Le Cordon Bleu London

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Le Cordon Bleu London Le Cordon Bleu adalah tentang mengajar teknik-teknik asas dalam masakan, Patisserie, wain atau pihak pengurusan untuk memastikan setiap pelajar kita berjaya dalam hidup. Kami percaya bahawa dengan mengajar anda kaedah klasik khusus anda, anda kemudian boleh dikenakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda.

  1. Keuntungan salah satu m industriost diiktiraf di peringkat antarabangsa kelayakan A diploma Le Cordon Bleu adalah salah satu yang diiktiraf dan dihormati oleh profesional masakan dan dianggap sebagai sinonim dengan kualiti yang cemerlang. Dibangunkan oleh pakar-pakar kita sendiri, bahan akademik kami menyediakan pelajar dengan sehingga kini, baik dikaji dan pengetahuan praktikal - selaras dengan apa yang diperlukan dalam dunia profesional pada hari ini.

Setelah menamatkan pengajian anda akan menjadi sebahagian daripada Alumni Network luar biasa termasuk: Hideko Kawa, Tess Ward, Yottam Ottolenghi, Peggy Porschen, John Whaite dan Michael Swamy hanya untuk menamakan beberapa.

  1. Kereta Api di bawah bimbingan pakar-pakar yang paling diiktiraf

Belajar daripada satu pasukan klasik terlatih Master Chef, Wain dan Hospitaliti profesional yang berdedikasi untuk berkongsi 'savoir-faire' mereka akan memastikan kejayaan anda. Di Le Cordon Bleu, kami bangga pada guru-guru yang menggunakan yang terbaik dalam bidang mereka, untuk memastikan pendidikan pelajar-pelajar kita terima adalah kualiti paling tinggi.

  1. Belajar di negeri-of-the-art kemudahan

Le Cordon Bleu sekolah London menawarkan sebahagian daripada kemudahan yang paling canggih dan peralatan untuk menyediakan anda untuk dunia masakan esok. Peralatan yang ada di sekolah kami membolehkan pelajar-pelajar kita untuk belajar klasik masakan Perancis, antarabangsa dan moden. Ia termasuk:

stesen kerja serba lengkap yang menggabungkan pelbagai induksi dan kawasan penyediaan bagi setiap pelajar mandi air sous-vide digital multi-zon ketuhar perolakan dapur bakeri dengan halangan / proofers dan batu berdasarkan ketuhar dek dilengkapi sepenuhnya tandoori dan itik ketuhar siling pengudaraan yang baik anggur profesional bilik merasa
  1. Jadilah sebahagian daripada rangkaian antarabangsa

Dengan jumlah yang semakin meningkat daripada sekolah-sekolah, sebagai sebahagian daripada keluarga Le Cordon Bleu akan membuka anda sehingga rangkaian antarabangsa kenalan dan rakan-rakan. Rangkaian kami adalah tiada tandingannya untuk menyediakan graduan dengan platform yang terbaik untuk melancarkan kerjaya antarabangsa. Setiap tahun kami mengalu-alukan lebih 100 negara untuk sekolah.

  1. Live dan kajian di salah satu bandar yang paling menarik di dunia

Le Cordon Bleu terletak di salah satu daripada bandar-bandar yang paling inovatif dan dinamik di dunia. London secara meluas dianggap sebagai salah satu daripada ibu gastronomi dunia, menarik beberapa tukang masak yang paling menarik untuk bekerja di industri kulinari dan hospitaliti yang semakin meningkat. Sebuah bandar yang lancar menggabungkan gaya klasik dan moden, kepelbagaian London digambarkan dalam senario makanan yang sentiasa berubah-ubah.

Ia adalah nafsu makan tidak pernah puas di bandar ini untuk makanan yang paling menarik dan inovatif, yang menjadikan London pilihan yang tepat bagi mereka yang mengikuti kerjaya dalam seni masakan, wain dan hospitaliti.

  1. Manfaat dari lebih 120 tahun pengalaman dan pembelajaran

Ditubuhkan pada tahun 1895, Le Cordon Bleu hingga ke hari ini kekal sebagai pemimpin industri dalam seni masakan Perancis, pendidikan gastronomi, wain dan hospitaliti. Program kami adalah diiktiraf di peringkat antarabangsa, yang membolehkan graduan peluang untuk mengembara dan membina kerjaya bertaraf dunia perbezaan.

  1. Nikmati sekali dalam pengalaman seumur hidup!

MEMENANGI ANUGERAH KEMUDAHAN Selepas lebih 50 tahun pada 114 Marylebone Lane, langkah Le Cordon Bleu di London hingga 15 Bloomsbury Square pada tahun 2012 didorong oleh komitmen berterusan kami untuk menyampaikan berkaliber tertinggi pendidikan kulinari dan hospitaliti, membina lebih 115 tahun pengalaman latihan pelajar di peringkat global. Penggunaan peralatan memotong kelebihan bukan sahaja menyediakan pelajar-pelajar kita dengan alat-alat yang berkualiti tinggi untuk membangunkan kemahiran tetapi juga menyediakan pengalaman kehidupan di persekitaran kerja yang profesional.

Kami sumber hanya hasil yang terbaik untuk digunakan semasa sesi praktikal dan demonstrasi, dan sentiasa mengkaji semula pembekal kami untuk memastikan anda sentiasa bekerja dengan bahan-bahan yang berkualiti tinggi. Dengan membekalkan pelajar-pelajar kita dengan barangan pakar, anda belajar untuk membangunkan deria dan teknik dengan bahan-bahan premium anda untuk menyediakan untuk alam sekitar profesional.

A KERJAYA GLOBAL Dengan rangkaian luas kami seni, wain dan pengurusan kursus masakan yang komprehensif, kami membantu anda menetapkan asas-asas untuk kerjaya global.

Berbekalkan kemahiran, kualiti dan memandu anda memperoleh di Le Cordon Bleu, anda akan dapat meningkat kepada cabaran kerjaya masa depan anda dan memilih dari banyak pilihan di antara jawatan yang pelbagai dan menarik di seluruh dunia.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Kursus musim panas » Lihat Diploma »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Dalam Pengurusan Masakan

Campus Sepenuh masa 200  August 2017 United Kingdom London

Diploma Pengurusan Masak-memasak telah direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk berjaya sebagai pengurus esok dalam industri hospitaliti dan restoran di peringkat antarabangsa. [+]

Diploma Pengurusan Masak-memasak telah direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk berjaya sebagai pengurus esok dalam industri hospitaliti dan restoran di peringkat antarabangsa. Le Cordon Bleu Diploma Pengurusan Culinary memberi tumpuan kepada pendidikan kemahiran masakan, kemahiran memasak dan pengurusan. program ini adalah interaktif dengan teknik memasak maju (moden / masakan deria molekul / pelbagai) sebagai unit capstone yang program ini disokong dengan pelbagai kemahiran pengurusan diperlukan dalam persekitaran dapur profesional moden. Pengurusan masakan menekankan inovasi, kreativiti dan aplikasi teori kepada amalan. Kursus ini adalah sesuai untuk Le Cordon Bleu graduan seni kulinari yang ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang pengurusan masakan. KANDUNGAN KURSUS Ini Level 4 diploma adalah unik kerana ia menggabungkan pengetahuan dan kemahiran lanjutan dalam seni masakan dan juga memberi tumpuan kepada perniagaan, operasi dan pengurusan. Ia terdiri daripada: kursus masakan maju: belajar dan teknik memasak master, resipi dan menu perancangan, trend makanan semasa, konsep inovatif dan kemahiran deria termasuk Anugerah tahap 3 Kebersihan Makanan di Catering, dianugerahkan oleh Institut Chartered Kesihatan Alam Sekitar (CIEH) disiplin operasi dan pengurusan utama: memahami dan mengasah semua kemahiran untuk menguruskan operasi yang berjaya dan berkesan termasuk asas-asas pengurusan dapur seperti rantaian bekalan, perolehan, kos, kepimpinan dan pengurusan kakitangan Perniagaan dan pemasaran: mendalamkan kemahiran yang diperlukan untuk mewujudkan model perniagaan yang kukuh menonjolkan kepentingan pemasaran dalam industri restoran SISWAZAH PROFIL Pelajar menamatkan pengajian kursus ini akan dilengkapi dengan kemahiran untuk menjadi pengurus dalam industri hospitaliti dan restoran di seluruh dunia, serta pemilik perniagaan dalam hak mereka sendiri. Contoh kedudukan yang berpotensi:... [-]

Diploma Dalam Trend Kemahiran Memasak, Pemakanan & Makanan

Campus Sepenuh masa August 2017 United Kingdom London

Dibangunkan oleh pakar-pakar industri, Diploma Gastronomy, Pemakanan & Food Trend telah dicipta untuk bertindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat dalam makanan yang sihat. [+]

Dibangunkan oleh pakar-pakar industri, Diploma Gastronomy, Pemakanan & Food Trend telah dicipta untuk bertindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat dalam makanan yang sihat. diploma memastikan profesional industri masa depan berkesan boleh bertindak balas terhadap kepentingan pengguna dalam kesihatan, kesihatan dan makanan berkhasiat tanpa menjejaskan kelestarian atau kreativiti masakan. Kursus ini mengintegrasikan prinsip-prinsip pemakanan ke dalam seni kulinari dalam usaha untuk mewujudkan inovatif, memberi inspirasi DAN makanan yang sangat berkhasiat. Ia bertujuan untuk membina asas yang akan membolehkan anda untuk meningkat dalam kerjaya industri makanan masa depan anda. Program ini akan menyediakan pendekatan holistik untuk makanan dan pemakanan melalui ceramah, demonstrasi masakan dan aplikasi praktikal. 2 pengambilan setiap tahun: Spring dan Autumn Maklumat penting Jangka masa: 204 jam lebih 3 bulan Harga: £ 6000 Yuran Diploma termasuk: bahan-bahan pembelajaran dan kit seragam Jam seminggu: kira-kira 20 jam Syarat kemasukan: diploma sekolah tinggi atau yang setaraf, kelayakan untuk belajar di UK, bukti bahasa Inggeris. Semua pelajar mestilah berumur 18 tahun ke atas. Sila ambil perhatian bahawa untuk berjaya program masakan lengkap kepada pelajar Le Cordon Bleu mungkin diperlukan untuk mengendalikan kerang hidup, menyediakan dan menggunakan saham anak lembu, mengambil bahagian dalam kelas penyembelihan praktikal pada daging lembu, daging babi dan ayam, dan mengendalikan minuman beralkohol dalam konteks masakan yang mungkin khusus untuk program mereka. Struktur Kursus Ini Level 4 diploma adalah berdasarkan kepada prinsip-prinsip pemakanan dan sains makanan, dan permohonan mereka dalam seni masakan. Ia menangani bidang berikut: kesihatan, sains dan kemahiran memasak dengan penekanan kepada pemakanan. Ia juga termasuk asas... [-]

Diploma Dalam Wain, Kemahiran Memasak Dan Pengurusan

Campus Sepenuh masa August 2017 United Kingdom London

Diploma Wain, Gastronomy dan Pengurusan menyediakan pelajar untuk berjaya dalam dunia wain dengan pendekatan operasi dan strategik untuk perniagaan makanan dan minuman. [+]

Diploma Wain, Gastronomy dan Pengurusan menyediakan pelajar untuk berjaya dalam dunia wain dengan pendekatan operasi dan strategik untuk perniagaan makanan dan minuman. A diploma dibangunkan oleh profesional wain terkenal untuk bertindak balas kepada keperluan industri. Diploma Wain, Gastronomy dan Pengurusan telah direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang mendalam wain menggabungkan wain analisis deria, pengeluaran wain, makanan dan wain berpasangan, pemasaran dan pengurusan perniagaan. lawatan ke ladang anggur terkenal, kilang bir, dan kilang penyulingan, serta lawatan ke tastings perdagangan, membuat ini salah satu kursus wain yang paling inovatif dan profesional di UK. Satu program yang komprehensif bertujuan untuk mereka dengan semangat yang kuat untuk wain yang ingin mengubah hobi mereka ke dalam kerjaya, ini Le Cordon Bleu Diploma adalah langkah pertama untuk kejayaan. KANDUNGAN KURSUS Lukisan daripada kepakaran Sommelier Master dan Le Cordon Bleu Pensyarah, ini Level 4 diploma menggabungkan teori penting wain dengan amali dan pendekatan praktikal: pengetahuan lanjutan dan kemahiran dalam wain dan kemahiran memasak serta memberi tumpuan kepada pengurusan. Ia terdiri daripada: Wine analisis deria: Belajar bagaimana untuk rasa dan memeriksa wain profesional dengan membangunkan teknik penilaian sensorial yang teratur. Lebih 500 wain akan dirasa sepanjang kursus pengeluaran wain dan rantau pengeluar wain di seluruh dunia: Memahami sejarah proses arak, vitikultur dan winemaking di seluruh dunia. Pelajar akan mengambil bahagian dalam lawatan lapangan berbilang ke kilang wain berprestij, kilang bir dan kilang penyulingan Gastronomy: Lukisan daripada Le Cordon Bleu Master Chef, pelajar akan belajar bagaimana untuk membangunkan kemahiran kritikal dan analitikal diperlukan untuk memahami dan memberi nasihat... [-]

Diplome De Boulangerie

Campus Sepenuh masa August 2017 United Kingdom London

Diplome kami de Boulangerie telah dibangunkan khusus untuk memenuhi keperluan sektor masakan yang berkembang industri hospitaliti. Program ini bertujuan untuk menyediakan anda dengan kemahiran yang klasik dan praktikal seni Boulangerie, pengurusan dapur, dan kemahiran memasak. [+]

Diplome kami de Boulangerie telah dibangunkan khusus untuk memenuhi keperluan sektor masakan yang berkembang industri hospitaliti. Program ini bertujuan untuk menyediakan anda dengan kemahiran yang klasik dan praktikal seni Boulangerie, pengurusan dapur, dan kemahiran memasak. Di kursus ini, anda akan mempelajari pelbagai jenis teknik Boulangerie seperti doh asas roti, viennoiserie, dan ciptaan dan menguruskan kultur pemula anda sendiri untuk doh masam. Anda akan mendapat peluang untuk membangunkan kreativiti anda di samping juga mengembangkan pemahaman anda tentang bagaimana untuk menjalankan perniagaan kecil. Program ini akan menyediakan anda dengan pengetahuan semua aspek perdagangan Boulangerie itu. Anda akan belajar melalui demonstrasi, permohonan praktikal, ceramah, dan pada lawatan industri tapak. Kursus ini diketuai oleh Master Baker Dominique Moudart. Dominique telah membelanjakan lebih daripada 30 tahun menyempurnakan kemahiran Boulangerie, termasuk tujuh tahun yang digunakan untuk perjalanan di seluruh Perancis untuk mencari jenis roti dan teknik pengeluaran tempatan. Sila ambil perhatian: Diplome kami de Boulangerie boleh dikaji serentak dengan kami Diplome de Pâtisserie. Sila ambil perhatian: Bayaran deposit itu bagi Diplome de Boulangerie adalah £ 700 3 pengambilan setiap tahun: bunga, musim panas atau musim luruh Maklumat penting Jangka masa: 180 jam | 3 segi Harga: £ 8736 Yuran Diploma termasuk: bahan-bahan, manual kursus dan peralatan Jam seminggu: 6 jam seminggu Syarat kemasukan: diploma sekolah tinggi atau yang setaraf, bukti bahasa Inggeris. Tiada pengalaman masakan terlebih dahulu. Semua pelajar mestilah berumur 18 tahun ke atas. Calon luar: sila ambil perhatian bahawa anda perlu membeli kit pisau dan seragam dengan bayaran tambahan (£ 445) Struktur Kursus The... [-]

Diplome De Cuisine

Campus Sepenuh masa 6 - 9  August 2017 United Kingdom London

sangat terkenal Diploma Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis yang terdapat hari ini. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda. [+]

sangat terkenal Diploma Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis yang terdapat hari ini. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda. Dengan berjaya melengkapkan Diploma Masakan anda akan bersedia untuk maju dengan pelbagai peluang kerjaya yang menarik setelah mempelajari semua kemahiran profesional yang diperlukan. Anda akan diajar oleh pasukan kami chef master dilatih secara klasik yang mempunyai pengalaman bekerja dalam jawatan kanan di dapur yang terbaik di dunia dan Michelin membintangi restoran. STRUKTUR PROGRAM DAN KANDUNGAN Masakan Diploma boleh disiapkan dalam masa 9 bulan atau 6 bulan dengan Intensive kami Diplome de Cuisine. Ia juga adalah mungkin untuk memohon sijil secara individu, bermula dengan Cuisine Asas. pelajar Superior menjadi tuan rumah acara yang duduk World Cuisine acara sebagai sebahagian daripada kami Diplome de Cuisine. Acara ini membolehkan pelajar untuk menunjukkan kemahiran mereka, memberikan rasa bekerja dalam industri dan juga menyumbang kepada gred keseluruhan pelajar. Le Cordon Bleu Cuisine Diploma juga termasuk beberapa teknik Pâtisserie penting dan asas, yang akan digunakan untuk hidangan manis dan berperisa. Ini adalah salah satu diploma paling komprehensif anda akan mencari di dunia. SIAPAKAH PROGRAM INI UNTUK? Kami mengalu-alukan pelajar daripada pelbagai latar belakang pendidikan dan pekerjaan yang berbeza. Tiada pengalaman masakan terlebih dahulu. Program ini sesuai jika: Anda ingin memasuki kerjaya bekerja di dapur profesional (restoran atau hotel) Anda ingin mengetahui kemahiran profesional dalam tempoh setahun jurang... [-]

Diplome De Pâtisserie

Campus Sepenuh masa 6 - 9  August 2017 United Kingdom London

Diplome kami de Pâtisserie terdiri daripada tiga sijil: Asas, Pertengahan dan Superior. Seperti yang anda kemajuan, teknik-teknik yang diajar menjadi lebih maju untuk membangunkan kebolehan anda dengan cara yang berstruktur. Diploma kami diiktiraf di peringkat global sebagai salah satu kelayakan masakan yang paling dihormati. [+]

Diplome kami de Pâtisserie terdiri daripada tiga sijil: Asas, Pertengahan dan Superior. Seperti yang anda kemajuan, teknik-teknik yang diajar menjadi lebih maju untuk membangunkan kebolehan anda dengan cara yang berstruktur. Diploma kami diiktiraf di peringkat global sebagai salah satu kelayakan masakan yang paling dihormati. Seluruh tuisyen anda, anda akan mempelajari kemahiran patisserie klasik semasa membangunkan bakat kreatif anda. chef master pâtisserie kami akan membawa demonstrasi menunjukkan teknik penting dalam penciptaan dan hiasan patisserie klasik dan pencuci mulut restoran kontemporari. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda. STRUKTUR PROGRAM DAN KANDUNGAN The Diplome de Pâtisserie boleh disiapkan dalam masa sama ada 9 atau 6 bulan dengan pastri diploma intensif. Ia juga adalah mungkin untuk memohon sijil secara individu, bermula dengan Pâtisserie Asas. SIAPAKAH PROGRAM INI UNTUK? Kami mengalu-alukan pelajar daripada pelbagai latar belakang pendidikan dan pekerjaan yang berbeza. Tiada pengalaman masakan terlebih dahulu. Program ini sesuai jika: Anda ingin memasuki kerjaya bekerja di dapur profesional (pâtisserie, restoran atau hotel) Anda adalah seorang tukang masak profesional atau usahawan dan ingin belajar teknik Perancis klasik untuk menubuhkan perniagaan pastri anda sendiri Anda suka membakar dan sentiasa mahu belajar 'cara yang betul' untuk melakukan perkara-perkara di dapur Anda ingin mengetahui kemahiran profesional dalam tempoh setahun jurang atau untuk kegunaan semasa musim ski Apa kelayakan yang saya dapat? graduan berjaya Diplome de Pâtisserie akan mendapat kelayakan Le Cordon Bleu disambut di banyak negara di seluruh dunia.... [-]

Diplome Intensif De Cuisine

Campus Sepenuh masa 6 - 9  August 2017 United Kingdom London

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Intensive kami Diplome de Cuisine, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik masakan klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat. [+]

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Intensive kami Diplome de Cuisine, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik masakan klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat. Membangunkan kemahiran anda dalam masakan dan belajar untuk membuat hidangan rasa yang luar biasa dan persembahan. Anda akan mendapat pengetahuan dari pasukan kami yang Master Chef dilatih secara klasik yang mempunyai tahun pengalaman bekerja dalam Michelin bintang restoran dan dapur terbaik dalam industri. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda. Asas dan Pertengahan peringkat diploma ini siap dalam tempoh tiga bulan, dengan tahap Superior selesai melalui tiga bulan lagi pengajian. STRUKTUR PROGRAM DAN KANDUNGAN Diploma Cuisine Intensive boleh disiapkan dalam masa 6 bulan. Kami juga menawarkan diploma bukan intensif di 9 bulan. Le Cordon Bleu Cuisine Diploma juga termasuk beberapa teknik Pâtisserie penting dan asas, yang akan digunakan untuk hidangan manis dan berperisa. Ini adalah salah satu diploma paling komprehensif anda akan mencari di dunia. SIAPAKAH PROGRAM INI UNTUK? Kami mengalu-alukan pelajar yang ingin belajar kami Diplome de Cuisine melalui enam bulan intensif tuisyen sepenuh masa dari pelbagai latar belakang pendidikan dan pekerjaan yang berbeza. Tiada pengalaman masakan terlebih dahulu. Program ini sesuai jika: Anda ingin memasuki kerjaya bekerja di dapur profesional (restoran atau hotel) Anda ingin mengetahui kemahiran profesional dalam tempoh setahun jurang atau untuk kegunaan semasa musim ski Anda adalah seorang tukang masak profesional atau usahawan dan ingin belajar teknik Perancis... [-]

Diplome Intensif De Pâtisserie

Campus Sepenuh masa August 2017 United Kingdom London

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Diplome Intensive kami de Pâtisserie, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik pâtisserie klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat. [+]

Mempercepatkan cita-cita masakan anda dengan Diplome Intensive kami de Pâtisserie, yang mengajar pengetahuan yang sama teknik pâtisserie klasik diploma sembilan bulan kami tetapi melalui struktur enam bulan pekat. Melalui kajian program ini, anda akan menjadi sangat mahir dalam bidang masakan pastri dan mendapat kemahiran kreatif penting bagi mencipta hidangan yang luar biasa dan showpieces. Pengetahuan dikongsi oleh pasukan kami Master Chef dilatih secara klasik yang mempunyai tahun pengalaman bekerja dalam Michelin bintang restoran dan dapur terbaik dalam industri. Asas dan Pertengahan peringkat diploma ini siap dalam tempoh tiga bulan, dengan tahap Superior selesai melalui tiga bulan lagi pengajian. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda. STRUKTUR PROGRAM DAN KANDUNGAN The Diplome Intensive de Pâtisserie boleh disiapkan dalam masa 6 bulan. Kami juga menawarkan diploma bukan intensif di 9 bulan. SIAPAKAH PROGRAM INI UNTUK? Kami mengalu-alukan pelajar yang ingin belajar kami Diplome de Pâtisserie melalui enam bulan intensif tuisyen sepenuh masa dari pelbagai latar belakang pendidikan dan pekerjaan yang berbeza. Tiada pengalaman masakan terlebih dahulu. Program ini sesuai jika: Anda ingin memasuki kerjaya bekerja di dapur profesional (pâtisserie, restoran atau hotel) Anda adalah seorang tukang masak profesional atau usahawan dan ingin belajar teknik Perancis klasik untuk menubuhkan perniagaan pastri anda sendiri Anda suka membakar dan sentiasa mahu belajar 'cara yang betul' untuk melakukan perkara-perkara di dapur Anda ingin mengetahui kemahiran profesional dalam tempoh setahun jurang atau untuk kegunaan semasa musim ski Apa... [-]

Le Cordon Bleu Diplome Grand

Campus Sepenuh masa August 2017 United Kingdom London

Dihormati di seluruh industri masakan dan hospitaliti sebagai tanda kecemerlangan, Le Cordon Bleu Grand Diplôme® ialah kelayakan berpengaruh yang membolehkan anda untuk memenuhi cita-cita anda dan mengejar yang paling dicari kerjaya. Anda mula-mula mengajar kemahiran asas masakan sebelum memohon pengetahuan ini untuk hasil yang berkualiti tinggi dan bahan-bahan yang pakar. [+]

Dihormati di seluruh industri masakan dan hospitaliti sebagai tanda kecemerlangan, Le Cordon Bleu Grand Diplôme® ialah kelayakan berpengaruh yang membolehkan anda untuk memenuhi cita-cita anda dan mengejar yang paling dicari kerjaya. Anda mula-mula mengajar kemahiran asas masakan sebelum memohon pengetahuan ini untuk hasil yang berkualiti tinggi dan bahan-bahan yang pakar. Grand Diplôme® kami adalah kelayakan masakan yang paling berprestij dari Le Cordon Bleu, menggabungkan kajian kami Diplome de Cuisine dan Diplome de Pâtisserie. Ini diploma yang diiktiraf dianugerahkan selepas sembilan bulan tuisyen sepenuh masa. sangat terkenal Diploma Cuisine Le Cordon Bleu menawarkan program yang paling ketat dan menyeluruh dalam klasik teknik masakan Perancis yang terdapat hari ini. Kami percaya mengajar kaedah progresif klasik dan teknik utama untuk anda untuk kemudian dapat memohon kepada mana-mana jenis masakan dan menyesuaikannya dengan kerjaya masa depan anda. Dengan berjaya melengkapkan Diploma Masakan anda akan bersedia untuk maju dengan pelbagai peluang kerjaya yang menarik setelah mempelajari semua kemahiran profesional yang diperlukan. Anda akan diajar oleh pasukan kami chef master dilatih secara klasik yang mempunyai pengalaman bekerja dalam jawatan kanan di dapur yang terbaik di dunia dan Michelin membintangi restoran. Diplome kami de Pâtisserie terdiri daripada tiga sijil: Asas, Pertengahan dan Superior. Seperti yang anda kemajuan, teknik-teknik yang diajar menjadi lebih maju untuk membangunkan kebolehan anda dengan cara yang berstruktur. Diploma kami diiktiraf di peringkat global sebagai salah satu kelayakan masakan yang paling dihormati. Seluruh tuisyen anda, anda akan mempelajari kemahiran patisserie klasik semasa membangunkan bakat kreatif anda. chef master pâtisserie kami akan membawa demonstrasi menunjukkan... [-]

Kursus musim panas

Le Cordon Bleu Summer School

Campus Sepenuh masa 1 - 42  August 2017 United Kingdom London

Le Cordon Bleu has a large variety of cookery courses available this summer. From classes of just few hours to formally accredited 6 week courses, you should be able to find the cooking course that would suit you best. Our culinary courses are a wonderful way to learn more about the fundamental techniques in cuisine, pâtisserie or wine in entertaining and informal classes. [+]

Le Cordon Bleu has a large variety of cookery courses available this summer. From classes of just few hours to formally accredited 6 week courses, you should be able to find the cooking course that would suit you best. Our culinary courses are a wonderful way to learn more about the fundamental techniques in cuisine, pâtisserie or wine in entertaining and informal classes. Whether you are preparing for a professional cooking career or just wish to study over the summer for your own interest you should be able to find a summer programme for you. INTENSIVE CUISINE AND PÂTISSERIE CERTIFICATES Intensive Basic Cuisine Prerequisite: none Duration: 6 weeks Intensive Basic Cuisine introduces you to the traditional French culinary techniques. In this initial programme you will learn: Classical cooking techniques including professional knife skills, fish filleting, introduction to plating presentation… Elementary methods of cooking and basic cuisine preparations Introduction to wine and cheese knowledge Food safety and hygiene in the kitchen Personal kitchen organisation and management skills Intensive Intermediate Cuisine Prerequisite: Basic Cuisine Certificate Duration: 6 weeks An introduction to classic French regional dishes and European cuisine techniques, through which you will apply the techniques introduced during the basic level certificate. The importance of mise en place: understanding, organisation and production Comprehensive study of classical cuisine and French regional cuisine European culinary techniques and cuisine Enhanced knowledge of professional kitchen skills More advanced knowledge of food and wine Intensive Basic Pâtisserie Prerequisite: none Duration: 6 weeks Intensive Basic Pâtisserie is designed... [-]

Video

Le Cordon Bleu London - The Campus

Le Cordon Bleu London - Your Teachers

Le Cordon Bleu London - Our Students

Contact
Alamat pos
15 Bloomsbury Square
WC1A 2LS

GB
Alamat lokasi
15 Bloomsbury Square
WC1A 2LS

London, England, GB