Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Kisah kami bermula pada tahun 2002 apabila kami mencari kursus filem yang ideal membawa kami untuk membuat sekolah filem butik kami sendiri di sebuah gereja yang ditukar di Fulham Broadway, London.

Selama bertahun-tahun, London Film Academy diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai sekolah perfileman yang inovatif yang menumbuk di atas beratnya, menghasilkan ahli-ahli filem bertaraf dunia yang berkemahiran tinggi, melalui latihan yang bersifat hands-on, industri yang berkaitan, dan piawaian tertinggi.

Pendekatan multi-disiplin kami mencontohi realiti kerja keras industri filem dan TV dan membolehkan anda untuk menjadi pembuat filem yang bermaklumat dan bertanggungjawab, mengasah kerajinan anda dalam kumpulan kecil, dalam persekitaran bersama dan memupuk.

Pusat kepada matlamat kami adalah untuk membuat latihan filem dapat diakses. Sebagai amanah bukan keuntungan, kami menawarkan tempat bantuan kewangan dengan yuran kursus semua inklusif, tutor pemenang anugerah dan akses kepada peralatan, teknologi dan kemudahan terkini. Kami menjemput pemohon dari seluruh dunia, dengan sebarang tahap pengalaman, tetapi kami mencari pemain pasukan yang proaktif, kreatif dan berdedikasi.

Sama ada anda seorang siswazah, pascasiswazah, atau profesional yang mencari kursus pendek khusus, kami meliputi setiap disiplin pembuatan filem dari fiksyen hingga membuat dokumentasi. Diiktiraf sebagai pusat kecemerlangan, kami disemak oleh Agensi Jaminan Kualiti untuk Pengajian Tinggi, dan bermitra dengan beberapa suara yang paling asli dan berpandangan ke depan dalam industri kreatif hari ini.

Pencapaian cemerlang kami adalah kejayaan pelajar kami yang berterusan. Kami gembira untuk mengatakan bahawa lebih daripada 95% graduan diploma kami bekerja dalam industri dalam masa tiga bulan. Dan kami unik kerana dapat memupuk penghasilan mereka yang berterusan dengan menawarkan keahlian siswazah kami di Kelab Filem kami, dengan akses kepada acara rangkaian, senarai pekerjaan eksklusif dan nasihat daripada beberapa pembuat filem terbesar di dunia.

LFA adalah lebih daripada sekadar sebuah sekolah filem. Jika anda mempunyai kepala untuk filem dan bersemangat, inspirasi dan ingin mencari suara anda sendiri; anda boleh yakin bahawa anda akan meninggalkan kami dilengkapi dengan kemahiran, pengetahuan dan sokongan berterusan untuk berjaya dalam industri kompetitif hari ini.

Kami berharap dapat mengalu-alukan anda ke LFA.

Daisy Gili dan Anna MacDonald
Pengasas bersama

Jaminan kualiti

LFA ditinjau oleh QAA, Agensi Jaminan Kualiti untuk Pengajian Tinggi. Pasukan kajian QAA membentuk penghakiman berikut mengenai peruntukan pendidikan tinggi di London Film Academy :

 • Penetapan dan penyelenggaraan piawaian akademik anugerah memenuhi jangkaan UK.
 • Kualiti peluang pembelajaran pelajar memenuhi jangkaan UK.
 • Kualiti maklumat tentang peluang pembelajaran memenuhi jangkaan UK.
 • Peningkatan peluang pembelajaran pelajar memenuhi jangkaan UK.

Pasukan peninjauan QAA mengenal pasti ciri-ciri berikut amalan yang baik di London Film Academy :

 • proses kemasukan yang inklusif dan terperinci, yang memastikan pelajar sesuai untuk kursus dan membolehkan mereka berjaya (Harapan B2)
 • sokongan memupuk, tertanam dan terfokus kerjaya yang membolehkan pelajar mencapai potensi peribadi, akademik dan profesional sepenuhnya (Harapan B4).

Kenapa Pilih LFA?

Menjadi pembuat filem di London Film Academy

 • Latihan pelbagai disiplin oleh pengamal industri filem dan TV
 • Peralatan pengeluaran profesional, kemudahan pasca produksi, studio dalaman dan teater pemeriksaan.
 • Format 16mm dan digital digital yang terkini dengan rakaman bunyi lokasi
 • Filem selesai untuk imej berkualiti tinggi (1080p)
 • Pendidikan film berkaitan, praktikal dan bernilai untuk wang
 • Tiada kos tersembunyi (belanjawan filem termasuk dalam yuran kursus)
 • Mempamerkan di festival filem dan di platform digital
 • Senarai pekerjaan dan penempatan yang eksklusif
 • Pusat kecemerlangan
 • Dihasratkan oleh Qality Assurance Agency for Higher Education
 • Laluan perkembangan universiti:
  • Diploma Pengajian LFA diiktiraf oleh Anglia Ruskin University untuk kemajuan ke MA Film dan Televisyen Pengeluaran dengan pemindahan kredit kredit tahap 90 M dan oleh University of Hertfordshire untuk kemajuan ke MA Filmmaking.
  • Diploma Pengajian LFA juga diiktiraf oleh Universiti Hertfordshire untuk kemajuan ke BA Filem dan Televisyen.
  • Diploma Penulisan Skrin LFA diiktiraf oleh Anglia Ruskin University untuk kemajuan ke MA Creative Writing dan oleh University of Hertfordshire untuk kemajuan ke Penulisan Skala MA.

Kemahiran untuk hidup

 • Persekitaran belajar bersama, mesra dan inklusif
 • Kemahiran kerja berpasukan dan orang untuk pembuat filem yang boleh disesuaikan dan kreatif
 • Bukan untuk organisasi keuntungan
 • Sokongan kewangan dan nasihat pembiayaan
 • Rangkaian kenalan tetap profesional di Filem
 • Panduan kerjaya
 • Nilai yang kita hidup dengan kualiti, inovasi, sokongan pelajar dan lulus yang berterusan, kerjasama
 • Bakat dan kreativiti individu dipupuk

Kemudahan

London Film Academy ditempatkan di sebuah bangunan tersenarai yang pada asalnya merupakan gereja Methodist. LFA terletak di London Borough of Hammersmith

KAMAR

 • Bilik Cinema / Saringan kami
  Teater kami menawarkan unjuran digital, kemudahan rakaman bunyi asas. Kami mempunyai pustaka FX bunyi komprehensif. Studio latihan dan rakaman digunakan di bahagian atas dan bawah tanah LFA untuk semua bengkel dan latihan.
 • Studio kami
  Dua studio rehearsal dan penggambaran dengan set panggung dan pilihan alat tenun terletak di bahagian atas dan bawah tanah premis dan digunakan untuk semua bengkel dan senaman.
 • Perpustakaan kami
  Perpustakaan LFA menempatkan koleksi filem DVD dan perpustakaan buku. Bilik ini juga dilengkapi dengan bank komputer Apple dengan akses Internet. Perisian termasuk Neo Office, EP Budgeting
 • Bilik Darjah kami
  Semua bilik darjah kami dilengkapi dengan mainan video, DVD dan komputer melalui TV plasma dan / atau projektor.

PERALATAN

LFA kini mempunyai kit 16mm Arri SR3 dan 416 kamera kit termasuk kit kotak, penapis dan lensa Matte, kit ARRI Alexa dengan Lensa CP2, Sony FS7a Sony EX3 dan Z1, beberapa Sony HDVs dan sarung tangan dan lagu Chameleon. Kami mempunyai pelbagai peralatan cengkaman termasuk Ronford, Cartoni dan O'Connor kepala, dolly bunglon dengan jib dan dolly pintu untuk pengeluaran luaran. Kami juga memiliki pelbagai jenis lampu Fresnel Arri, bersama-sama dengan redheads terbuka dan blondes. Kami juga mempunyai 2.5K HMI, Kinoflo, Kit Dedo Light dan 1x1 Light Panel, bersama-sama dengan pelbagai pilihan penanda bendera, jaring dan peralatan cengkaman lain.

 • Dolly
  Studio kami menempatkan dolly Chameleon dengan lengan jib dan lokasi dolly lengkap dengan 50 kaki trek yang berbeza-beza.
 • Lampu
  Kit pencahayaan termasuk pelbagai Arri Fresnel Lights dari 300 watt hingga 2.5kw, kit lampu merah dan berambut perang standard, lampu lembut studio, pilihan bendera yang baik, berdiri dan aksesori cengkaman seperti lengan sihir, pengikat pelikan dan pemegang papan poli.
 • Bunyi
  Kami mempunyai pengadun Peranti Bunyi 664 dan SQN dengan Sennheiser 8050s dan mikrofon AKG, Sennheiser dan Micron Explorer mics radio.
 • Post Production
  Suite pengeditan Apple kami dilengkapi dengan Komposer AVID Media dan Final Cut Pro, dengan dek Sony HDV, cakera keras mudah alih dan dek CD / DVD yang terdapat di semua. Semua kerja-kerja pameran atau kerja yang lengkap boleh dieksport ke DVD untuk menyiarkan standard kualiti.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

London Film Academy

Sertai rangkaian profesional filem kami dan mengasah kraf anda dalam sekelompok kecil dalam persekitaran memupuk sekolah perfileman terbaik London. Diploma Filmmaking kam ... [+]

Adakah anda mahu menjadi pembuat filem bertaraf dunia, serba boleh?

Bersiap-siap untuk memulakan karier anda dalam filem atau televisyen dengan Diploma Filem 1 tahun kami. Ia memberi anda latihan praktikal dalam semua aspek pembuatan filem kerana ia melengkapkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan, dan menyediakan sokongan berterusan yang anda perlukan, untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang pilihan anda.

Diploma kami direka untuk mengajar anda kemahiran mutlak yang mesti mempunyai untuk menjadi seorang pembuat filem kolaboratif di Abad ke-21. Anda bukan sahaja mempunyai rangkaian sokongan professional film yang menuntun anda tetapi juga akses kepada peralatan digital yang canggih termasuk ARRI ALEXA, serta filem S16mm yang berfungsi. Anda dan sekumpulan pelajar yang bercita-cita tinggi akan mencipta karya kerana anda membina portfolio filem anda yang luas - apatah lagi buku hitam profesional industri kenalan yang akan anda tinggalkan.... [-]

United Kingdom London
Mei 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
London Film Academy

Sebagai penulis skrip, keupayaan anda untuk mencipta dan menyampaikan cerita adalah di tengah-tengah sebarang projek filem yang berjaya. Diploma satu tahun kami menyediak ... [+]

Diploma Penulisan Skrin kami memberi anda satu tahun pembangunan kreatif yang intensif untuk menyediakan anda seumur hidup bekerja sebagai penulis skrip dalam persekitaran filem dan TV yang serba pantas, kompetitif dan pelbagai. Anda akan mendapat landasan menyeluruh dalam semua ciri khas penulisan, menghasilkan sejumlah besar kerja sepanjang tahun, menulis untuk seluar pendek, televisyen, filem ciri dan siri web. Pendekatan yang berintensif kami terhadap skrip memastikan anda meninggalkan LFA dengan portfolio kerja yang mengagumkan, kemahiran menulis beradaptasi dan keupayaan untuk mengubah projek skrip hingga tarikh akhir yang ketat.

Di LFA kami menggalakkan para pelajar untuk berkolaborasi merentasi disiplin untuk mengembangkan pengalaman dan pemahaman mereka tentang keseluruhan proses pembuatan filem. Memberi gambaran menyeluruh tentang realiti industri pembuatan filem, sepanjang sesi tahun meliputi penyuntingan skrip dan peranan eksekutif pembangunan, pengawasan skrip, perolehan ejen, hak cipta, undang-undang dan kewangan; demografi penonton wayang dan pemasaran filem ciri. Anda akan meningkatkan kemahiran bercerita visual anda dan melihat skrip anda meninggalkan halaman melalui bengkel membaca secara langsung dengan pengarah profesional dan pelakon. Untuk memastikan anda meninggalkan industri LFA-siap bengkel skrip kami akan memberi tumpuan kepada cara menggariskan, melukis dan merundingkan penjualan filem dan idea-idea TV ke panel profesional filem dan industri TV.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Kursus

London Film Academy

Paskah ini, sertai kami untuk kursus pembuatan filem selama lima hari untuk mempelajari kemahiran penting dalam bercerita visual. Tembak, langsung dan edit filem pendek p ... [+]

Academy of Young Filmmakers ditujukan untuk berumur 13 hingga 17 tahun dan merupakan cara terbaik untuk memperkenalkan generasi muda kepada pembuatan filem praktikal.

Kursus-kursus satu dan dua minggu yang menarik ini diadakan semasa cuti sekolah (program Paskah

Mereka mengalami pelbagai peranan pembuatan filem, dari penulisan skrip dan penceritaan visual untuk mengarahkan pelakon dan menggunakan perisian pengeditan profesional dan segala-galanya di antara.

Ini adalah pengenalan yang intensif tetapi menyeronokkan untuk realiti bekerja dalam filem dan TV dan menyediakan pelajar dengan asas yang mereka perlukan untuk mula bekerja pada filem mereka sendiri dan membuat keputusan yang tepat mengenai latihan lanjut atau bahkan kerjaya masa depan.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 - 2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sijil

London Film Academy

Sijil Pengantar kami akan menerangkan peranan pengarah dan membolehkan anda membina kemahiran yang diperlukan untuk mengarahkan filem. Dipandu oleh profesional pembuatan ... [+]

Dipandu oleh profesional pembuatan filem yang berpengalaman, kursus mendalam praktikal ini menyediakan latihan dalam pelbagai aspek mengarahkan termasuk menceritakan visual, papan cerita, menyampaikan idea dan skrip kepada pelakon dan anak kapal, bekerja dengan pelakon dan meningkatkan prestasi mereka, dan bersiap untuk menembak.

Anda akan mempunyai peluang untuk mengarahkan filem pendek dalam persekitaran studio menggunakan kamera HD high-end dan bekerja dengan editor untuk menghasilkan pendek yang lengkap, ditayangkan pada akhir kursus di pawagam kami.

Latihan yang disasarkan memastikan anda:

Mewujudkan pemahaman tentang pilihan menembak, menceritakan visual dan berkesan menafsirkan skrip.Meningkatkan kemahiran komunikasi anda, membolehkan anda menarik yang terbaik daripada pelakon anda dan menggalakkan anak kapal anda.Langsung dan edit filem pendek, bekerja dengan krew penuh dan pelakon profesional dalam persekitaran standard industri.... [-]
United Kingdom London
November 2019
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
London Film Academy

Adakah anda pembuat filem yang ingin menghasilkan dan mungkin mengarahkan atau menuliskan ciri pertama anda atau filem pendek yang lebih bercita-cita tinggi? Jika ya, ini ... [+]

Adakah anda pembuat filem yang ingin menghasilkan dan mungkin mengarahkan atau menuliskan ciri pertama anda atau filem pendek yang lebih bercita-cita tinggi? Jika ya, inilah kursus untuk anda.

Yayasan penghasilan adalah penting bagi individu dan tim produksi yang mempunyai kepakaran dalam bidang pembuatan film tertentu yang ingin menyiapkan diri dan mempersiapkan diri untuk proyek-proyek yang lebih besar.

Selain itu, kursus ini sesuai untuk individu yang bekerja di skrip dan ingin mendapatkan gambaran yang realistik mengenai proses pembangunan yang lengkap.

Dapatkan gambaran menyeluruh tentang menghasilkan praktikal dan filemKetahui mengenai projek pitching kepada pembiaya, pentauliahan editor dan bakat.Terokai selok-belok untuk memulakan syarikat pengeluaran anda sendiri .Ketahui cara mencari, merekrut dan menguruskan anggota kru utama.Nasihat pakar tentang kaedah penyampaian , bagaimana untuk mencari ejen jualan dan pengedar, dan berunding dengan perjanjian itu.Belajar dalam persekitaran interaktif di mana tutor menggunakan contoh dan kajian kes.Seminar disampaikan oleh pengeluar yang berpengalaman dan juga mempunyai penceramah tetamu yang pakar dalam bidang mereka sendiri.Projek anda sendiri boleh digunakan sebagai contoh dalam kelas untuk perbandingan dan maklum balas langsung.Apakah Jenis Pelajar yang Kami Mencari?... [-]
United Kingdom London
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
London Film Academy

Adakah anda ingin meneruskan kerjaya sebagai pengarah fotografi, atau adakah anda ingin mempelajari lebih lanjut tentang sinematografi dan jabatan kamera? Sijil Cinematog ... [+]

PENGENALAN

Sijil Cinematografi kami adalah kursus yang ideal untuk pembikin filem yang berminat untuk membina pengetahuan dan pengalaman mereka bekerja di jabatan kamera. Dengan membangunkan pemahaman tentang semua peranan utama yang ditetapkan, pelajar akan menyelesaikan kursus dengan perspektif yang lebih baik dalam proses pembuatan filem. Sehubungan dengan itu, kursus ini juga akan memberi manfaat kepada para pengarah dan pembuat filem yang belum bekerja di jabatan kamera.

Dipandu oleh profesional kamera dan pencahayaan berpengalaman, kursus praktikal dan mendalam ini menyediakan latihan dalam pelbagai aspek sinematografi termasuk pencahayaan, operasi kamera, tumpuan, medan kedalaman, manipulasi lensa, DIT, pembetulan warna dan penggredan. Semua pelajar akan mempunyai peluang untuk mengamalkan peranan jabatan kamera pada filem pendek dalam persekitaran studio menggunakan kamera HD high-end. Peserta juga akan diperkenalkan kepada pembetulan dan pembetulan warna dalam suite penggredan LFA yang lebih awal, sebelum ditayangkan di pawagam canggih.... [-]

United Kingdom London
November 2019
English
Sepenuh masa
5 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
London Film Academy

Adakah anda baru membuat filem? Kursus pendek intensif ini adalah satu-satunya cara untuk memberi peluang untuk merakam sama ada filem Super 16mm ('Carol', 'The Hurt Lock ... [+]

