Baca keterangan rasmi

Musim panas di SOAS

SOAS menawarkan pelbagai jenis kursus yang diajar pada bulan-bulan musim panas, berbeza-beza panjang, struktur, dan harga. Untuk mendapatkan rasa pengalaman SOAS, lihat video! Jika anda ingin memperluaskan cakrawala anda di sekolah musim panas dan dapatkan pengalaman belajar baru, sila lihat apa yang ditawarkan di bawah.

Mengadakan kursus musim panas di SOAS membolehkan pelajar mempelajari pelbagai topik, menggabungkan penyelidikan akademik yang canggih, pengajaran inovatif dan pembelajaran berorientasikan amalan.

Sama ada anda seorang pelajar semasa, seorang siswazah baru-baru ini, seorang profesional muda, atau jika anda ingin meningkatkan pengetahuan anda, mengambil kursus sekolah musim panas akan memperluaskan cakrawala anda.

Apa yang boleh saya pelajari?

SOAS Summer 1

Kursus Summer School ditawarkan sepanjang tiga sesi dan pendaftaran terbuka untuk satu sesi, hanya, gabungan sesi:

Sesi 2: 2 Julai - 20 Julai 2018

Kursus-kursus diajarkan pada peringkat 2/3 dari program ijazah sarjana SOAS yang tipikal dan sesuai untuk mahasiswa, dan juga siswazah dan siswazah tanpa pengetahuan mendalam tentang topik tertentu.

Menghadiri SOAS Summer School membolehkan anda:

 • Sertai komuniti pelajar kami yang pelbagai dan antarabangsa
 • Membuat pandangan anda didengar - kaedah pengajaran inovatif SOAS, berdasarkan kecemerlangan dalam penyelidikan, membolehkan pelajar menambah perbincangan yang meriah dan analisis kritikal di dalam kelas;
 • Belajar dari kakitangan akademik kami yang berpengalaman dan khusus - SOAS mempunyai kepekatan terbesar di Eropah pakar di Timur Tengah, Afrika dan Asia;
 • Menjadi kritikal dan membuat perbezaan - SOAS mencabar pemikiran arus perdana, mengambil pendekatan sentris bukan Barat dan menggalakkan pelajar membangunkan pandangan yang kritis dan menggalakkan perubahan;
 • Jalankan ke SOAS: Pelajar sekolah musim panas boleh memohon untuk meneruskan pengajian mereka di SOAS, dengan lebih daripada 115 program Pasca Siswazah untuk dipilih.

Syarat kemasukan

Seorang pelajar universiti atau seorang siswazah semasa menghadiri Summer School, dan berumur 18 tahun. Pengalaman profesional boleh diakui sebagai bersamaan dengan kelayakan universiti.

 • Peserta hendaklah 18 atau lebih pada masa kehadiran.
 • Ketekunan dalam bahasa Inggeris ditunjukkan melalui:
  • Ujian berasaskan kertas TOEFL kami memerlukan sekurang-kurangnya 583 dengan minimum 53 dalam semua kemahiran dan untuk Ujian Berbasis Internet TOEFL kami memerlukan sekurang-kurangnya 93 dengan minimum 20 dalam semua kemahiran.
  • IELTS, 6.5 keseluruhan atau lebih tinggi, dengan sekurang-kurangnya 6 dalam semua subscores.
  • Ujian Pearson Bahasa Inggeris skor 59-64
  • Cambridge English: Advanced (CAE) Grade B
 • Sekiranya anda belajar di institusi berbahasa Inggeris, atau mempunyai kursus yang diajar di universiti anda dalam Bahasa Inggeris (tidak termasuk kursus Bahasa Inggeris), anda mungkin memenuhi keperluan kami tanpa perlu memberikan sijil. Bukti ini sama ada perlu disertakan dengan transkrip atau surat dari universiti anda.
 • Pemohon yang mempunyai kelayakan alternatif perlu menghubungi kami untuk mendapatkan nasihat.
 • Pemohon yang bahasa Inggeris tidak memenuhi syarat mungkin tertarik dengan kursus berasaskan mata pelajaran kami dengan sokongan bahasa Inggeris.

Pendaftaran pemohon Sekolah Musim Panas yang tidak memenuhi syarat kemasukan adalah mengikut budi bicara SOAS - sila berhubung dengan kami secara terperinci mengenai permohonan anda.

Sebaik sahaja anda telah membayar yuran permohonan £ 40 dan mengemukakan borang permohonan dalam talian, anda akan dimaklumkan sama ada anda mempunyai tempat di sekolah musim panas dalam masa 5 hari bekerja. Sila jangan bayar yuran tuisyen anda sebelum menerima surat tawaran anda.

Penilaian dan Kredit

Pelajar biasanya dapat memperoleh kredit dari institusi rumah mereka, biasanya kursus kami menerima:

 • 3 kredit dalam sistem AS
 • 7.5 ECTS dalam sistem Eropah.

Sekiranya anda ingin menuntut kredit dari institusi rumah anda, sila semak keperluan dengan mereka sebelum anda mendaftar. Kami dengan senang hati akan membantu anda dalam apa jua cara yang kami boleh, bagaimanapun, sila sedar bahawa keputusan untuk memberikan kredit bergantung kepada institusi rumah anda.

Penilaian akan menjadi pilihan dan akan berbeza untuk setiap kursus. Peserta akan diberikan sijil kehadiran dan transkrip akan disediakan atas permintaan.

Waktu Kenalan

Sesi 2

 • 46 jam waktu hubungan.
 • Isnin Khamis
 • 10 pagi - 3 petang: kuliah dan tutorial
 • Tambahan 2 jam pada Jumaat yang dinyatakan melibatkan aktiviti pilihan berkaitan kandungan, seperti muzium atau lawatan syarikat.
 • Pada hari Jumaat, kursus membuka salah satu aktiviti mereka kepada semua pelajar Summer School, memberikan setiap pelajar pelbagai aktiviti yang berbeza untuk hadir.

Bayaran

SOAS fees

Terdapat bayaran permohonan satu kali, tidak boleh dikembalikan sebanyak £ 40.

Yuran kelas tambahan:

 • Sesi 2

Diskaun awal burung sebanyak 10% boleh didapati sehingga 30 Mac 2018

Penginapan

Penginapan disediakan untuk pelajar-pelajar Summer School di SOAS Halls of Residence, Dinwiddy House. Untuk butiran cara menempah bilik, sila lawati halaman penginapan Dinwiddy House.

Program Sosial

Kampus kami yang mesra dan bertenaga terletak di tengah-tengah London di tengah-tengah Bloomsbury bersejarah. Kehidupan budaya dan sosial yang kaya di ibukota adalah betul-betul di depan pintu kami! Semasa SOAS Summer School , anda akan dijemput menghadiri program sosial yang pelbagai yang ditawarkan oleh SOAS dan pasukan Summer School, termasuk aktiviti yang berkaitan dengan kursus, sambutan selamat datang dan perpisahan, pelayaran Thames River, dan pelbagai acara yang ditawarkan oleh SOAS sepanjang musim panas.

Di samping itu, anda boleh menempah perjalanan diskaun melalui Rakan Kawan Antarabangsa kami atau anda boleh meneroka apa yang ditawarkan bandar. Program terperinci akan tersedia lebih dekat dengan permulaan Summer School.

SOAS student 2

Saya mendapati kelas saya sangat merangsang dan mendapati guru-guru menjadi sangat berkelayakan, kerana mereka semua mempunyai pengalaman profesional terdahulu dalam bidang yang mereka ajar. Kampus itu cantik dan setiap bilik darjah bersaiz dengan pelajar dari seluruh dunia. Ia juga terletak di bahagian London yang sangat bagus yang mempunyai banyak perkara untuk ditawarkan apabila kelas berakhir. SOAS adalah pengalaman yang memperkaya saya dan saya tidak akan mengubahnya untuk apa-apa di dunia.

Owen, Kewangan

SOAS Summer School" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/40/40416_rsz_soas_school.png" alt="SOAS Summer School" />

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus musim panas

SOAS Summer School

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan peserta dengan pengetahuan teoritis dan alat kritikal untuk memahami rasional dan kesan dasar pengurusan kewangan awam terhadap eko ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan peserta dengan pengetahuan teoritis dan alat kritikal untuk memahami rasional dan kesan dasar pengurusan kewangan awam terhadap ekonomi dalam konteks penjimatan.

Sejak krisis kewangan 2008-9, banyak negara di dunia berusaha menyesuaikan diri dan menyampaikan langkah-langkah penjimatan dalam usaha memelihara kemapanan kewangan awam - dengan pelbagai kejayaan yang berbeza-beza. Diikuti oleh dasar-dasar fiskal yang sama-sama yang bertujuan untuk menghidupkan semula pertumbuhan ekonomi, pengalaman dekad yang lalu menawarkan pelajaran yang berkuasa mengenai keberkesanan pendekatan yang berbeza. Isu-isu yang akan dibincangkan termasuklah reka bentuk sistem pengurusan kewangan awam yang berkesan dan mampan, pengurusan 'ruang fiskal' kerajaan, pembangunan keupayaan pengurusan kewangan awam, interaksi dengan politik, dan peranan organisasi antarabangsa seperti IMF dalam dasar pengurusan kewangan awam.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini terdiri daripada ceramah, bengkel, lawatan lapangan dan lawatan berpandu di London, bersama-sama dengan lawatan ke kawasan luar bandar / pantai di Sussex, iait ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini terdiri daripada ceramah, bengkel, lawatan lapangan dan lawatan berpandu di London, bersama-sama dengan lawatan ke kawasan luar bandar / pantai di Sussex, iaitu Cinque Port of Rye dan sekitarnya. Ia akan menawarkan pelbagai pendekatan dan agenda (kedua-dua teori dan berkaitan dengan dasar) mengenai pelancongan, ziarah, warisan budaya, dan perjalanan lebih umum - termasuk pertimbangan pelarian dan pencari suaka.

