University of Leicester Global Study Centre

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menyambut kohort pertama pelajar pada September 2019, Pusat Kajian Global (GSC) menyediakan Pathways disesuaikan ke dalam pelbagai program ijazah sarjana, serta pengalaman pelajar Universiti Leicester yang benar.

Kurikulum Pathway , yang dibangun sejajar dengan Universiti dan piawaian kualiti yang ketat, telah direka untuk pelajar antarabangsa yang jatuh tepat di bawah kriteria kemasukan langsung (bahasa Inggeris atau akademik).

Berasaskan dalam jarak berjalan kaki dari kampus Universiti Leicester, Pusat ini menggalakkan pembangunan, memupuk keyakinan dan menyokong integrasi setiap pelajar ke kehidupan pelajar di UK.

Sama ada pelajar, ibu bapa atau penasihat pendidikan, pasukan Pusat komited untuk menyediakan anda dengan maklumat yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang tepat.

Anda akan mendapat manfaat dari

  • Satu surat CAS untuk tempoh pengajian penuh
  • Perkhidmatan sokongan akademik dan pelajar di tempat
  • Akses ke kemudahan Universiti, termasuk perpustakaan, ruang belajar, suite komputer dan Kesatuan Pelajar
  • Sokongan peralihan dari kajian asas ke tahap yang anda pilih
  • Panduan dan sokongan penginapan
  • Pengambilan bulan September dan Januari
  • Latihan Bahasa Inggeris tambahan melalui Unit Pengajaran Bahasa Inggeris Universiti jika diperlukan128969_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg Brooke Cagle / Unsplash

The City of Leicester

Dengan penduduk kira-kira 450,000, Leicester adalah bandar kesembilan terbesar di UK. Ia adalah sebuah bandar yang pelbagai budaya dengan banyak negara yang diwakili. Sebenarnya, satu jalan di Leicester secara rasmi merupakan jalan yang paling pelbagai di UK dengan 22 kebangsaan di kalangan kedai dan kafe!

Sejarah Leicester bermula 2,000 tahun dan termasuk raja Inggeris terkenal King Richard III yang kuburnya hilang selama 400 tahun sehingga ditemui oleh ahli arkeologi University of Leicester pada tahun 2012. Anda boleh melawat makam Raja Richard di Katedral Leicester.

Pusat di Britain hanya beberapa batu di luar Leicester, menjadikan bandar ini tempat yang mudah untuk dicapai - dan titik permulaan yang baik untuk menerokai Britain atau Eropah.

Terdapat dua lapangan terbang antarabangsa yang terletak berhampiran, Lapangan Terbang East Midlands dan Lapangan Terbang Birmingham, serta sambungan keretapi / jurulatih terus ke ketiga-tiga lapangan terbang London: Heathrow, Gatwick dan Stansted. Kereta api dari Leicester ke London bersambung dengan Eurostar yang bergerak di bawah laut ke Perancis, jadi dengan hanya satu perubahan kereta, anda boleh berada di Paris pada waktu makan tengah hari.

Lokasi

Leicester

Alamat
Leicester Global Study Centre,
St George's Tower

LE1 1SW Leicester, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami