selesai melalui tiga bulan lagi pengajian.... [-]


Le Cordon Bleu Diplome Grand

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom London

Dihormati di seluruh industri masakan dan hospitaliti sebagai tanda kecemerlangan, Le Cordon Bleu Grand Diplôme® ialah kelayakan berpengaruh yang membolehkan anda untuk memenuhi cita-cita anda dan mengejar yang paling dicari kerjaya. Anda mula-mula mengajar kemahiran asas masakan sebelum memohon pengetahuan ini untuk hasil yang berkualiti tinggi dan bahan-bahan yang pakar. [+]

Dihormati di seluruh industri masakan dan hospitaliti sebagai tanda kecemerlangan, Le Cordon Bleu Grand Diplôme® ialah kelayakan berpengaruh yang membolehkan anda untuk memenuhi cita-cita anda dan mengejar yang paling dicari kerjaya. Anda mula-mula mengajar kemahiran asas masakan sebelum memohon pengetahuan ini untuk hasil yang berkualiti tinggi dan bahan-bahan yang pakar.

Grand Diplôme® kami adalah kelayakan masakan yang paling berprestij dari Le Cordon Bleu, menggabungkan kajian kami Diplome de Cuisine dan Diplome de Pâtisserie. Ini diploma yang diiktiraf dianugerahkan selepas sembilan bulan tuisyen sepenuh masa.

sangat terkenal Diploma Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis yang terdapat hari ini. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda.... [-]


Kursus musim panas

Le Cordon Bleu Summer School

Campus Sepenuh masa 1 - 42  August 2018 United Kingdom London

Le Cordon Bleu has a large variety of cookery courses available this summer. From classes of just few hours to formally accredited 6 week courses, you should be able to find the cooking course that would suit you best. Our culinary courses are a wonderful way to learn more about the fundamental techniques in cuisine, pâtisserie or wine in entertaining and informal classes. [+]

Le Cordon Bleu has a large variety of cookery courses available this summer. From classes of just few hours to formally accredited 6 week courses, you should be able to find the cooking course that would suit you best. Our culinary courses are a wonderful way to learn more about the fundamental techniques in cuisine, pâtisserie or wine in entertaining and informal classes.

Whether you are preparing for a professional cooking career or just wish to study over the summer for your own interest you should be able to find a summer programme for you.

INTENSIVE CUISINE AND PÂTISSERIE CERTIFICATES Intensive Basic Cuisine

Prerequisite: none

Duration: 6 weeks

Intensive Basic Cuisine introduces you to the traditional French culinary techniques. In this initial programme you will learn:... [-]


Video

Le Cordon Bleu London - The Campus

Le Cordon Bleu London - Your Teachers

Le Cordon Bleu London - Our Students

Contact
Alamat pos
15 Bloomsbury Square
WC1A 2LS

GB
Alamat lokasi
15 Bloomsbury Square
WC1A 2LS

London, England, GB