Dapatkan pengenalan praktikal, inspirasi dan memuaskan untuk pembuatan filem dan buat dengan filem anda sendiri dalam hanya empat minggu! Sesuai untuk orang baru dalam pembuatan filem, kursus pendek yang intensif ini menawarkan pelajar asas yang luas dan tidak ternilai dalam prinsip-prinsip asas pembuatan filem. Lebih dari empat minggu anda akan mempelajari pelbagai kemahiran berkaitan industri dari profesional filem dan TV bekerja dan mendapat peluang untuk mengambil projek dari konsep ke skrip ke skrin. Bekerja dalam kumpulan kecil, anda akan menghasilkan beberapa filem pendek naratif yang tidak menyelaras, menembak secara eksklusif pada peralatan kamera Super 16mm profesional (Arriflex) atau Arri Alexa Digital. Berkolaborasi dengan sesama pelajar, pelaku dan tutor membina keyakinan sambil menyediakan peluang-peluang rangkaian dan akses kepada latihan industri mengenai produksi dalam LFA. Tutor yang berpengetahuan kami adalah di sini untuk membantu, memberi nasihat, menyokong dan menggalakkan anda sepanjang masa di London Film Academy , melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk mendapatkan pekerjaan peringkat kemasukan yang berjaya dalam industri filem dan TV. Pelajar Sijil Filmmaking diperkenalkan kepada disiplin pembuatan filem penting termasuk:... [-]

United Kingdom London
November 2019
English
Sepenuh masa
4 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
London Film Academy

Sekiranya anda mempunyai idea untuk dokumentari dan mahu menjadikan impian anda menjadi kenyataan, kursus intensif, 6 minggu ini akan memberikan asas yang anda perlukan u ... [+]

Sekiranya anda mempunyai idea untuk dokumentari dan mahu menjadikan impian anda menjadi kenyataan, kursus intensif, 6 minggu ini akan memberikan asas yang anda perlukan untuk mengubah konsep awal anda menjadi filem fiksi yang mencengkam. Dengan latihan tangan dari mengamalkan profesional dokumentari, anda akan mendapat semua kemahiran yang anda perlukan dan membuat dokumentari kolaborasi anda sendiri bersedia untuk bergerak dan dibungkus ke industri.

Anda akan bekerja dengan kamera digital kualiti penyiaran dan belajar dan mengembangkan kemahiran anda dalam sinematografi dan bunyi. Mengasah kemahiran pengeditan anda dengan Adobe Premiere Pro sebelum anda melancarkan projek akhir anda ke panel profesional industri dokumenter.... [-]

United Kingdom London
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
6 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
London Film Academy

Sijil Penulisan Skrin kami adalah platform yang sempurna untuk penulis bercita-cita atau pengarang penulis yang mempunyai banyak idea dan ingin membuat filem. Melalui sat ... [+]

Pernah bermimpi menjadi seorang penulis, tetapi anda tidak tahu di mana untuk bermula? Kursus ini adalah untuk penulis bercita-cita atau pengarah penulis yang mempunyai banyak idea dan ingin membuat filem. Anda mempunyai peluang untuk melihat bagaimana tulisan untuk skrin berbeza daripada menulis novel atau bermain, dan mempelajari bakat untuk mendapatkan blok penulis masa lalu. Anda diajar tentang naratif filem, ceritanya bercerita, tindakan dan dialog. Perhatian diberikan kepada pemformatan format dan pembentangan skrin (pitching). Anda menulis dan menulis semula skrip filem pendek dengan input pengeditan skrip dan panduan dari filem profesional

Dapatkan gambaran menyeluruh mengenai seni penulisan untuk skrin.Ketahui bagaimana untuk merangsang kreativiti anda dan mengembangkan teknik melalui satu siri latihan menulis praktikal.Belajar untuk menulis garis cerita dan adegan-adegan mengikut keadaan.Tulis, edit dan tulis semula lakaran filem pendek.Sesi termasuk pengenalan kepada naratif filem ; bercerita bercerita ; cara menulis tindakan ; bagaimana menulis dialog ; bagaimana untuk memformat skrin anda.Menerima panduan pengeditan skrip pakar dan pengawasan oleh para profesional dari filem iniKetahui cara membentangkan idea anda.Mendengar senario anda yang dilakukan oleh pelakon profesional dan menerima maklum balas mereka.Kursus ini sesuai untuk penulis dan penulis / pengarah , kedua-dua pemula dan perantaraan.Apakah Jenis Pelajar yang Kami Mencari?... [-]
United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu