The Royal College of Surgeons, Faculty of General Dental Practice

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Dental Practice General (UK) adalah satu-satunya badan keahlian profesional di UK khusus untuk pengamal pergigian am dan profesional penjagaan gigi.

Matlamat kami adalah untuk meningkatkan standard penjagaan dihantar kepada pesakit melalui penetapan piawaian, penerbitan, latihan lepasan ijazah dan penilaian, pendidikan dan penyelidikan.

Visi Kami Untuk mempengaruhi secara positif kesihatan mulut melalui pendidikan profesion pergigian dan penyediaan bimbingan berasaskan bukti

Misi Kita Memajukan penjagaan gigi

Strategi kami untuk 2015 - 2018

Untuk menggalakkan berkualiti tinggi pergigian dan penjagaan pesakit melalui standard berasaskan bukti dan petunjuk, dan untuk menggalakkan penggunaan meluas mereka sepanjang profesion. Untuk bertindak balas terhadap keperluan profesion dengan menyediakan pendidikan yang berkualiti tinggi dan sokongan kerjaya. Bagi mengukuhkan kedudukan Fakulti dengan meningkatkan dan mempromosikan nilai keahlian dan peningkatan bilangan keahlian. Untuk meningkatkan pengaruh luar Fakulti dan membina hubungan kerja yang berkesan dengan pemegang kepentingan utama. Untuk menjadi sebuah organisasi tangkas dan pemikiran ke hadapan yang mengambil pendekatan yang progresif dan proaktif untuk semua aktiviti kami. Pada setiap masa untuk mempromosikan dan menyokong asas-asas penjagaan pesakit: keberkesanan klinikal, keselamatan, pengalaman pesakit.
This school offers programs in:
  • English