Somerset College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Terletak di Taunton Town County of Somerset, di tengah-tengah Barat Selatan, Somerset College menawarkan pelbagai pilihan kursus Pengajian Tinggi lanjut dan serta latihan kemahiran dalam persekitaran yang mesra, ramah dan mesra. Kejayaan kita bercakap untuk dirinya sendiri dengan pencapaian yang hebat dan kerjaya yang sesuai untuk pelajar-pelajar kita.

Pengetua Selamat datang

Selama lebih dari 150 tahun Somerset College telah menyediakan standard tertinggi dalam pendidikan dan latihan menggunakan kemudahan dan sumber yang standard industri. Semua kursus kami direka untuk memenuhi keperluan majikan dan menyediakan kemahiran dan pengetahuan yang berkaitan dengan kerja dan pekerjaan.

Pemeriksa baru-baru ini diberi nilai kita sebagai 'Baik' kolej 'dan' cemerlang 'dalam beberapa bidang. Kadar kejayaan kita adalah sangat tinggi untuk kedua-dua Pengajian Tinggi lanjut dan; kampus kami adalah bertenaga; kita ada anugerah kebangsaan dalam banyak bidang dan pakar dalam penjagaan kesihatan dan sosial, reka bentuk dan industri kreatif. Di kalangan pelbagai kekuatan kami adalah kepakaran kami yang semakin berkembang dalam teknologi yang boleh diperbaharui dan hijau. Sebahagian daripada ini adalah pengalaman kami yang luas, dan program profesional untuk, pembinaan lestari. Kawasan ini adalah kekuatan yang semakin meningkat Kolej dan mewakili tindak balas kita kepada teknologi baru yang merangkumi banyak sektor perniagaan.

Kami adalah kolej progresif yang membawa keluar yang terbaik dalam semua pelajar kita. Apa pun pilihan pengajian mereka, setiap orang diberikan sokongan penuh untuk mengetahui siapa mereka sebenarnya dan mencapai cita-cita dan aspirasi mereka.

Kursus kami meliputi pelbagai peringkat, dan kami mempunyai portfolio Pengajian Tinggi yang kukuh dengan kursus ijazah dalam banyak bidang. Pelajar datang dari seluruh UK untuk mengkaji program ijazah kami. Pelajar-pelajar kita tinggal dengan kami dari Lanjutan Pengajian Tinggi, dan kembali sekali lagi untuk membangunkan kemahiran profesional mereka apabila memasuki pekerjaan.

Menghubunginya dan kerja-kerja kami dengan majikan adalah luas dan kami berhasrat untuk menjadi penyedia latihan pilihan bagi anak-anak muda, orang dewasa dan majikan di Somerset. Kami mahu pelajar untuk mencapai tahap yang paling tinggi yang ditetapkan untuk sektor industri yang dipilih, supaya mereka boleh memulakan kerjaya mereka dengan keyakinan, mengetahui mereka telah dilatih dalam kaedah perniagaan yang paling maju dan teknologi.

Juga di kampus kami adalah Kejadian, pusat pembinaan yang mampan, The Hot House unit inkubasi perniagaan dan Pusat Persidangan Taunton. Bangunan-bangunan tanda tempat, bersama-sama dengan kami pelbagai kursus dari kawasan Latihan Perniagaan Kolej, memberikan sokongan perniagaan dan kemudahan persidangan perlu untuk mendapatkan lebih awal. Ditambah pula dengan pelbagai pilihan latihan perniagaan dari Kolej, kami boleh menawarkan perniagaan semua bantuan yang mereka perlukan untuk mencapai tenaga kerja yang disumberkan dan berkemahiran tinggi.

Rachel Davies

Utama dan Ketua Eksekutif

Sejarah Kami

Kami telah memimpin sejak 1856

Somerset College memulakan hidup pada tahun 1856 sebagai Sekolah Seni dan Sains, sebelum berpindah ke Corporation Street, Taunton, sebagai Sekolah Seni pada awal abad ini. Ia bukan bagaimanapun, sehingga awal 1970-an bahawa Sekolah Seni digabungkan dengan Pusat Pengajian Teknologi dan dipindahkan ke tapak Wellington Road.

Bangunan-bangunan dan kemudahan yang anda lihat hari ini adalah hasil daripada satu paun pelaburan berjuta-juta yang membolehkan Somerset College untuk kekal di barisan hadapan lanjut dan Pendidikan Tinggi di County.

Kami terus melabur dalam kemudahan kami, bagi membolehkan kami untuk menawarkan state-of-the-art sumber kepada semua pelajar dan menyediakan tempat pengajian yang memberi inspirasi kepada semua orang yang belajar, bekerja dan melawat kami. Sebagai contoh, pada bulan September 2013 kami telah membuka Pusat Kemahiran Industri baru, yang menggabungkan kraf pembinaan. Di samping itu, kami kini sedang berjalan melalui pembidaan dan perundingan proses untuk membaik pulih bangunan Art & Design.

Hari ini kami adalah masyarakat yang maju dengan reputasi kecemerlangan. Pada tahun 2012 Somerset College adalah yang terbaik lanjut pendidikan College di Somerset untuk berjaya, untuk kursus panjang semua peringkat umur.

Kami menyediakan pelajar-pelajar kita untuk beberapa kerjaya seluruh sektor industri banyak, dengan graduan kita bekerja di pendidikan, teknologi, penjagaan kesihatan, kejuruteraan, reka bentuk dan banyak sektor lain. Pelajar-pelajar kita telah bekerja untuk beberapa syarikat berprofil tinggi, termasuk Vivienne Westwood, Per Una, Lemak Wajah dan Abercrombie dan Fitch.

Lokasi

Taunton

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami