South Cheshire College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

TENTANG KURSUS KAMI

Kolej Cheshire Selatan adalah kediaman pendidikan pasca 16 di Crewe dan Nantwich dan merupakan salah satu kolej kolej tertiari dan keenam di peringkat kebangsaan. Dari hari Jumaat hingga 31 Mac 2017, South Cheshire College bergabung dengan West Cheshire College untuk mewujudkan sebuah Kolej FE baru untuk Cheshire, kini menawarkan pelbagai persediaan pembelajaran di tiga kampus - Crewe, Chester dan Ellesmere Port.

Kampus yang berpusat di Crewe terletak di kawasan kediaman kira-kira satu setengah batu dari pusat bandar Crewe. Sepuluh minit berjalan kaki dari stesen kereta api Crewe dan mempunyai hubungan rapat dengan Persimpangan 16 & 17 dari M6.

Pelajar berkunjung ke kampus yang berpusat di Crewe dari seluruh Cheshire, terutamanya Crewe, Nantwich, Alsager, Middlewich, Winsford, Sandbach dan Congleton. Mereka juga bergerak dari kawasan-kawasan yang lebih jauh dari Staffordshire dan Shropshire. Sesungguhnya, melalui Program Antarabangsa kami, pelajar bergerak dari seluruh dunia untuk belajar di South Cheshire College.

Kolej ini terutamanya menyediakan pendidikan untuk kanak-kanak berumur 16-19 tahun tetapi juga menawarkan perjumpaan dan program pembelajaran berasaskan kerja yang lain. Kami juga menawarkan kursus Pengajian Tinggi dan pelbagai kursus untuk orang dewasa, ramai yang kembali ke pendidikan selepas berehat panjang juga boleh didapati.

South Cheshire College berbangga dengan kecemerlangan dan 2016/17 merupakan satu tahun lagi pencapaian akademik yang cemerlang dengan peningkatan pelajar mencapai gred teratas pada kursus A-level dan program Vokasional.

Pelajar mencapai kadar lulus 99.7% untuk A-Level, dengan 82.1% mencapai gred tertinggi (A * -C) dan 52.7% mencapai gred A * -B.

99.6% pelajar lulus Diploma Lanjutan, dengan 57.4% mencapai gred Cemerlang * atau Cemerlang.

Kolej Cheshire Selatan juga dipuji berikutan pemeriksaan gred 'Good' Ofsted pada tahun 2016 yang sekali lagi mengesahkan kedudukannya sebagai penyedia Pendidikan Lanjutan terkemuka di rantau ini.

Inspektor berkomentar tentang 'pengajaran, pembelajaran dan penilaian yang baik' dan menekankan bahawa majoriti pelajar belajar kemajuan yang baik berbanding dengan titik permulaan mereka dan majoriti pelajar memenuhi atau melebihi gred sasaran mereka.

Inspektor menggambarkan pelaksanaan 16 hingga 19 program pengajian sebagai 'sangat berkesan' dan bahawa mereka memenuhi keperluan pelajar dengan baik.

Kolej Cheshire Selatan juga membangun hubungan antarabangsa yang kuat dengan institusi pendidikan di seluruh dunia di negara-negara seperti China dan Thailand. Akibatnya, para pelajar pergi ke Kolej untuk mengkaji A-Level, program Vokasional dan kursus-kursus lain yang lebih pendek

Pelajar ditempatkan bersama keluarga tempatan sepanjang penginapan mereka melalui program 'Homestay'.

Kolej Cheshire Selatan mempunyai hubungan yang kuat dengan Oxford University dan merupakan hab Pembroke North untuk Pembroke College di Universiti.

Ia juga Pusat Sains North West dengan kerjasama College of College Corpus Christi dan Pembroke College.

Pelajar kolej bekerjasama rapat dengan Universiti Oxford menerusi Program Kehormatan dan Peningkatan Aspirasi yang menyediakan peluang untuk pencapaian peribadi dan akademik dan memberikan para pelajar daya saing yang mereka perlukan ketika memohon kepada universiti paling berprestij di negara ini.

Kolej ini telah mencapai status STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik) yang diiktiraf, menonjolkan kualiti peruntukan. Ia juga telah menerima pelbagai anugerah lain termasuk Status Beacon yang mengiktiraf institusi cemerlang yang memberikan pengajaran dan pembelajaran berkualiti tinggi dan Pelabur dalam status Orang Emas.

Akhirnya, Kolej ini mempunyai kemudahan bertaraf dunia di kampus £ 74 juta yang dibuka pada bulan September 2010, termasuk arena sukan, teater, bengkel terkini, perpustakaan tiga tingkat dan kedai kafe.

Kolej ini benar-benar persekitaran yang hebat untuk datang dan belajar. Mengapa anda memilih tempat lain?

This school offers programs in:
  • English

Lihat A-levels » Lihat Kursus musim panas » Lihat Diploma » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

A-levels

A-level

Campus Sepenuh masa August 2018 United Kingdom Crewe Chester

Di South Cheshire College, satu pertiga daripada pelajar sepenuh masa 16-19 tahun mendaftar dalam program A Level yang berjaya dan pelbagai. Pada masa ini, kami menawarkan lebih daripada 30 subjek Tahap dalam pelbagai bidang kurikulum. [+]

Pengenalan

Di South Cheshire College, satu pertiga daripada pelajar sepenuh masa 16-19 tahun mendaftar dalam program A Level yang berjaya dan pelbagai. Pada masa ini, kami menawarkan lebih daripada 30 subjek Tahap dalam pelbagai bidang kurikulum.

Pada tahun 2016, kami dengan bangga merayakan tahun kesepuluh kami memperoleh kadar lulus 99% atau ke atas subjek A Level. Kolej ini secara konsisten mencapai hasil cemerlang, dengan 2016 menunjukkan kadar lulus 99.1% - di atas kadar lulus negara sebanyak 98.1%. 76.5% pelajar yang menamatkan program A Level pada tahun 2016 mencapai gred A *, A, B atau C, murid-murid ini, 48.6% mendapat gred tertinggi A * -B.

Kampus £ 75 juta South Cheshire College menyediakan pelajar A Level dengan kemudahan cemerlang untuk meningkatkan pembelajaran mereka. Perpustakaan tiga tingkat Kolej ini mempunyai lebih daripada 16,000 buku, 5,000 e-buku, akses kepada ribuan jurnal dan artikel dalam talian, 120 komputer rangkaian dan ruang untuk kajian kumpulan dan swasta.... [-]


Diploma

Tahap 3 Kursus Diploma Lanjutan

Campus Sepenuh masa Sambilan August 2018 United Kingdom Crewe Chester + 1 lagi

BTEC Tahap 3 Diploma Lanjutan adalah bersamaan dengan 3 A-Level dan membawa mata masuk universiti supaya pelajar dapat memohon kursus pendidikan tinggi seolah-olah mereka mengambil A-Level. [+]

Tahap 3 Diploma Lanjutan di South Cheshire dan West College

Kursus Diploma Lanjutan telah direka bentuk dengan perkongsian dengan universiti, majikan dan organisasi profesional, yang membolehkan pelajar membangunkan kemahiran untuk kajian dan pekerjaan masa depan mereka .

Kolej ini komited untuk kecemerlangan akademik dan kadar kejayaan kami sentiasa melebihi purata kebangsaan. Sekali lagi keputusan Level 3 BTEC kami sangat baik dan kami mengumumkan kadar lulus 99.6%. Di negeri kampus seni di Crewe, Ellesmere Port dan Chester dan pejabat antarabangsa yang berdedikasi, pelajar mendapat sokongan yang mereka perlukan untuk menyelesaikannya dengan cepat dan berasa selesa.

Laluan Diploma ke Universiti!... [-]

Kursus

Program Luar Negara Belajar Di South Cheshire College Dan West Cheshire College

Campus Sepenuh masa Sambilan August 2018 United Kingdom Crewe Chester + 1 lagi

Ini adalah peluang yang menarik untuk pelajar berumur 15-19 tahun untuk mempunyai pengetua pendidikan kolej di salah sebuah kolej paling inovatif di UK. Pendidikan antarabangsa akan memberi anda pengalaman yang memperkaya dan memuaskan yang akan kekal bersama anda sepanjang hayat anda. Anda akan belajar kemahiran baru, mengalami budaya baru dan fikiran anda akan dibuka kepada dunia yang luas di mana kita hidup. [+]

Program luar negara belajar di South Cheshire College dan West Cheshire College.

Ini adalah peluang yang menarik untuk pelajar berumur 15-19 tahun untuk mempunyai pengetua pendidikan kolej di salah sebuah kolej paling inovatif di UK. Pendidikan antarabangsa akan memberi anda pengalaman yang memperkaya dan memuaskan yang akan kekal bersama anda sepanjang hayat anda. Anda akan belajar kemahiran baru, mengalami budaya baru dan fikiran anda akan dibuka kepada dunia yang luas di mana kita hidup. Di South Cheshire College dan West Cheshire College, dua Kolej Pendidikan Tinggi yang baru digabungkan, program pengajian yang lebih baik ditawarkan kepada pelajar di luar negara, khusus untuk setiap individu; dari dua minggu yang pendek akan kekal untuk program sepanjang tahun.... [-]


Kursus musim panas

Summer Programme - based in Chester

Campus Sepenuh masa July 2019 United Kingdom Chester

2-week European summer programme 8-21 July 2018 based in Chester [+]

2-week European summer programme 8-21 July 2018 based in Chester

[-]

Summer Programme - based in Crewe

Campus Sepenuh masa July 2019 United Kingdom Crewe

2-week European summer programme 8-21 July 2018 based in Crewe [+]

2-week European summer programme 8-21 July 2018 based in Crewe

[-]

Summer School 2018 at South Cheshire College and West Cheshire College

Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 8  June 2019 United Kingdom Crewe Chester + 2 lagi

[+]

Tarikh

Penginapan

... [-]

Video

South Cheshire College Campus