University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Sains Sosial di Universiti Nottingham menawarkan pelbagai kursus dalam perniagaan, ekonomi, pendidikan, geografi, undang-undang, politik dan hubungan antarabangsa, dan sosiologi dan dasar sosial.

Reputasi untuk kecemerlangan

University of Nottingham adalah universiti teratas di seluruh dunia dan menduduki ranking 50 teratas untuk beberapa subjek sains sosial dalam Peringkat Universiti QS terkini. Institusi yang benar-benar global, dengan kampus di China dan Malaysia, Nottingham mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia.

Ia menawarkan komuniti pembelajaran dinamik di mana pengajaran disokong oleh penyelidikan utama di dunia. Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini, universiti menduduki tempat ke-8 di UK dengan ukuran 'kuasa penyelidikan', dan lebih daripada 97% penyelidikannya diiktiraf di peringkat antarabangsa. Fakulti ini memberi sumbangan yang berharga kepada penyelidikan ini yang memberi impak luas kepada masyarakat, termasuk ekonomi, kesihatan dan kebajikan, budaya, dasar awam dan alam sekitar.

Lokasi inspirasi

Sekolah-sekolah di fakulti ini terletak di tengah-tengah England, di seluruh Universiti Park dan Jubilee Campus. Meliputi 300 ekar, University Park secara luas dianggap sebagai salah satu kampus yang paling indah di UK, dengan tasik berperahu dan bukit-bukau hijau. Ia hanya 10 minit dengan bas dari pusat bandar Nottingham yang bersemangat, dan juga dihubungkan dengan rangkaian trem. Kampus Jubilee telah memenangi pelbagai anugerah untuk bangunan inovatif, mesra alam, dan persekitaran tasik dan arca kontemporari menjadikannya persekitaran pembelajaran yang inspiratif.

Rangkaian sokongan berdedikasi

Universiti memandu anda sebelum anda tiba dan menyokong anda sepanjang pengajian anda. Mereka menyediakan maklumat dan panduan mengenai pelbagai isu termasuk kelayakan antarabangsa, visa, kewangan, peraturan kerja dan penyesuaian hidup di UK.

Diakreditasi oleh British Council untuk pengajaran bahasa Inggeris di UK, Pusat Pendidikan Bahasa Inggeris Inggeris menyediakan kursus sebelum dan semasa pengajian anda, untuk mengembangkan kemahiran bahasa anda ke tahap yang diperlukan.

Khidmat Kerjaya dan Khidmat Pekerjaan menawarkan nasihat kerjaya untuk kehidupan, dan Perkhidmatan Pelajar membantu dengan masalah peribadi atau akademik yang mungkin anda miliki.

Pembelajaran dunia nyata

Semua sekolah di fakulti mempunyai hubungan yang berharga dengan industri, dan kursus kami membekalkan anda dengan kemahiran penting dan pengetahuan khusus yang anda perlukan untuk mencapai matlamat profesional anda.

---

Maklumat yang disenaraikan di laman web ini telah digubal sebelum tahun akademik yang digunakan. Setiap usaha telah dibuat untuk memastikan bahawa maklumat yang terkandung adalah tepat pada masa penerbitan, tetapi perubahan (contohnya untuk kandungan kursus) mungkin berlaku berikutan selang antara penerbitan dan permulaan kursus. Oleh itu, sangat penting untuk menyemak laman web Universiti untuk kemas kini sebelum anda memohon kursus dengan mengikuti nottingham.ac.uk/studywithus . Di mana terdapat perbezaan di antara kandungan laman web ini dan laman web Universiti, kandungan laman web Universiti adalah lebih utama .

This school offers programs in:
  • English

Lihat Diploma Siswazah » Lihat Sijil Pascasiswazah » Lihat Kursus musim panas » Lihat Online Sijil Pascasiswazah » Lihat Online MA » Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat 1-year MBAs » Lihat Law Sijil » Lihat Law Doktor Falsafah » Lihat Law LLB » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Law LLM » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Sarjana » Lihat EMBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Diploma Siswazah

Ekonomi GDip (Penukaran)

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Kursus penukaran ini menawarkan laluan ke program MSc jika anda tidak pakar dalam bidang ekonomi di peringkat sarjana, tetapi mempunyai latar belakang dalam mata pelajaran ekonomi atau kuantitatif. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini menawarkan laluan ke program MSc jika anda tidak pakar dalam bidang ekonomi di peringkat sarjana, tetapi mempunyai latar belakang dalam mata pelajaran ekonomi atau kuantitatif.

Sebagai alternatif, GDip juga menawarkan graduan ijazah pertama dari disiplin lain peluang untuk meningkatkan kemahiran mereka dan meningkatkan prospek kerjaya mereka, dengan menambah elemen kajian ekonomi kepada CV mereka.

Ia boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan pelajar dari pelbagai latar belakang akademik dengan pelbagai peringkat latihan matematik.

Anda akan mengambil kuliah, tutorial dan seminar dalam modul ekonomi sarjana, supaya anda dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjalankan kajian pascasiswazah.... [-]


Kursus musim panas

Bahasa Inggeris Kepelbagaian Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik - Undang-undang

Campus Sepenuh masa 10  July 2019 United Kingdom Nottingham

Direka untuk pelajar yang hampir dengan keperluan bahasa Inggeris mereka, kursus lima minggu ini telah dibangunkan dengan Sekolah Undang-undang. [+]

Bahasa Inggeris Kepelbagaian Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik - Undang-undang

Bahasa Inggeris Resipi untuk Tujuan Akademik - Kursus undang-undang telah direka untuk pelajar yang hampir dengan keperluan bahasa Inggeris mereka.

Program selama 10 minggu ini telah dirancang dengan kerjasama University of Nottingham School of Law untuk mempersiapkan pelajar mengikuti program pascasarjana dalam Undang-Undang, khususnya kursus LLM.

Tawaran bersama

Jika anda memenuhi syarat kemasukan untuk ijazah pascasiswazah anda *, anda mungkin layak mendapat tawaran bersama. Dengan tawaran bersama:

anda hanya memerlukan satu TIER 4 visa dan CASanda mengambil kursus presisi Kemahiran Bahasa dan Akademik Bahasa Inggeris dan kemudian pergi ke kursus pengajian lepasan ijazahanda mempunyai tempat yang dijamin di kursus mengajar pasca siswazah andaperkembangan anda ke kursus mengajar pascasiswazah anda secara automatik, dengan syarat kehadiran anda pada kursus presisi CELE adalah sekurang-kurangnya 80% dan anda menyelesaikan semua kursus... [-]

Bahasa Inggeris Kepelbagaian Bahasa Inggeris untuk Perniagaan - Perniagaan dan Pengurusan

Campus Sepenuh masa 5 - 10  July 2019 United Kingdom Nottingham

Direka untuk pelajar yang hampir dengan keperluan bahasa Inggeris mereka, kursus ini telah dibangunkan dengan Nottingham University Business School. [+]

The English Language for Academic Purposes - Kursus Perniagaan dan Pengurusan dirancang dengan kerjasama Nottingham University Business School dan menyediakan pelajar untuk mengikuti kursus sarjana dan pascasiswazah dalam perniagaan dan pengurusan.

Terdapat dua kursus: 10 minggu dan lima minggu.

Tawaran bersama

Sekiranya anda memenuhi syarat kemasukan untuk ijazah lepasan ijazah, anda mungkin layak mendapat tawaran bersama. Dengan tawaran bersama:

anda hanya memerlukan satu TIER 4 visa dan CASanda mengambil kursus presisi Kemahiran Bahasa dan Akademik Bahasa Inggeris dan kemudian pergi ke kursus pengajian lepasan ijazahanda mempunyai tempat yang dijamin di kursus mengajar pasca siswazah andaperkembangan anda ke kursus mengajar pascasiswazah anda secara automatik, dengan syarat kehadiran anda pada kursus presisi CELE adalah sekurang-kurangnya 80% dan anda menyelesaikan semua kursusKeperluan kursus akademik ... [-]

Bahasa Inggeris Kepelbagaian untuk Keperluan Akademik - Kejuruteraan

Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom Nottingham

Direka untuk pelajar yang hampir dengan keperluan bahasa Inggeris mereka, kursus ini telah dibangunkan dengan Fakulti Kejuruteraan. [+]

The Presessional English for Academic Purposes - Kursus lima minggu kejuruteraan dirancang dengan kerjasama Fakulti Kejuruteraan dan menyediakan pelajar mengikuti program sarjana dan pascasiswazah dalam Kejuruteraan.

Tawaran bersama

Sekiranya anda memenuhi syarat kemasukan untuk ijazah lepasan ijazah, anda mungkin layak mendapat tawaran bersama. Ini bermaksud:

anda hanya memerlukan satu TIER 4 visa dan CASanda mengikuti kursus presisi Kemahiran Bahasa dan Akademik dan seterusnya ke kursus pascasiswazah andaanda mempunyai tempat yang dijamin pada kursus pascasiswazah andaperkembangan anda ke kursus pascasiswazah adalah automatik, dengan syarat kehadiran anda adalah 80% atau lebih dan anda menyelesaikan semua kursusKeperluan kursus akademik ... [-]

Sijil Pascasiswazah

Nasihat dan Sokongan Siswa Antarabangsa PGCert

Campus Sambilan September 2019 United Kingdom Nottingham

Kursus ini membincangkan keperluan pelbagai golongan profesional yang ingin bekerja atau kini bekerja dalam suasana pendidikan dengan pelajar antarabangsa di teras operasinya. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini membincangkan keperluan pelbagai golongan profesional yang ingin bekerja atau kini bekerja dalam suasana pendidikan dengan pelajar antarabangsa di teras operasinya.

Pada dasarnya kursus ini akan membolehkan anda mengembangkan, memperluas dan memperdalam pengetahuan teori dan amalan anda, sama ada anda bekerja dengan pelajar antarabangsa dalam perkhidmatan sokongan atau pejabat antarabangsa; dalam sektor bebas di sekolah bahasa Inggeris atau sekolah awam, atau dalam pendidikan tinggi / lanjut.

Dalam iklim yang meresap perubahan tempatan, nasional dan antarabangsa, adalah penting untuk membangunkan kepakaran dalam menafsirkan perubahan kerangka politik, sosial dan undang-undang, di samping aspek budaya dan psikososial membantu dan nasihat kerja dengan pelbagai pelajar antarabangsa. Kursus ini akan menangani isu-isu utama yang dihadapi penasihat pelajar antarabangsa dalam kehidupan sehari-hari mereka.... [-]


Pendidikan Sijil Pasca Siswazah PGCEi (Antarabangsa)

Online Sambilan August 2019 United Kingdom Nottingham

Kursus pembelajaran jarak jauh ini menyediakan pengayaan profesional untuk pendidik yang bekerja di luar UK. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus pembelajaran jarak jauh ini menyediakan pengayaan profesional untuk pendidik yang bekerja di luar UK.

Kohort sedang direkrut di lokasi di bawah:

ChinaColombiaRepublik CzechAfrika TimurEcuadorGhanaIndiaMalaysiaNigeriaPeruSingapuraSepanyolThailandUAEUKVietnam

Untuk maklumat lanjut sila lawati tapak sekolah .

Butiran kursus

PGCEi terdiri daripada empat teras 15 kredit modul. Peringkat induksi adalah blok pembelajaran yang intensif. Semua modul tambahan diajar melalui pembelajaran jarak jauh, membolehkan anda menjalankan siasatan pengamal di sekolah anda sendiri.

Skala waktu yang disyorkan untuk kursus itu adalah lebih kurang 12 bulan, tetapi ia boleh disiapkan dalam tempoh lapan bulan.... [-]


PGCert dalam Mentoring and Coaching Teachers

Campus Sambilan September 2019 United Kingdom Nottingham

Kursus ini memenuhi keperluan pembangunan profesional yang berterusan guru sekolah / kolej yang bertindak sebagai mentor kepada pelajar pendidikan awal guru dan guru kerjaya awal. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini memenuhi keperluan pembangunan profesional yang berterusan guru sekolah / kolej yang bertindak sebagai mentor kepada guru-guru lain.

Kursus ini membolehkan anda memperoleh pengetahuan dan pemahaman guru mentoring melalui pemeriksaan yang mencerminkan amalan anda sendiri dan orang lain. Melalui penerokaan pelbagai model bimbingan dan bimbingan, anda akan membangunkan kemahiran mentor profesional anda dan teori peribadi tindakan untuk mentoring.

Kesan kursus ini jauh melebihi guru yang mengambil bahagian; perkembangan kesan praktik mereka terhadap pembangunan profesional mentee mereka dan, pada akhirnya, amalan kelas mereka.

Di samping unsur kursus ini, yang berakar dalam amalan, terdapat satu sesi berstruktur dan aktiviti yang diajar. Ini direka untuk menawarkan perspektif teori dan pemikiran kritikal tentang bagaimana amalan mentor yang terbaik dapat meningkatkan perkembangan mentee dan mentor.... [-]


Video

Achieve it with the Faculty of Social Sciences

360 tour of Nottingham city centre

Contact
Alamat lokasi
Faculty of Social Sciences
Law and Social Sciences Building
University of Nottingham
University Park

Nottingham, England, NG7 2RD GB
Media sosial