Kursus ini akan dijalankan dalam persekitaran yang sengit, unik, dan rapat dengan menyediakan pengetahuan / amalan kelas pertama dan dalam bidang. Kursus ini terbuka kepada pelajar dalam pelbagai bidang termasuk antropologi, sosiologi, sejarah, geografi, kajian pembangunan, hubungan antarabangsa, seni - serta disiplin dalam Seni Kemanusiaan secara umumnya.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini menawarkan pengenalan kepada teori dan kaedah mengkaji budaya dan memperkatakan sejarah dan perkembangan budaya Timur Tengah dan Afrika Utara (MENA) dari zaman ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini menawarkan pengenalan kepada teori dan kaedah mengkaji budaya dan memperkatakan sejarah dan perkembangan budaya Timur Tengah dan Afrika Utara (MENA) dari zaman klasik hingga sekarang. Ia mengkaji corak budaya dan institusi utama di rantau MENA.

Kursus ini diajar melalui kajian beberapa topik yang meriah seperti kepelbagaian agama dan etnik, kesan Barat, stereotaip, peranan tradisi, pendidikan (tradisional dan moden), struktur keluarga dan nilai, politik jantina, media, kehidupan di bandar , bandar dan desa, penghijrahan buruh dan buruh, masalah pelarian Palestin dan komuniti buangan, budaya masakan, muzik dan media, dsb.

Kursus ini biasanya ditawarkan bersempena dengan Bahasa Pemula Bahasa Arab (Tahap 1 atau 2).... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini secara kritis meneroka ekonomi digital global kontemporari dengan penekanan pada permulaan impak sosial sebagai pemandu untuk perubahan ekonomi dan sosial yang ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini secara kritis meneroka ekonomi digital global kontemporari dengan penekanan pada permulaan impak sosial sebagai pemandu untuk perubahan ekonomi dan sosial yang positif. Terletak di Pusat Media dan Komunikasi Global di Sekolah Pengajian Disiplin di SOAS, ia menyediakan gabungan pendekatan kritikal yang unik kepada ekonomi digital yang muncul dari perspektif Global South dengan pengetahuan praktikal mengenai bagaimana untuk merancang dan membangun model perniagaan alternatif untuk menggunakan teknologi digital untuk perubahan sosial.

Kursus ini disusun sekitar tiga bahagian. Minggu pertama meneroka sejarah ekonomi digital pasca Perang Dunia II dan kemunculan model permulaan teknologi sebagai pemacu pertumbuhan ekonomi, ekosistem perniagaan dan pelaburan yang dikaitkan dengannya, serta kesan ekonomi, politik dan sosialnya. Ia akan menggambarkan kajian kes daripada ekonomi global global dalam tema seperti data besar, bandar pintar, e-kesihatan, perbankan mudah alih dan AI. Pada minggu kedua, pelajar akan terlibat dengan perdebatan akademik dan dasar mengenai ekonomi digital global untuk membangunkan projek mereka sendiri menggunakan teknologi digital untuk kebaikan sosial. Pada minggu terakhir, para pelajar akan, dengan bantuan pembina kursus dan mentor, mengembangkan rancangan perniagaan dan persembahan berdasarkan ide kritikal mereka. Ini akan memuncak dalam "hari pitch" gaya sosial inkubator impak sosial di mana pelajar membentangkan idea projek mereka kepada sekumpulan pengumpulan dana untuk mendapatkan maklum balas dan cadangan mengenai idea mereka dan kelestariannya dalam situasi dunia sebenar.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini memberikan pengenalan kritikal untuk memahami politik perubahan iklim. Ia membentangkan perspektif kritikal mengenai hubungan antara alam sekitar dengan pemban ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini menyediakan pengenalan kritikal untuk memahami politik perubahan iklim. Ia membentangkan perspektif kritikal mengenai hubungan antara alam sekitar dengan pembangunan, sifat, masyarakat dan Anthropocene, dan memberi tumpuan kepada dinamik perubahan sosio-alam sekitar, memberi perhatian kepada dimensi material dan ekonomi, politik dan organisasi serta dimensi budaya dan ideologi .

Pertimbangan teori mengenai sejarah, politik dan ekonomi perubahan iklim adalah asas kursus, diikuti dengan soal siasat diplomasi rundingan perubahan iklim, termasuk Perjanjian Paris dan laporan IPCC, pendekatan feminis terhadap alam sekitar dan ekososialisme. Akhirnya, kursus ini mengkaji soalan kontemporari dengan teknologi dan iklim, perkauman dan penolakan iklim, dan potensi pergerakan untuk memaksa tindakan kerajaan terhadap perubahan iklim.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini menawarkan pandangan tentang isu utama dalam kajian gender dan konflik, menginterogasi resolusi Majlis Keselamatan terhadap wanita, keamanan dan keselamatan, t ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini menawarkan pandangan tentang isu utama dalam kajian gender dan konflik, menginterogasi resolusi Majlis Keselamatan terhadap wanita, keamanan dan keselamatan, termasuk keganasan seksual yang berkaitan dengan konflik, dan juga menganalisis pendekatan feminis transnasional di luar resolusi. Kursus ini memberi tumpuan kepada pelajar yang berminat dalam feminisme dan kajian maskulin, seksualiti dan jantina, di samping alat untuk menggunakan analisis jantina dalam kajian peacebuilding dan pengaman, inisiatif pasca konflik, keselamatan dan konflik bersenjata.

Modul ini menggunakan bahan-bahan dan penyelidikan interdisiplin untuk mengkaji pelbagai dimensi jantina dan konflik, dari segi pengalaman subjek gender, serta kerangka undang-undang dan politik yang beroperasi dalam konflik. Pelajar akan membangunkan pemahaman yang bernuansa tentang pelbagai pendekatan terhadap jantina dan seksualiti dan menggunakannya untuk isu-isu utama merentasi spektrum konflik.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini berfungsi sebagai pengantar kepada politik Afrika Utara (Maghreb), Timur Arab (Mashriq) termasuk Teluk dan Semenanjung Arab, Israel, Turki dan Iran. Ia memberi ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini berfungsi sebagai pengantar kepada politik Afrika Utara (Maghreb), Timur Arab (Mashriq) termasuk Teluk dan Semenanjung Arab, Israel, Turki dan Iran. Ia memberikan - di negara berdasarkan dasar daerah - gambaran umum tentang isu-isu dan perkembangan politik utama di rantau ini sejak akhir Perang Dunia Pertama dan menangani tema utama dalam kajian politik Timur Tengah kontemporari, termasuk: peranan tentera , pembangunan sosial dan ekonomi, politik Islam, dan kebangkitan baru-baru ini ('Spring Arab').

Matlamatnya adalah untuk membangunkan pemahaman pelajar terhadap trend utama dalam politik Timur Tengah dan kemahiran mereka dalam analisis politik melalui bacaan, kuliah, pembentangan dan perbincangan bermaklumat.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Pengurusan kewangan awam yang berkesan adalah fungsi asas bagi setiap organisasi kerajaan dan sektor awam. Kursus ini menyediakan peserta dengan pengetahuan dan alat teor ... [+]

Penerangan Program

Pengurusan kewangan awam yang berkesan adalah fungsi asas bagi setiap organisasi kerajaan dan sektor awam. Kursus ini menyediakan peserta dengan pengetahuan dan alat teori untuk mengkaji semula, membincangkan, memahami dan menilai tema utama mengenai pengurusan kewangan awam. Berdasarkan kajian akademik dan contoh-contoh praktikal, pelajar akan mempelajari bagaimana kerajaan dan organisasi sektor awam merancang dan mengurus perbelanjaan awam; bagaimana polisi cukai dibuat; apakah kesan cukai? apa cara lain, selain daripada cukai, sektor awam mempunyai untuk menaikkan pendapatan; bagaimana prestasi kewangan dilaporkan kepada orang ramai; dan bagaimana baki fiskal dicapai.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada peranan kewangan dalam peralihan kepada ekonomi karbon rendah yang mampan. Mengurangkan dan menyesuaikan diri dengan perubahan ik ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada peranan kewangan dalam peralihan kepada ekonomi karbon rendah yang mampan. Mengurangkan dan menyesuaikan diri dengan perubahan iklim dan pada masa yang sama menyedari Matlamat Pembangunan Mampan (SDGs) memerlukan penggunaan sejumlah besar modal modal yang tidak disediakan pada jumlah yang mencukupi. Tambahan pula, perubahan iklim menimbulkan risiko yang besar kepada ekonomi dan sistem kewangan. Pada masa yang sama, terdapat peluang besar dalam membiayai transformasi hijau dan menyelaraskan pelaburan dan kewangan dengan kriteria lingkungan, sosial dan tadbir (ESG).

Kursus ini membolehkan pelajar memahami dan menggunakan konsep utama dalam iklim dan kewangan lestari, peranan iklim dan risiko alam sekitar yang lain dalam mewujudkan potensi risiko kewangan dalam pasaran perbankan dan modal, dan peranan pelakon kewangan dalam memacu peralihan global dan menyelaraskan pasaran modal dengan matlamat iklim dan kemampanan.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini mengkaji perkembangan pesat dalam kandungan sinematik di Asia dalam perwakilan pelbagai seksualiti dan jantina. Kursus ini akan merangkumi filem arus perdana, ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini mengkaji perkembangan pesat dalam kandungan sinematik di Asia dalam perwakilan pelbagai seksualiti dan jantina. Kursus ini akan merangkumi filem arus perdana, filem bebas, media campuran dan siri web untuk menyiasat isu-isu rumit yang dipertikaikan dalam membincangkan idea mengenai pawagam yang aneh di Asia. Contoh-contoh filem yang ditonton semasa kursus itu akan datang dari seluruh Asia, sementara sumber sekunder, kedua-dua teori dan contoh analisis filem, akan menarik konteks Asia dan Barat. Walaupun pengetahuan mengenai satu atau lebih bahasa Asia tentu berguna, ia tidak penting, dan semua filem utama akan menjadi subtitle. Sebarang klip unsubtitled yang disiarkan semasa ceramah akan disertakan dengan nota tontonan terperinci.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini mengkaji hubungan antara konflik dan pembangunan, antara ketidaksamaan dan keganasan, dan antara struktur dan kepentingan yang menyumbang kepada penerusan kega ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini mengkaji hubungan antara konflik dan pembangunan, antara ketidaksamaan dan keganasan, dan antara struktur dan kepentingan yang menyumbang kepada penerusan keganasan di dalam dan antara negara. Hal ini terutama dimaklumkan oleh pendekatan ekonomi politik untuk menganalisis konflik, dan menonjolkan cara kepentingan ekonomi dan politik parti-parti konflik dan penyokong-penyokong mereka yang berkemungkinan berkomplot untuk membentuk 'sistem perang.' Di samping itu, kursus ini melihat bagaimana pembangunan impak konflik melalui tumpuan kepada jantina, trauma dan ingatan, yang diilhamkan oleh pendekatan poststructuralist untuk memahami hubungan antara konflik dan pembangunan.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini direka untuk individu yang ingin memahami sebab-sebab pelbagai intervensi antarabangsa di Timur Tengah sejak tahun 1979 di luar sudut Israel-Arab dan apakah ke ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini direka untuk individu yang ingin memahami sebab-sebab pelbagai intervensi antarabangsa di Timur Tengah sejak tahun 1979 di luar sudut Israel-Arab dan apakah kesan campur tangan ini untuk penduduk tempatan, masyarakat, dan negeri. Kursus ini mengkaji peranan keganasan dan peperangan dalam membentuk Timur Tengah, terutamanya di Iraq, Syria, Afghanistan, dan Iran sejak tahun 1979, menekankan kesan campurtangan Amerika dan British. Kursus ini meneroka faktor-faktor yang membawa kepada intervensi di rantau ini dan apa akibatnya untuk politik serantau dan kebangsaan dan sejarah sosial di rantau ini. Walaupun pembuatan dasar luar Amerika dan British akan menjadi tajam dalam analisis kami, kami akan menumpukan perhatian kepada mengapa rejim dan kumpulan domestik mengambil jalan yang dilakukannya.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini memberi pelajar pemahaman asas tentang undang-undang antarabangsa, dengan memberi tumpuan kepada struktur asas yang diperlukan untuk melibatkan sebarang isu un ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini memberi pelajar pemahaman asas tentang undang-undang antarabangsa, dengan memberi tumpuan kepada struktur asas yang diperlukan untuk melibatkan sebarang isu undang-undang antarabangsa. Di samping itu, pelajar diperkenalkan kepada beberapa masalah kontemporari mengenai tatanan dunia yang memerlukan penerapan kaedah asas dan struktur untuk membangunkan kesedaran tentang batasan dan potensi undang-undang antarabangsa sebagai alat untuk perubahan.

Pelajar akan meninggalkan kursus ini dengan keupayaan untuk menangani masalah undang-undang antarabangsa dengan keyakinan serta kesedaran mengenai isu kontemporari tertentu dan bagaimana undang-undang antarabangsa menangani kebimbangan yang timbul dan berterusan termasuk hubungan antara perniagaan dan hak asasi manusia; pelarian; teknologi; feminisme; dan penggunaan kekerasan di luar struktur keselamatan kolektif.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini bertujuan untuk memberi peserta dengan pengetahuan teoritis dan alat kritikal untuk memahami kesan teknologi Blockchain di pelbagai bahagian ekonomi dan masyar ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini bertujuan untuk memberi peserta dengan pengetahuan teoritis dan alat kritikal untuk memahami kesan teknologi Blockchain di pelbagai bahagian ekonomi dan masyarakat.

Sejak penampilan Bitcoin pada tahun 2008, Blockchain secara progresif diperkaya dengan ciri pengiraan lanjut yang membuka banyak aplikasi berpotensi. Blockchain dan, lebih umum, pengedaran buku elektronik telah digunakan dalam pelbagai usaha dan eksperimen di kawasan yang pelbagai seperti fintech, pendaftaran awam, rantaian bekalan, dan pasaran yang terdesentralisasi. Namun, implikasinya terhadap teknologi, perniagaan, kewangan, kerajaan dan masyarakat masih diterokai dan difahami sepenuhnya.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Rakyat dari seluruh dunia hari ini menghadapi banyak cabaran di Abad ke-21; Diplomasi adalah kunci untuk menangani mereka. Sama ada Perubahan Iklim, kekurangan sumber dan ... [+]

Penerangan Program

Rakyat dari seluruh dunia hari ini menghadapi banyak cabaran di Abad ke-21; Diplomasi adalah kunci untuk menangani mereka. Sama ada Perubahan Iklim, kekurangan sumber dan makanan, percambahan WMD, epidemik penyakit, penghijrahan. Memahami Diplomasi - berdasarkan tiga konsep utama sebagai Komunikasi, Perwakilan dan Rundingan - membolehkan kita memahami bagaimana isu-isu ini ditangani - siapa pemenang dan siapa yang kalah.

