Tante Marie Culinary Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebagai sekolah masakan bebas paling lama ditubuhkan di UK, Tante Marie Culinary Academy telah membangunkan reputasi yang diiktiraf antarabangsa untuk kecemerlangan.

Graduan kelayakan Cordon Bleu Diploma kami dan kursus chef profesional menikmati kerjaya yang berjaya dalam makanan di seluruh dunia. Ini alumni telah menangguhkan Tante Marie pada peta sebagai sebuah sekolah masakan terkemuka dan gabungan kami Cordon Bleu Diploma dan Diploma CTH Level 4 dalam Seni Kulinari Professional bermakna graduan Tante Marie mempunyai dunia di kaki mereka ketika perjalanannya ke dalam kerjaya yang berjaya dalam makanan .

Serta kursus masakan profesional kami, Tante Marie Culinary Academy menawarkan pelbagai Kursus Gaya Hidup inspirasi termasuk hujung minggu, petang dan kelas masakan kanak-kanak - semua diajar oleh guru Akademi kami di negeri kita daripada dapur seni.

Yang memenangi anugerah Restoran di Tante Marie memberikan graduan kami Cordon Bleu Diploma platform untuk mempamerkan kemahiran memasak profesional yang baru dicapai mereka semasa menjalankan perantisan yang dibayar, berusaha ke arah kelayakan pengurusan hospitaliti. Orang ramai boleh mengalami yang terbaik makanan Tante Marie dalam persekitaran yang santai dan canggih.

A HERITAGE KAYA

LATIHAN DI DUNIA TOP CHEFS

Tante Marie School of Cookery telah ditubuhkan pada tahun 1954 oleh penulis masakan terkenal Iris Syrett di Woking, Surrey. Sekolah ini dinamakan sempena Ann-Marie Taride pengarang 1925 Perancis masakan kitab, 'La dipenuhi Cuisine de Famille' - Tante Marie menjadi nama samaran beliau.

Pada tahun 1967 Tante Marie School of Cookery telah membina momentum dan berpindah ke Woodham House di pinggir Woking. Ia kekal di sana sehingga bulan Januari 2015 apabila Tante Marie Culinary Academy dibuka pada kedudukan semasa di pusat Woking - terus menyediakan latihan chef kelas atasan dan masakan kelas untuk mereka yang berminat dengan makanan.

Lebih 60 tahun Tante Marie Culinary Academy telah mencapai reputasi yang diiktiraf antarabangsa bagi kecemerlangan dalam latihan masakan. Kami memberi tumpuan sepenuhnya kepada pengajaran kemahiran memasak praktikal di sekolah masakan menyokong dan menyeronokkan kami, di samping memastikan pelajar-pelajar kita membangunkan tahap yang tinggi kemahiran dan disiplin yang diperlukan untuk memasak makanan yang indah untuk piawaian tertinggi.

Kemudahan kami

Tante Marie Culinary Academy and Restaurant hanya 1 minit berjalan kaki dari stesen kereta api Woking, hanya 20 minit dari pusat bandar London. pusat, lokasi pusat bandar Academy adalah mudah dicapai dari London, Heathrow dan lapangan terbang Gatwick. Terdapat tempat letak kereta yang luas berhampiran dan kemudahan rekreasi termasuk panggung wayang, teater dan pelbagai restoran dan pusat-pusat membeli-belah.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Sijil » Lihat Diploma » Lihat kursus »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma

Diploma Cordon Bleu

Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Woking

Diploma Cordon Bleu yang terkenal kami adalah untuk mereka yang serius tentang makanan dan ingin mengambil langkah pertama ke arah kerjaya dalam makanan dan minuman. [+]

Diploma Cordon Bleu yang terkenal kami adalah untuk mereka yang serius tentang makanan dan ingin mengambil langkah pertama ke arah kerjaya dalam makanan dan minuman.

Diploma Tante Marie Cordon Bleu adalah kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang telah menetapkan piawaian dalam latihan kuliner global sejak penubuhannya pada tahun 1954. Mengendalikan masa akademik selama 3 tahun dari September hingga Julai, kursus ini direka untuk mereka yang mempunyai sedikit atau tidak pengalaman sebelumnya di dapur, membolehkan pelajar untuk maju dalam zon selesa mereka ke arah kelayakan masakan profesional.

Dengan program ini, pelajar dapat memperoleh kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang diwujudkan oleh Tante Marie dan Gabungan Pelancongan dan Perhotelan (CTH).... [-]


Diploma Diploma Cordon Bleu

Campus Sepenuh masa April 2018 United Kingdom Woking

Kursus ini direka untuk mereka yang mempunyai pengalaman memasak sebelum ini. Ini boleh menjadi pengalaman profesional atau hanya memasak di rumah. Walau bagaimanapun, kursus ini berjalan pada kadar yang lebih cepat daripada kursus tiga kursus, dan pelajar dijangka dapat bertolak ansur dengan persekitaran pembelajaran yang sedikit lebih tertekan dan intensif. [+]

Diploma Cordon Bleu Intensif Tante Marie sesuai untuk tukang masak yang berpengalaman yang ingin meningkatkan kemahiran asas mereka dan memperoleh kelayakan profesional dalam masakan.

Diploma Cordon Bleu kami adalah kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang telah menetapkan piawaian dalam latihan kuliner global sejak penubuhannya pada tahun 1954. Kursus dua hala intensif ini meliputi kurikulum yang sama dan memberi kelayakan yang sama seperti kursus tiga-hala, tetapi dijalankan pada kadar yang lebih cepat untuk pelajar yang lebih matang yang mempunyai pengalaman memasak sebelum ini dan dapat memberi respons kepada tekanan pembelajaran intensif.

Dengan program ini, pelajar dapat memperoleh kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang diwujudkan oleh Tante Marie dan Gabungan Pelancongan dan Perhotelan (CTH).... [-]


Kursus

Kemahiran Penting 4 Minggu

Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Woking

Kursus Tante Marie 4 Minggu Kemahiran Penting adalah salah satu kursus masakan utama di dunia dari jenis ini. [+]

Kursus Tante Marie 4 Minggu Kemahiran Penting adalah salah satu kursus masakan utama di dunia dari jenis ini.

Semasa kursus, pelajar akan mempelajari pelbagai kemahiran penting dan masakan di beberapa bidang masakan. Pelajar akan meninggalkan dengan keupayaan untuk memasak makanan yang baik, untuk semua majlis dan di mana-mana persekitaran.

Anugerah Tahap 2 dalam Keselamatan Makanan di Catering juga termasuk dalam kursus ini, bersama-sama dengan CTH Level 2 Award dalam kelayakan Kemahiran Kuliner.

Apa yang akan anda pelajari

Kursus anda akan bermula dengan pengenalan untuk bekerja di persekitaran dapur profesional, menggabungkan pembangunan kemahiran praktikal seperti kemahiran pisau, sebelum bergerak ke asas-asas masakan asas.... [-]


Sijil

Sijil Cook Ship

Campus Sepenuh masa May 2018 United Kingdom Woking

Kursus ini sesuai untuk chef yang berpengalaman yang sudah bekerja di kapal dan perlu mengemaskini pensijilan mereka, atau kepada chef yang mempunyai pengalaman industri yang solid dan ingin memulakan kerjaya di laut. [+]

Akademi Kuliner Tante Marie dengan sukacitanya mengumumkan bahawa kami kini menyediakan Penilaian dalam Cookery Marin - Penilaian Kapal Kapal - langkah penting dalam mencapai Kompetensi Kompetensi Cook Kapal wajib.

Kursus ini sesuai untuk chef yang berpengalaman yang sudah bekerja di kapal dan perlu mengemaskini pensijilan mereka, atau kepada chef yang mempunyai pengalaman industri yang solid dan ingin memulakan kerjaya di laut.

Akademi Kuliner Tante Marie berpusat di pusat Woking, hanya 20 minit perjalanan menaiki kereta api dari London, Waterloo. Kemudahan canggih kami digabungkan dengan 'Alam Sekitar Pembelajaran Maya' (VLE) dalam talian kami bermakna Akademi kami adalah tempat yang sesuai untuk mendapatkan akreditasi anda dan anak kapal anda dengan cepat dan semudah yang mungkin untuk memastikan pematuhan dengan MLC 2006.... [-]


Sijil Cordon Bleu

Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Woking

Kursus Sijil Cordon Bleu 1 adalah sesuai untuk mereka yang ingin mengembangkan kerjaya dalam makanan dan perhotelan. [+]

Kursus Sijil Cordon Bleu 1 adalah sesuai untuk mereka yang ingin mengembangkan kerjaya dalam makanan dan perhotelan.

Kami telah menjalankan kursus ini sejak tahun 1954, yang telah mengakibatkan pengiktirafan globalnya sebagai salah satu daripada program latihan masakan peringkat asas.

Kursus Sijil Cordon Bleu juga menggabungkan Diploma Tahap 2 CTH dalam Kemahiran Kuliner, Anugerah Tahap 2 dalam Keselamatan Makanan dan Kursus Wain 1 hari dengan Master Wain, John Downes.

Apa yang akan anda pelajari

Kursus anda akan bermula dengan pengenalan untuk bekerja di persekitaran dapur profesional, menggabungkan pembangunan kemahiran praktikal seperti kemahiran pisau, sebelum bergerak ke asas-asas masakan profesional.... [-]


Video

About Tante Marie Culinary Academy

Contact

Alamat Tante Marie Limited 57-61 Commercial Way,
GU21 6HN Woking, England, United Kingdom
Website https://www.tantemarie.co.uk
Telefon +44 1483 726957