Kursus sekolah musim panas ini menawarkan para pelajar peluang untuk membangun dan meningkatkan kemahiran mereka dalam suasana profesional, sambil terlibat secara langsung dengan para pengamal. Mengambil kesempatan daripada kedudukan London sebagai hab aktiviti Diplomatik, para pelajar akan terlibat dengan diplomat berlatih dan berpeluang melawat sejumlah laman web Diplomatik London termasuk Kedutaan dan Pejabat Luar Negeri dan Komanwel.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini akan memberikan pemahaman kritikal tentang perkembangan dan isu-isu penting dalam politik dunia kontemporari untuk pelajar tanpa latar belakang dalam hubungan ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini akan memberikan pemahaman kritikal terhadap perkembangan dan isu-isu utama dalam politik dunia kontemporari untuk pelajar yang tidak mempunyai latar belakang terdahulu dalam hubungan antarabangsa. Memfokuskan pada masa ini sejak berakhirnya Perang Dingin, era yang ditakrifkan oleh inovasi dan perkembangan institusi yang pesat, serta beberapa isu global yang timbul, masalah dan dilema dasar, kursus ini menempatkan ini dalam konteks hubungan utara-selatan. Merawat sistem antarabangsa sebagai keseluruhan yang dinamik, mengkaji bagaimana isu-isu yang menjadi pusat dalam politik antarabangsa termasuk 'negara gagal', percambahan nuklear, konflik bersenjata dan keganasan, pendemokrasian, pandemik dan Spring Arab dikaitkan dengan memperluas usaha sejak pertengahan Abad ke-20 untuk menghasilkan perintah dunia yang liberal. Dengan berbuat demikian ia menganalisis peranan yang dimainkan dalam politik dunia kontemporari oleh ahli-ahli terkemuka 'masyarakat antarabangsa' seperti Amerika Syarikat, Kesatuan Eropah, negara-negara bukan barat yang 'meningkat' China, India dan Brazil, pelakon bukan negara seperti NGO, syarikat transnasional dan kumpulan bersenjata, dan institusi kewangan dan institusi antarabangsa.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Pernah tertanya-tanya bagaimana memulakan projek? Apakah maksud 'Penyelidikan'? Atau Hanya bagaimana untuk menjadikan idea yang baik menjadi laporan yang terbentuk dengan ... [+]

Penerangan Program

Pernah tertanya-tanya bagaimana memulakan projek? Apakah maksud 'Penyelidikan'? Atau Hanya bagaimana untuk menjadikan idea yang baik menjadi laporan yang terbentuk dengan baik? Apa jua masalah, di mana-mana tahap, dalam kedua-dua akademik dan profesional, Kesedaran Penyelidikan: Reka bentuk dan Metodologi sekolah musim panas menyediakan peluang yang unik untuk membangun dan mengasah kemampuan anda untuk mengkonseptualisasikan dan mengembangkan kemahiran penyelidikan anda.

Kami akan menangani apa yang dimaksudkan untuk menjadi seorang penyelidik dari peringkat awal, bermula dengan blok bangunan asas apa yang menjadi 'penyelidikan', bagaimana untuk melakukannya dengan baik dan apa bahaya yang harus dielakkan.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Pembelajaran bahasa membolehkan anda berkomunikasi; ia memberikan akses langsung kepada sumber bahasa asing. Pembelajaran bahasa membuka dunia kemungkinan untuk dialog, p ... [+]

Penerangan Program

Pembelajaran bahasa membolehkan anda berkomunikasi; ia memberikan akses langsung kepada sumber bahasa asing. Pembelajaran bahasa membuka dunia kemungkinan untuk dialog, pemahaman, pembangunan peribadi dan kerjaya: bahasa membebaskan anda.

Pilih untuk belajar Bahasa Cina Mandarin di peringkat 1a (pemula) atau tahap 1b (Beginner Lanjutan), atau menggabungkan kedua-dua peringkat lebih dari 4 minggu.

Tahap 1a Cina (Permulaan)

1 - 12 Julai 2019

Ini adalah kursus bahasa pengantar asas dalam bahasa bertulis dan lisan untuk pemula yang mutlak dan bersamaan dengan tempoh pengajian bahasa pertama di universiti. Pelajar tidak diandaikan mempunyai pengetahuan sebelumnya tentang bahasa atau skripnya.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Pembelajaran bahasa membolehkan anda berkomunikasi; ia memberikan akses langsung kepada sumber bahasa asing. Pembelajaran bahasa membuka dunia kemungkinan untuk dialog, p ... [+]

Penerangan Program

Pembelajaran bahasa membolehkan anda berkomunikasi; ia memberikan akses langsung kepada sumber bahasa asing. Pembelajaran bahasa membuka dunia kemungkinan untuk dialog, pemahaman, pembangunan peribadi dan kerjaya: bahasa membebaskan anda.

Pilih belajar Bahasa Jepun di peringkat 1a (pemula) atau tahap 1b (Beginner Lanjutan), atau menggabungkan kedua-dua peringkat lebih dari 4 minggu.

Tahap Bahasa Jepun 1a (Permulaan)

1 - 12 Julai 2019

Ini adalah kursus bahasa asas pengantar dalam bahasa bertulis dan lisan untuk pemula mutlak dan bersamaan dengan tempoh pengajian bahasa pertama di universiti. Pelajar tidak diandaikan mempunyai pengetahuan sebelumnya tentang bahasa atau skripnya.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Ini adalah kursus bahasa pengantar asas dalam bahasa bertulis dan lisan untuk pemula yang mutlak dan bersamaan dengan tempoh pengajian bahasa pertama di universiti. Pelaj ... [+]

Penerangan Program

Pembelajaran bahasa membolehkan anda berkomunikasi; ia memberikan akses langsung kepada sumber bahasa asing. Pembelajaran bahasa membuka dunia kemungkinan untuk dialog, pemahaman, pembangunan peribadi dan kerjaya: bahasa membebaskan anda.

Tahap Korea 1a (Permulaan)

1 - 12 Julai 2019

Ini adalah kursus bahasa pengantar asas dalam bahasa bertulis dan lisan untuk pemula yang mutlak dan bersamaan dengan tempoh pengajian bahasa pertama di universiti. Pelajar tidak diandaikan mempunyai pengetahuan sebelumnya tentang bahasa atau skripnya.

Kursus ini merangkumi beberapa asas pembinaan bahasa, yang membolehkan pelajar memperoleh kemahiran asas dalam membaca, menulis, memahami dan bercakap. Pelajar yang berjaya akan mendapat keupayaan untuk membaca dan menulis teks ringkas ringkas, dan berkomunikasi dengan topik harian mudah. Penekanan akan diberikan pada sebutan yang baik dan konvensyen sosial dan linguistik perbualan sehari-hari.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini menyediakan peserta dengan pemahaman keseluruhan sejarah, politik dan budaya Afrika. Dengan pelbagai sesi, dari Sejarah, Pan-Afrikaisme dan Politik kepada Baha ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini menyediakan peserta dengan pemahaman keseluruhan sejarah, politik dan budaya Afrika. Dengan pelbagai sesi, dari Sejarah, Pan-Afrikaisme dan Politik kepada Bahasa, Migrasi, dan Muzik, kursus ini memberikan pengetahuan yang mendalam tentang bidang pengajian akademik utama mengenai Afrika. Kursus ini terdiri daripada gabungan kuliah dan bengkel interaktif, serta lawatan muzium dan acara sosial.

Ini adalah satu peluang yang hebat yang menonjolkan pentingnya Afrika sebagai benua telah memperoleh sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan visi Afrika Rising, sebuah benua yang mempunyai banyak peluang pekerjaan dan pelaburan. Selain itu, dalam Seni, kita telah melihat kenaikan luar biasa di hadapan para seniman Afrika dalam kalangan seni antarabangsa yang sangat merangsang dan menyegarkan untuk pemahaman seni dan budaya.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini bertujuan untuk memberi peserta dengan pengetahuan teori dan alat praktikal untuk memahami dan memenuhi cabaran-cabaran yang menjadi matlamat yang ditetapkan o ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini bertujuan untuk memberi peserta dengan pengetahuan teori dan alat praktikal untuk memahami dan memenuhi cabaran-cabaran yang menjadi matlamat yang ditetapkan oleh Matlamat-matlamat Pembangunan Mampan (SDGs) bagi kerajaan-kerajaan yang merangka strategi dan strategi penyampaian awam untuk mencapai matlamat tersebut.

Memandangkan perumusan mereka pada tahun 2015, SDG telah memasuki wacana dasar banyak negara membangun, yang mempengaruhi proses pembuatan dasar dan pelaksanaan. Daripada membincangkan SDGs dan implikasinya untuk pembangunan, kursus ini akan memberi tumpuan secara langsung kepada kapasiti politik dan pentadbiran yang diperlukan untuk mengejar SDG dengan jayanya. Isu-isu yang akan dibincangkan termasuklah pengukuhan urus tadbir dan penglibatan pihak berkepentingan, perancangan strategik, peningkatan analisis dasar dan keupayaan membuat keputusan, kemajuan sistem pengurusan kewangan awam dan akauntabiliti, dan peranan yang mengawal, memantau dan menilai pengurusan dalam mengejar SDGs .... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini menyediakan pengenalan kritikal kepada sejarah, sifat dan kesan protes sosial dan pergerakan sosial, politik pembangunan neoliberal dan kebangkitan NGO ke dala ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini menyediakan pengenalan kritikal kepada sejarah, sifat dan kesan protes sosial dan pergerakan sosial, politik pembangunan neoliberal dan kebangkitan NGO ke dalam industri global. Ia menganalisis bagaimana pergerakan sosial dan NGO telah berinteraksi dan mempengaruhi satu sama lain, dan bagaimana mereka telah diglobal. Ia mempertanyakan gagasan pembangunan sebagai pertumbuhan ekonomi, menilai kritikan terhadap NGO sebagai alternatif kepada model pembangunan yang diketuai negeri, menganggap konsep dan penggunaan intervensi kemanusiaan dalam konteks yang berbeza, membincangkan peranan buruh dan buruh menguruskan bersama pergerakan sosial dan meneroka sejauh mana pergerakan menimbulkan cabaran kepada pembangunan neoliberal dan kapitalis. Akhirnya, ia mengkaji kedua-dua asas teori pergerakan sosial dan strategi NGO untuk perubahan sosial serta implikasi praktikal mereka, dan mengambil beberapa kajian kes, meneroka perkembangan dan perubahan sosial yang mungkin.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Dari Donald Trump ke Brexit ke Jair Bolsonaro ke Matteo Salvini ke Narendra Modi ke Viktor Orbán, populisme sayap kanan nampaknya terus berkembang tanpa henti di seluruh ... [+]

Penerangan Program

Dari Donald Trump ke Brexit ke Jair Bolsonaro ke Matteo Salvini ke Narendra Modi ke Viktor Orbán, populisme sayap kanan nampaknya terus berkembang tanpa henti di seluruh dunia. Sementara itu, pemimpin autoritarian yang sudah ada seperti Xi Jinping dan Vladimir Putin mengetatkan cengkaman mereka. Pergerakan protes telah muncul di Brazil, Perancis, India dan di tempat lain, dari kiri dan kanan, bersatu dengan kehilangan keyakinan mereka dalam demokrasi konvensional ('neoliberal').

Adakah perkara-perkara yang telah kita ajarkan untuk gagal? Adakah semua masyarakat akhirnya menjadi demokrasi liberal, adalah peperangan, perselisihan domestik dan kerajaan otoriter yang benar-benar perkara masa lalu, akan kapitalisme bertahan selama-lamanya dan globalisasi tidak dapat dihentikan? Kenapa begitu ramai masyarakat yang sedang tekun di bawah tekanan? Apakah peranan yang dimainkan oleh ketidaksamaan, eksploitasi dan kemusnahan alam sekitar dalam keganasan ini? Mengapa ciri imigresen begitu jelas dalam kempen populis? Mengapa begitu banyak orang muda yang sinis mengenai demokrasi? Apakah peranan media sosial dalam konflik sosial ini? Bolehkah perang konvensional menjadi ciri biasa dalam sistem antarabangsa? Apa utopias menggerakkan dunia hari ini? Dan - jika demokrasi goyah, apa yang akan menggantikannya?... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 minggu
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SOAS Summer School

Kursus ini bertujuan untuk menempatkan Timur Tengah moden dalam konteks antarabangsa, meneroka sejarah kekaisaran dan dekolonisasi, hegemoni dan rintangan, konflik dan ke ... [+]

Penerangan Program

Kursus ini bertujuan untuk menempatkan Timur Tengah moden dalam konteks antarabangsa, meneroka sejarah kekaisaran dan dekolonisasi, hegemoni dan rintangan, konflik dan kerjasama, serta identiti dan dasar luar. Ia dimaklumkan oleh keterlibatan yang ketat dengan teori hubungan antarabangsa. Kursus ini bermula dengan penerokaan fasa-fasa sejarah interaksi antara negara-negara Timur Tengah dan sistem antarabangsa. Ini dibahagikan kepada zaman penjajahan, Perang Dingin dan pasca Perang Dingin.

Kuliah akan meliputi koloni pendudukan awal, empayar tidak rasmi Britain di Teluk, dan mandat Anglo-Perancis, serta kebangkitan Turki dan Israel, dan cabaran yang diwakili oleh negara revolusioner pan-Arab, diikuti dengan perbincangan mengenai Tempat Timur Tengah dalam era unipolar Perang Dingin. Setiap fasa ini dibincangkan seiring dengan paradigma berpengaruh dan konsep teori hubungan antarabangsa yang digunakan untuk mengkaji Timur Tengah dalam konteks antarabangsanya. Perhatian dibayar kepada persoalan ciri-ciri sub-sistem serantau, serta subfield analisis dasar asing dalam hubungan antarabangsa. Bahagian kedua kursus ini menangani tema utama dalam hubungan antarabangsa, seperti transnasionalisme, penghijrahan, minyak, globalisasi dan identiti. Bahagian akhir kursus menganggap konflik dan kerjasama. Ini akan melibatkan analisis konflik Arab-Israel, Arabisme dan Islamisme, dan pembuat dasar luar dan pelakon utama kuasa serantau.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
19 hari
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu